Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Maryś ale piękną kolorową bajeczkę na dobranoc nam zafundowałaś.
Ja mając do wyboru jeżowkę i floksa, też bym przytargała floksika.
Jest cudny, a do tego one tak pięknie pachną. :D
Pozdrawiam serdecznie. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Mnie z floksami zmieniło się jak z cyniami...był etap, że nie przepadałam, a teraz z przyjemnością oglądam! ;:215
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj pięknie !
Za oknem biało i niewielki minus, który ledwo co zamroził lustro wody.

Martusiu miło że spotykacie się z Aliną nawet w zimie i możecie przy kawie porozmawiać o ogrodach ;:162 O to dobrze że głowaczkowi nic nie grozi, bo to efektowna roślina. U mnie sypało cały poprzedni dzień i śnieg został w ogrodzie :D My dzisiaj jedziemy do naszej Agnieszki na kawę i w odwiedziny, bo ma akurat dzień wolny :D Życzę dobrego dnia i posyłam uściski ;:196

Ewuniu cieszy mnie zrozumienie szczególnie Twoje ;:196 bo ja jakoś nigdy na ślepo z modą nie szłam, a najczęściej w wyborze roślin kieruję się sercem. Musimy sobie opowiadać bajeczki w zimie, żeby doczekać do wiosny w dobrej formie ;:173 Dobrego dnia i ściskam mocno ;:4 ;:196

Reniu ja za cyniami jakoś specjalnie nie przepadałam i mieszkając jeszcze w Krakowie odmieniło mi się. Szłyśmy z córką na pogrzeb sąsiada i nie chciałyśmy kupować tradycyjnych kwiatków, a ktoś sprzedawał bukiety cynii. Stojąc z tymi cyniami stwierdziłam, że to są śliczne kwiaty i od następnego sezonu starałam się siać cynie. Różnie mi wychodzą, ale zawsze staram się je mieć :D
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Marysiu...bardzo ładne floksy. ;:215 . U mnie także goszczą od powstania działki i pewnie nie znikną. ;:oj . Ja z tych nie siejących..a jednak. ;:173 . Kupiłam nasionka łubinu ;:306 . Wszyscy sieją to i ja chciałam, co będę się wyłamywać. ;:224 . Tylko na torebce pisze wprost do gruntu... ;:219 . Mimo to posieję w domu. :uszy . Pogoda u mnie taka jak u ciebie. Serdecznie pozdrawiam. ;:168
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Maryś floksy ;:215 widać że im dobrze, czyli odpowiednia dawkę wilgoci mają. A cynie, ja je bardzo mocno doceniłam w ubiegłoroczne lato. Żelazne ch...ry, zieloniutkie i kolorowe były :twisted:
W tym roku wprowadzę razem z mieszanką wyselekcjonowane kolory. Tylko jeszcze nie wiem jakie. Biały na pewno.
Agata
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Zeniu :wit jeżeli siejesz w domu łubin to do głębokiego pojemnika i uważaj przy przesadzaniu. Mają korzeń palowy i nie lubią przesadzania. :D Też sobie wybrałaś :;230 Życzę dobrego dnia i pozdrawiam ;:168

Agatko siałam kiedyś takie pistacjowe, ładne były ;:215 rok temu miałam meksykańskie ;:333 te duże nie popisały się i przez suszę były karłowate ;:222 W tym sieję też :D
Floksy lubią glinę ;:173
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje rabaty- bo to nie ogródek, zaczęłam uprawiać 4 lata temu. Poprzednia właścicielka miała floksa, którego zaniedbała. Rósł taki byle jaki w końcu zginął.ale wysiał się i to na opasce bloku. Rósł tam zasilany już przeze mnie, dodałam mu ziemi, a wiosną ub.roku z tego betonu przesadziłam go do ziemi. Jak on mi się odwdzięczył ;:138 Cudny jest . Ta pani uprawiała go jakieś 30 lat temu :tan
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

To ja się zdecydowanie na floksy muszę przestawić! :;230 U mnie głównie glina! :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

