Pod Jesionem cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 4

Post »

Reniu, co jest na ostatnim zdjęciu?
Śliczności! ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja to się boję, że w tym roku rozwód będzie jak będą takie szaleństwa , aż się boję bo juz kupiłam mnóstwo nasion zeby zapełnić jakoś miejsca. A rośliny będą kusić. Ciekawe czy moja piwonia przeżyłan, na razie nie widać ;:185
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Renia.. nie mów mi nawet o BR, bo to jedyne miejsce gdzie nie mam jeszcze zamkniętego zamówienia, tzn jeszcze nie opłacone czyli można domawiać :;230 Byłam zerknąć na te piwonki, całe szczęście cena skutecznie odstrasza, a te tańsze w większości mam. Niestety ostróżki i jeżówki nadal kuszą i jeszcze marzenie ciemny ciemiernik, a przepraszam w tym roku jestem bezpieczna, bo również wyprzedany ;:306

Z tymi ozdobami to mnie bardzo zaciekawiłaś. Poszukam inspiracji i może faktycznie "stworzę" cosik sama ;:224

Ja to miałabym smaczka na to cudeńko
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Lucynko! Dzwonek Pink Octopus! Fajny prawda?

Pati! Przecież nasionka, to Ci koleżanki z FO przysłały... ;:170
Piwonie u mnie jeszcze spokojnie śpią, więc pewnie Twoja też! ;:19

Sabinko! Ja już tyle u nich nakupiłam i ze wszystkiego jestem zadowolona! :;230 Nawet byłam u nich dwa razy po odbiór... ;:224 Moja cytrynka śmiało może startować do miana samochodu dostawczego! Baaarrrdzo pakowna! A właściciele tacy serdeczni i cierpliwi... :;230
Do ciemnego ciemiernika też się przymierzałam ;:333
P.S. Moje zamówienie też nie zamknięte... ;:170
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

Reniu po takim roku i szleństwie zakupowym będę się w piekle smażyć . Kupiłam już okazyjnie 2 palety prymulek :oops: Po 1 zł za sztukę, okwitnięte, ale wypuszczą przecież kwiatki jeszcze . Tak mnie ciagnie juz w ogród, ale najpierw muszę uporządkować dom do końca tygodnia i od poniedziałku stoję do walki zwarta i gotowa :tan
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati! Przecież my te ogrody dla bliskich tak pielęgnujemy! ;:333
Bo jak pielęgnujemy, to jesteśmy szczęśliwe, a jak jesteśmy szczęśliwe, to oni też... ;:224
Też powinnam choć trochę domek ogarnąć, ale jeszcze nie bardzo mam siły...Miałam dziś siać, ale poczekam jeszcze... ;:131
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

Ja będę wysiewać pomidory z początkiem marca, a od poniedziałku ruszam z kapustą w inspekcie. Muszę Ci się pochwalić , że mężulek robi mi wędzarnię :tan Szyneczka już się pekluje. ;:108
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Reniu, ja też kupuję u nich kolejny raz i zawsze byłam bardzo zadowolona i z sadzonek, i ze sposobu pakowania. W tym roku padło na floksy, a żeby nie było im smutno :;230 dorzuciłam jedną jarzmiankę.
Z tego co kojarzę BR to jest gdzieś w okolicach Częstochowy, prawda?? Trzeba się umawiać na odbiór osobisty? Już kilka razy mnie kusiło, żeby podjechać, tym bardziej, że mąż ma rodzinę w tamtych okolicach i moglibyśmy upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu ;:173
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati! Gratuluję! Mój świetnie wędzi, ale nową wędzarnię robi już od...lat. Ja też będę wysiewać pomidorki na początku marca. ;:333

Sabinko! W sezonie praktycznie co weekend są na wyjeździe, ale w tygodniu można ich złapać. Ja umawiam się telefonicznie i jest wygodnie. I ważna kwestia! Dodatkowy rabat za odbiór osobisty... ;:215 Jedyny problem, to fakt, że nie kończysz zakupów na samym zamówieniu.. no nie da się i już... ja ,,pięć" razy dokładałam kolejne doniczki... :;230
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

Będziemy się wspierać myślami przy wysiewie. :D Czy wysiewasz porę i selerę ?
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba tak. Miałam tego nie robić, bo potrzebuję dosłownie kilka sztuk, ale mam nasionka i szkoda ich zmarnować. Uda się ok, a jak nie kupię.
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

Ja wysiewalam kilka razy z rzędu ale mizerne to wychodziło i w tym roku chyba odpuszczę ;:131
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

renzal pisze:
6000 postów ;:202 ale zleciało...

Bo Ty gaduła jesteś ;:306

Czy Ty myślisz, że nie zgubisz tych narzędzi w swoim kolorowym gąszczu? ;:173
Ale i tak prezent jest przedni
Tylko po co Ci tyle tych nasionek? Chyba masz ich już całe setki?
Uprawa pomidorków w doniczkach jak wiesz to dla mnie normalka. Trochę trzeba więcej podelwać
Niestety skrzynie w tym roku nie będą zbudowane. Nie ma mnie kto nauczyć jak się je robi.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati! Jak masz nasiona to siej!, a nóż widelec tym razem się uda? A jak nie masz, to się podzielę! ;:215

Gosiu! Będziemy szukały obie! :;230 A gaduła faktycznie ze mnie okropna! Tyle, że Ty masz ponad 22 tys... ;:224
Nasionka lubię, lubie je zdobywać, mieć, wysiewać itp. A mam ich faktycznie setki! ;:170
Co do skrzyń: Zajrzyj do neta! Tam jest wszystko! Ja niestety nie mam w tej dziedzinie talentu! ;:131
Fajnym rozwiązaniem są kasty budowlane. Lekkie i tanie i w różnych kształtach, ale brzydkie. Trzeba by nad nimi popracować...
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Reniu narzędzia pierwsza klasa ;:138 . U mnie długo by nie przetrwały, bo zaraz ktoś by mi zwinął (czyt. moja córcia ;:306 ). Zastanawiam się, czy nie sprawić jej takiego zestawu na urodziny. Niech się dziecko przyzwyczaja do pracy, ktoś musi te hektary obrabiać ;:306 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”