Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Marysiu. u mnie dzisiaj było słonko, był deszcz, śnieg i grad. Dla każdego coś dobrego ;:306 . Ja się pogodą bardzo nie przejmuję. Nawet trochę się cieszę że przelotny śnieg skutecznie studzi moje zapały do siania. Bób już w zimnej szklarni. Wykiełkował w domu wyniosłam rano takiego przykurcza ledwo z ziemi wychodzącego ale on się nie przejmuje i w szklarni nawet trochę podrósł. Też jestem w klubie cebulowym. Wczoraj wysiałam nasiona i czekam. Podpowiedz mi jeszcze, jak karczochy już całkiem wyjdą na wierzch to, czy muszę je trzymać w cieple w domu?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

;:3
Teraz dopiero zobaczyłam kurki.Wyglądają dostojnie.
Gdzie nie wejdziesz parapety zapełnione,opisane,zielenią się.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu całkiem pokaźna ilość pudełeczek z wysianymi roślinami ;:138
Moje pomidorki dzisiaj też zaczęły wychodzić :tan
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu, w grupie heliotropowej to się jeszcze mocno wahają czy nie w tym roku przyjąć ;:306
Karczochowa, przyjęła z otwartymi ramionami, a koleusowa kolejny rok pokazała drzwi ;:150
Agata
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, u mnie też dzisiaj pobieliło na jakieś dziesięć minut. :)
Było i słońce, i chmury, i deszcz, i drobniutki grad, a jako dodatki: wiatr i śnieg. :tan
A wody nie miałam przez cały dzień. ;:145 Przed chwilą zaczęła lecieć z kranu brązowa zupa, niejadalna i obrzydliwa. Poczekam, aż co bardziej niecierpliwi sąsiedzi spuszczą tę breję, bo nie chcę brudzić zlewu. Miałam wodę przywiezioną przez M z działki, więc nie mam stosu brudnych naczyń ani nieprzyjemnego aromatu w łazience. ;:333
Nie rozumiem, co Ciebie przeraża ;:185 ? Ciesz się, Kobieto, że będziesz miała CO sadzić, gdy przyjdzie na to czas. ;:303 ;:303
Ja z kolejnymi wysiewami czekam do jutra. Dobrze, że woda już jest, bo nie miałabym do mycia rąk, które zawsze porządnie mi się ziemią brudzą. ;:108
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Hmmmm..... o jakich grupach mówicie, bo obszukałam całe FO i nic nie znalazłam :( .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, ja nie szukałam, ale domyślam się, że to takie nieformalne ugrupowania skupione wokół tych, którzy wysiewają konkretne rośliny pod wpływem innych osób. ;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Danusiu ja też sobie nie krzywduję że pogoda w kratkę, bo i tak nie ma co szaleć w ogrodzie. W najbliższych dnia nocami ma przymrozić więc dobrze że nic nie usuwałam ;:215 Bardzo jestem ciekawa co będzie z tej sianej cebuli, bo bardzo lubię taką młodą własną cebulkę! wolę nawet od siedmiolatki czy szczypiorku :D
Bób będzie ładnie rósł bo on lubi zimno!

Beatko taki czas, że każdy wiosnę przyzywa ;:306 Oprócz roślin zaczynam kolekcjonować kury ;:oj

Ewuniu ;:168 oj tak! a jak spoglądam do koszyka z nasionami do wysiania jeszcze w domu to zaczynam się martwić o dom ;:oj

Agatko cóż trzeba bywać tam gdzie cię chcą ;:306 i w czym jesteś mocna ;:333

Lucynko no to masz przygody z kranówką ;:306 Ja dzisiaj mam dzień sera więc zaraz lecę do kuchni bo skrzep się robi ;:215 Przeraża mnie to że oczami wyobraźni widzę 3/4 domu sterroryzowanego sadzonkami a święta idą ;:306

Asiu po różnych wątkach sieją rożniste rzeczy i tam się tworzą Kluby..... do paru się dopisałam i sieję np, cebulę po latach będę uprawiać ;:215

No to zmykam robić serek! Dobrego wieczoru!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

O to zdaje się, że będę ubiegała się o miejscówkę w wielu ugrupowaniach sądząc po moich planach wysiewów!
A jeśli chodzi o wysiewy!
Marysiu! ;:oj Mój H kategorycznie zażądał!, że musimy wysłać Ci coś fajnego! :;230 Jesteś szalona! ;:196 ;:196
Miały być dwa-trzy nasionka z dwóch-trzech odmian żółtych pomidorków! A dostałam tyle cudów! ;:138
Dziękuję Ci!
Dedykuję Ci ją! Obym mogła wyhodować taką dla Ciebie! ;:196
Obrazek
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko ja muszę się dzielić, bo mam wokół tyle dobrych serc że nie byłabym w stanie sama wysiać i posadzić :D Uwierz mi! dla mnie teraz jest najważniejsze żeby Ci zdrowie dopisało i żebyś mogła zajadać się Ty i Twój tato własnymi pomidorkami. ;:196 Hoduj taką śliczną sasankę, a sadzić ją będziemy chyba w złotej klatce, bo jak się nornice dowiedzą o takich delikatesach ;:306
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Marysiu do klubu koleusowego to ja teraz oknem wejdę, po prostu je kupię ;:306
Agata
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, ja za siedmiolatką nie przepadam. Wolę grubszy szczypior. Do tej pory sadziłam dymkę, ale za zwyczaj szybko kwitła. Przetestujemy, będziemy wiedziały co lepsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O Ty przebiegła Agatko przecież nie musisz był członkiem możesz być sympatykiem ;:162

Danusiu dziewczynom u Margo Małgosi udaje się to nam się też uda. Lubię bardzo taką sianą wyrośniętą trochę cebulkę ;:333 Tylko że nie zawsze wychodzi mi sianie bezpośrednie do gruntu :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,oglądnęłam piękne kwiatuszki w Twoim ogrodzie,u mnie juz wyszedł z nasionek głowaczek olbrzymi ,reszta jeszcze czeka na lepsze czasy,ale myślę ,że co dzień coś nowego wykiełkuje ,ja dzisiaj też w rozjazdach,ale chociaż mi nie żal,bo tyle śniegu napadało wczoraj wieczór i w nocy i dzisiaj po południu do samego wieczoru ,Iza była o 19 w Krakowie i jak wracała to mówiła,że padały wielkie płaciory jak w bajce wszystko znowu zabielone ,pozdrawiam i dobrej nocki i pięknych snów ;:196
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Witam
Mam pytanie do Klubu Heliotropa :)
Ja dotychczas też wchodziłam do niego oknem( super określenie ;:333 ) ale teraz jestem szczęśliwą posiadaczką 11 szt siewek z dwoma listkami właściwymi.
Powiedzcie mi, do jakiej pojemności doniczek je przesadzić, czy wystarczą takie 6× 6, a może mniejsze?
Inna sprawa, że są takie delikutaśne, że strach brać do ręki ;:oj

Pozdrawiam Irena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”