:wit
Ja u siebie miałam białego i różowego, który
ślicznie pachnie.Jesienią u jednej z forumek kupiłam kilka dwukolorowych. Teraz czekam na ich piękne kwitnienie ;:306
Dobrze, że przynajmniej w tym roku nie będę chorować na floksjozę :;230 ;:306 :;230
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Takie ładne widoki na dobranoc, a ja obudziłam się w środku nocy wystraszona snem ;:145
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witam :wit . Ależ widoki wczoraj wieczorem straciłam przed snem ;:oj . Cudowne zdjęcia pokazałaś, te floksy i cała reszta - obłędne. Czekamy na wiosnę z niecierpliwością ;:138 . U mnie nie ma dzisiaj nawrotu zimy. Przeciwnie, całkiem ładne słoneczko chwilami się pokazuje. Jednak na termometrze tylko kilka stopni- zimno. Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu napisz w wolnej chwili, jak zrobić roztwór z nadmanganianiu potasu. Kupiłam kryształki i nie wiem, ile tego wrzucić.
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj Marysiu :wit Lekturę czytam w pracy przy wolnej chwili, uwielbiam ogrody. A że pracuję w biurze , to są czasmi dni nugustwa i braku zajęcia a trzeba swoje odsiedzieć ;:222
Masz śliczne dalie, czy dobrze zauważyłam że są to dalie z bulwy wysokie?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit , Marysiu!
Jesteś wyjechana, ale przecież wrócisz. :tan
U Ciebie zimowo, u mnie ni to ni owo. Za oknem przez cały dzień ciemno, ale ja i tak poświęciłam większą część dnia na siewy i pikowanie.
Uchetałam się przy tym okrutnie, ale gdy popatrzyłam na efekt końcowy, humor mi się poprawił. Dużo tego wyszło. ;:108
Ile z tego wiosny doczeka, trudno zgadnąć, ale przecież coś się do maja uchowa ... ;:218
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Drogich Gości!
Elu ładnie opisałaś floksika i wcale się nie dziwię że odwdzięczył się za opiekę :D jaki jest jego kolor? bo siewki są czasem niespotykane ;:173

Renatko nie przestawiaj się, ale włącz floksy do swojej kolekcji kwiatowej ;:215

Aniu masz nadzieję na przerwę w chorobie ;:306 Ja takiej nadziei nie mam, niech no coś znajdę ciekawego to pewnie znowu przywędruje ze mną :;230 a hodowcy już o to zadbają ;:306

Olu mam nadzieję, że nie przyśniły Ci się kwiatki ;:202

Ewelinko dziękuję ;:180 wiosna oddala się od nas przynajmniej w mojej strefie klimatycznej. W innych rejonach widzę krokusy, przylaszczki, a u mnie śnieg jak nie leży to sypie wielkimi płatkami ;:224 Słoneczko świeciło ale zimno i w nocy poniżej zera. Pozdrawiam cieplutko ;:168

Asiu wrzuć kryształek do spryskiwacza tak, żeby woda była mocniej różowa. Ja taką spryskiwałam bo trudno podać ilość nadmanganianu.

Patrycjo to dobrze że masz chwile wytchnienia w pracy, bo teraz to różnie bywa ;:222 Dalie mam różne i z bulw i z siewu, a niektóre z siewu udaje mi się przechować przez zimę, bardzo lubię takie pojedyncze pająki, ale miałam je w jednym roku w którym mróz chwycił we wrześniu i nie zdążyły wytworzyć nasion :wink:

Lucynko wyjechałam do sąsiedniej gminy do córki na kawę ale jakiś paskudny ból głowy nie pozwolił mi się ani napić kawy ani nacieszyć rozmową, wróciłam to starałam się zaspać ból. ;:145 Nic dzisiaj nie zrobiłam, chociaż nie wylałam sobie herbatę na pudełko z nasionami i musiałam je ratować ;:14 Na pochyłe drzewo....
Teraz trochę lepiej się czuję ale boję się głową ruszać ;:306
Na pewno wiele roślin przetrwa, przecież dbasz o nie ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to roślina która uschła w ostatnie upalne lato ;:202

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to jest floks z siewu, który przetrwał zimę i mam nadzieję że tą też przetrwa :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru i dziękuję za odwiedziny!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”