Krzaczki Kani

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Krzaczki Kani

Post »

Lusiu, czyli jak będzie? Kociewska działka zostaje? :tan
Esterko, Twoje zaangażowanie jest dla mnie wielką inspiracją ;:108 .
Kasiu, a wiesz, że ja też myśli kieruję w Twoją stronę zawsze jak jestem przy Bonicach i teraz przy LO, bo dzięki Tobie są w moim ogrodzie ;:196 .
Justynko, dopadł mnie niechciej wspomagany z pewnością przez kryzys wieku średniego :lol: .
Aniu, miło że wpadłaś w moje krzaczki :D . Żurawki, mówisz, super odmiany? To się cieszę :D . Coś poprzypalały się te limonkowe. Nie wiem czy od słońca czy od suszy.
Kolejna sobota działkowa za nami. Tylko sobota. Niedziele spędzamy w innych miejscach niż działka. Takiego systemu na razie się trzymamy, szczególnie z uwagi na synka, który w takim systemie ma szansę obejrzeć w weekend nie tylko trawę i dżdżownice :lol: .
Serduszka już kończy, trzeba będzie już ją ciąć. W tym roku szybko przekwitła, myślę że to przez suszę.
Obrazek

Zaczynają za to dzwonki i ostróżki.
Obrazek

Louise Odier się zaróżowiła. Pięknie wygląda i pięknie pachnie. Do towarzystwa dostała bodziszki.
Obrazek

Jaśminowiec. Jakaś odmiana pełnokwiatowa. Pięęęęknie pachnie. Co do wigoru, to nędznie mu idzie.
Obrazek

"Drzewko" Charles Austin, czyli najbardziej drapakowata róża świata :lol: .
Obrazek.

Matko kochana! Jakość zdjęć na darmowym fotosiku ;:222 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu,
przyszłam z rewizytą.
Fajną masz działeczkę - i jak czytałam - w atrakcyjnym miejscu.
Rozumiem Twoje dylematy związane pragnieniem bycia na działce i obowiązkami rodzinnymi.
Jednak myślę, że sprzedaż działki powinna być w takiej sytuacji ostatecznością - kiedyś będziesz miała spokojną przystań pełną pięknych wspomnień.
A może i Twoi synowie z czasem zapragnę bywać w tym miejscu - tego Ci serdecznie życzę.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne drzewko różane i piękna róża ;:108 ;:108
Louise Odier cudna róża i fajna ma podporę.Musze i ja pomyśleć o czymś takim dla niej :D
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, dziękuję za odwiedziny :wit . Co do synów, to się zobaczy :wink: . Na razie ten młodszy jeździ chętnie.
Aniu, podpórka jest wędrująca. Mam nadzieję, że LO z niej szybko wyrośnie i będzie potrzebna większa :wink: .

Pozdrawiam z wakacji na Dolnym Śląsku. Tu najmarniejsza róża w najmarniejszym ogródku jest jak moja jedyna perła w koronie. Jestem zauroczona ogrodami w Polanicy Zdroju!
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu skrobnij coś,byłaś na działce? Ja dopiero pojadę,bo zimno teraz ;:224

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ooooo, Aniu, jak miło, ze chciało Ci się przedzierać przez pajęczyny w moim wątku :D .
Skrobnę, skrobnę, na pewno, bo w tym roku, w odróżnieniu od poprzedniego, aż mi się chce działkować :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu no nareszcie:) Bardzo lubię czytać i oglądać Twoje opowieści ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Świetny ten Charles na jednej nodze. Dlaczego piszesz, że drapakowaty? Ja tam widzę tutaj bardzo zgrabniutką główkę.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

O! Kasia się też znalazła! ;:196 Udanego sezonu! ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Kaśka :wit
Wiosenne porządki, odkurzamy pajęczyny :D
Pochwal się jakie róże zamówiłaś .
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Kasiu - w niedzielny poranek przypomniałam sobie o Twoim wątku. Bardzo się cieszę, że w tym roku masz "zapał działkowy" Mam nadzieję, że to zaowocuje fajnymi fotkami w wątku.
Wczoraj byłam na działce i oglądałam (w okularach :wink: ) patyczki Maigold. Nie wyglądają źle. Teraz trzymam kciuki - żeby nie załatwiły ich wiosenne przymrozki. Gdybym była na miejscu to bym dopilnowała...
Ale to nic. Jak się z nimi stanie coś złego - to posadzę kolejne patyczki. Do skutku ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłe Koleżanki w skromnych progach mojego zaniedbanego wątku ;:196 . To bardzo miłe, że zajrzałyście. Gospodyni beznadziejna ale postaram się poprawić.
Dylematy sprzedać czy nie sprzedać działkę wydają się za nami zatem bawimy się dalej :D . Wypada zatem teraz o działkę dbać i z nosem przy ziemi łapać satysfakcję z wypielonych metrów kwadratowych rabatek.
Nastały wreszcie cieplejsze dni i pierwsze w tym roku nocowanie na działce zaliczone. Pojechałam tylko z młodszą latoroślą. Starszy synek ma w nosie wsiowe atrakcje a M. nie mógł, bo pracuje.
Droga na wieś jest piękna i pomimo upływu lat niezmiennie mnie zachwyca. Mijamy siedzibę gminy, wjeżdżamy do lasu, potem wyjeżdżamy z lasu i już skręcamy do wsi. Jestem bardzo słabym kierowcą, w związku z tym nigdy się nie spieszę, a tym razem zatrzymaliśmy się i pstrykaliśmy zdjęcia.
Patrząc w prawo
Obrazek

Droga na wprost - do wsi
Obrazek

Młodemu też się podobało
Obrazek.

Najważniejsze, że zapał ogrodowy mi się reaktywował i mam zamiar dbać o ten kawałek ziemi, który mi się trafił.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na działce zawsze czas płynie szybko, o wiele za szybko i nigdy nie udaje się zrobić wszystkich niezbędnych prac. Tym razem jedną z najpilniejszych, a wciąż niezrobionych prac, jest skoszenie darni. Mamy dużo mniszka ale nie ma tego złego...pszczoły są zadowolone
Obrazek
a my z synkiem postanowiliśmy że wytniemy jedną pięciomilionową część mniszka i zrobimy syrop. Obydwoje jesteśmy największymi łasuchami w rodzinie więc ochoczo wzięliśmy się do pracy
Obrazek
i ugotowaliśmy nasz pierwszy syrop z mniszka. Był pyszny więc za tydzień powtórka :D
Obrazek
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu jak fajnie,że wróciłaś i opowiadasz dalej swoją przygodę z ogrodem:) Masz wspaniałego pomocnika,widać,że lubi tam być ;:333
Daleko masz do swojego zakątka?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Kasiu - widzę że cieszysz się działką i drogą na działkę tak jak ja. Uwielbiam ten moment, kiedy wyjeżdżamy ze wsi i jedziemy polną drogą przez pola, wśród wierzb... mijamy jezioro..itp, itp...
Miodek z mniszka robi moja serdeczna koleżanka z naszych działek i zawsze dostaję dwa słoiczki dla moich wnuczek :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”