Zielona chatka Baby Yagi
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szaman moja cytrynka ma około 12 latCzarodziej-Szaman pisze:Cytrynę masz ekstra, ile ma lat? Jeśli nie chcesz czekać długo na kwiaty i owoce wystarczy wszczepić na nią szlachetną odmianę tzn. pobrać zrazy z owocującego krzewu i zaszczepić na Twojej.

musiałam rozsadzić mojego skrzydłokwiata miniaturkę bo coś małe listki wypuszczał,chyba miał za mało miejsca....postanowiłam zrobić sobie małe akwarium bez rybki

reszta została wsadzona do nowej doniczki

strzałka zaczyna rosnąć jakby pomyliły jej się pory roku
może ten typ tak ma?

dosadziłam do aloesa tylko nie wiem jakiego
takie małe coś ,ukradzione od znajomej ....jednak sprawdza się ,że kawałek zielonego,kradzionego lepiej rośnie ,bo moje malutkie wypuszcza listki

no i naszło mnie na eksperyment z uprawą hydroponiczną
zaryzykowałam z zielistką ,bo podobno najlepiej się do tego nadaje ,zobaczę za jakiś czas czy mój eksperyment się powiódł

reszta została wsadzona do nowej doniczki

strzałka zaczyna rosnąć jakby pomyliły jej się pory roku

dosadziłam do aloesa tylko nie wiem jakiego

no i naszło mnie na eksperyment z uprawą hydroponiczną

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Aga
poradź ,w jakim miejscu postawić skrzydłokwiata żeby ładnie rósł tak jak Twój.Twój taki ładny więc na pewno ma odpowiednie warunki. :P
poradź ,w jakim miejscu postawić skrzydłokwiata żeby ładnie rósł tak jak Twój.Twój taki ładny więc na pewno ma odpowiednie warunki. :P
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
marzena63 nie wiem czy coś Ci pomogę ,ale moje maleństwo stoi koło telewizora w odległości 3m.od okna ,które wychodzi niby na południową stronę .Mówię niby ,bo tyle tu słońca co kot napłakał...całe światło zasłania mi ściana budynku sąsiadki,raczej mam ciemne mieszkanie ....tak w ogóle to go kupiłam raz bo mi sie podobał ,a dwa bo on właśnie lubi pócień
coś akurat dla mnie ,skubany rośnie ,wypuszcza nowe listki ale kwiaty ma zielone zamiast białych ,pewnikiem cóś mu brakuje tylko jeszcze nie wiem co
kwiato maniaczka,deissi,aconitum
cieszę się ,że się wam podobają moję osłonki ,tyle tylko ,że nie wiem które
zielistka stoi w słoiku po dżemie ,wydziergałam tylko z drucików koronke i podoczepiałam szklane oczka
,kula z zielistką ? no cóż,pierwotnie były w niej cukierki
,a reszta kupiona w sklepie ...wszystko po 5 zł... 

kwiato maniaczka,deissi,aconitum