Ogród w sercu Borów - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w sercu Borów - cz. 2

Post »

Witaj!

Piękne widoki w Twoim ogrodzie i na parapecie ;:215 . Kaczki urocze ;:167

Zazdroszczę takich widoków! W zeszłym roku wybierałam się na Gardenie, ale jakoś nie dotarłam ;:223

Skrzynie z hiacyntami obłędne. Były do kupienia, czy służyły jako wystawa?
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Ulka na patrzyłaś się ale i na pewno nawąchałaś kwitnących cebulowych na wystawie w Poznaniu. Co tam kupiłaś bo nie wierzę że z pustymi rękoma wróciłaś. Ja bym zabrał magnolie która tam stała ;:oj . Widziałaś jakieś nowości z roślinek?
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Izo, witaj Przemku
Izo, te skrzynie z hiacyntami dekorowały stoisko, do kupienia pewnie będą jutro, na koniec targów (tak poinformowała Pani z tego stoiska)
Izo, musimy wymienić informacje o pelargoniach, co przetrwało u kogo, może coś wymienimy :D

Przemku, nastawiłam się na zakupy na kiermaszu, ale okazało się że kiermasz był dzisiaj i będzie jutro (ja dokładnie nie doczytałam, kiedy dokładnie ten kiermasz, a druga sprawa, to jechałam ze znajomymi, którzy mają centrum ogrodnicze i szklarnie, i oni jechali aby nawiązać współprace właśnie pierwszego dnia) Targi GARDENIA dla wszystkich są udostępniane w trzeci dzień, czyli jutro. Trochę żałuję, że nie mogłam nic kupić, bo było widać jak na jednej z dużych hal już się organizowali niektórzy wystawcy. widziałam dwa stoiska z różami, cebulami, ale tak przez szybę ;:145
Czy były nowości, właściwie nie wiem, wszystkiego tak dużo, chodziliśmy, oglądaliśmy i czas było wracać. Ale warto pojechać, pooglądać, nacieszyć oko.
Były też Redakcje miesięczników "Mój Piękny Ogród", "Przepis na Ogród", "Mam Ogród", "Kocham Ogród" Poznałam osobiście, porozmawialiśmy, Pan Czukasanow z "Roku w Ogrodzie" bardzo był oblegany, więc tylko zrobiłam zdjęcie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
zjawka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 paź 2010, o 20:12

Post »

Uleńko taki fotel postawić obok tych hiacyntów .Do tego mała czarna i byłby ideał ;:173
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko witaj
a jeszcze lepiej byłoby postawić np. dwa takie, jeden dla Ciebie i jeden dla mnie, było by jeszcze lepiej (te fotele były na jednym ze stoisk na GARDENII)

Obrazek

Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

To ja może z wami przystawię jeszcze jeden taki fotel i wypijemy razem kawkę. Ulka to może nawet dobrze że nic nie kupiłaś przynajmniej portfel nie schudł a wiosna niedługo więc zawsze można coś kupić. Ja ostatnio czaiłem się nad kupnem żurawek w niskiej cenie ale Pan sprzedawał całość czyli 300 sztuk ale ja nie miałbym gdzie tego posadzić. Myślałem o tym cały wieczór i podjąłem decyzję że je jednak wezmę ale już ktoś był szybszy i znowu byłem zły za moją opieszałość ;:306
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Fotele bardzo oryginalne. Posiedziałoby się oj posiedziało ;:108

Ula co do pelargonii to kilka mi zeszło! Muszę w końcu zrobić przegląd! Spisać co przetrwało?

A jak ma się biała jakobinia? :wit
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku, czemu nie, czym nas więcej tym milej i ciekawiej byłoby, tylko kto takie fotele zrobiłby. Widzisz i Tobie została kasa w kieszeni, nie wydałaś, ale ja wiem jak to jest jak się coś spodoba, ale zbyt długo trwają namysły. Inni potrafią działać szybki i zdecydowanie i coś zmyka nam spod ręki.
Różyczki od Ciebie mają się dobrze po zimie, z czego bardzo się cieszę, może i kwiatki pokażą w tym roku, byłoby super. Tak mnie jakoś na sadzenie róż wzięło i mam zamiar posadzić jeszcze kilka krzewów, bo to piękne rośliny.

Izuniu, jak zacznie się sezon to tylko jest chwila na posiedzenie właśnie przy kawie, albo jak goście odwiedzą. Kochana, przeglądaj i spisz co Ci przetrwało, może będziemy miały różne to i o wymianie pomyślimy. Ja jestem chętna na wszelkie odmiany.
Jacobinia ma się dobrze, ma może 80 cm., ale jest jeden pęd i nie wiem, czy przyciąć, bo może na wierzchołku zakwitnie w tym roku. Jak do maja nie pokaże pąka, to przytnę i ukorzenię, może to skłoni ją do rozkrzewienia się, zobaczę.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ulu zazdroszczę wycieczki na wystawę ;:173 ale wystarczy fotorelacja ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Uleńko bardzo dziękuję za migawkę z targów i nie uwierzysz co teraz po obejrzeniu zdjęć musze zrobić- mam rower stary na balkonie - pomysł z przerobieniem go na kwietnik po obejrzeniu tych zdjęć mam i te fotele boskie z gałązek no cóż sekator do rąk i ruszyć trzeba na łowy gałązkowe i stworzyć siedziska :wit ;:196
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was :wit
Marysiu, miło mi że jesteś, cieszę się że chociaż zdjęciami mogę się podzielić. Każdy taki wyjazd daje dużo radości, czy to na wystawę, czy do miłośniczek roślin :D Mój sezon roślinno - ogrodowy uważam za rozpoczęty

Patrycjo, fajnie, że możesz u siebie wykorzystać pomysł z rowerem, ale i teraz pomyślałam, że też mam starego składaka, muszę pomyśleć, gdzie taką dekoracje postawić. Jeśli chcesz wybrać się na łowy gałązek to może i takich sobie przygotuj, aby stworzyć coś takiego - ten kosz z modrzewiowych gałązek miał może ok 80 cm. średnicy, gałązki były mocowane do metalowego stelaża (zdjęcie też z GARDENII)

Obrazek
Pozdrawiam
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Ula w pobliżu mam takie czerwone gałązki tylko jak będzie sucho to podjadę uzbieram i cosik później potworzę:) :wit ;:196 , misa z szyszek tez ciekawa, tylko czasu nie mam za duzo aby coś porobić, więc do wiosny poczekam az zgromadzę materiały;) :wit
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Partycjo, chętnie pooglądam Twoje prace, a ja jak coś porobię to też pokażę, ale to fakt czasu zawsze mało albo coś ważniejszego jest do zrobienia. Mam nadzieję, że w nadchodzący weekend będzie można coś w ogrodzie porobić lub na tarasie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj w nowym sezonie. Uleńko, dziękuję za piękne zdjęcia z Gardenii, to świetne źródło inspiracji. Bardzo podoba mi się koszyk z modrzewiowych gałązek.
U mnie wczoraj na połowie działki zalegał jeszcze śnieg, dzisiaj chyba go już nie będzie, bo pada deszcz. Pogoda bardzo nieprzyjemna. Tęsknimy bardzo za ;:3 i ludzie i rośliny. Życzę Ci więc tego ciepłego, wiosennego słoneczka jak najwięcej oraz dużo zdrowia.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu witaj
Twoje życzenia ;:3 spełniły się dzisiaj, bo dzisiaj był już dzień bardziej wiosenny, słoneczko co chwilę świeciło, a ja tylko spoglądałam w oko i nie mogłam doczekać się powrotu z pracy, aby wyjść do ogrodu.
Lideczko, mam nadzieję, że i u Ciebie niebawem będzie już wiosennie, tego Ci życzę, słoneczka także i zdrówka
Pozdrawiam i ściskam, pa ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”