Tulapowisko
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tulapowisko
No Mati - dzieje się u Ciebie , porządki , zakupy , wysiewy , zamówienia , nasionka - chłopie widzę że i Ciebie rączki świerzbią
, "wiosna , wiosna ach to Ty "

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Mati żebym wiedziała to bym Ci nazbierała tych nasion i wysłała, jednak tyle czasu mnie tutaj nie było.... skąd mogłam wiedzieć że Ci trzeba ;D
Grażynko,lukam na bieżąco,w sumie o tej porze jakby dłużej miał leżeć to nie zazdraszczam
Ostrokrzew nie ma innego wyjścia niż mnie przeżyć,jak każda inna roślinka
Karolino,dokładnie,niestety jestem fajtłapa i te młode potopiły się w studni
Nie mam sprzętu żeby je sfotografować z takiego bliska,coby je widać było.
Żanko.szaleństwo ogrodnicze wskazane,ktoś musi o kolory tego świata zadbać
Moniko,to był już zryw na cały rok,mam nadzieję że da sobie wszystko radę beze mnie bo chęci już nie wrócą
Saro,ogólnie to i tak by nie przeszło,póki z rodzicami mieszkam to bez szans wymiana forumowa. Jest to pod tytułem ,,a gdzie ty obcym ludziom adres będziesz wysyłać".No nic
Dzisiaj ciekawa pogoda,od rana szablon-grad,śnieg,słońce,deszcz
Tylko podlewa
A teraz kilka zaległych fot

Liczyłem na jakieś 5 roślinek,co to już bym mógł je dorosnąć...Ale w tym wypadku

Ostrokrzew nie ma innego wyjścia niż mnie przeżyć,jak każda inna roślinka

Karolino,dokładnie,niestety jestem fajtłapa i te młode potopiły się w studni

Nie mam sprzętu żeby je sfotografować z takiego bliska,coby je widać było.
Żanko.szaleństwo ogrodnicze wskazane,ktoś musi o kolory tego świata zadbać

Moniko,to był już zryw na cały rok,mam nadzieję że da sobie wszystko radę beze mnie bo chęci już nie wrócą

Saro,ogólnie to i tak by nie przeszło,póki z rodzicami mieszkam to bez szans wymiana forumowa. Jest to pod tytułem ,,a gdzie ty obcym ludziom adres będziesz wysyłać".No nic

Dzisiaj ciekawa pogoda,od rana szablon-grad,śnieg,słońce,deszcz

Tylko podlewa

A teraz kilka zaległych fot

Liczyłem na jakieś 5 roślinek,co to już bym mógł je dorosnąć...Ale w tym wypadku

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A co to za roślinki są w tej doniczce ?
Sporo tego drobiazgu, będziesz miał co rozsadzać.
A jak tam róże ?
Sporo tego drobiazgu, będziesz miał co rozsadzać.
A jak tam róże ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko,to te osławione hosty
Do pięciu sztuk w osobnych doniczkach bym mógł trzymać,a teraz trzeba będzie kombinować
Do róż nie patrzałem teraz tych zakopczykowanych,reszta ma może niektóre końcówki podmarźnięte tyko i małe pąki.
Czyli jeszcze chwilę poczekają na szczęście

Do pięciu sztuk w osobnych doniczkach bym mógł trzymać,a teraz trzeba będzie kombinować

Do róż nie patrzałem teraz tych zakopczykowanych,reszta ma może niektóre końcówki podmarźnięte tyko i małe pąki.
Czyli jeszcze chwilę poczekają na szczęście

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To super że tak się rozrosły.
Rozsadzisz do 5 donic a resztę masz albo na wymiany, albo posadzisz w ogródku - eksperymentalnie, możesz okryć z wierzchu kilkoma warstwami białej włókniny .
Moje doniczkowe w szklarni jeszcze nie wschodzą.
Rozsadzisz do 5 donic a resztę masz albo na wymiany, albo posadzisz w ogródku - eksperymentalnie, możesz okryć z wierzchu kilkoma warstwami białej włókniny .
Moje doniczkowe w szklarni jeszcze nie wschodzą.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
W sumie sobie zostawię najładniejsze a resztę to tak jak mówisz rozdam,mama ma dwie koleżanki z ogródkami,niech się też pobawią,a co
W szklarni pewnie zimniej masz to dłużej potrwa,u mnie w domu 25 stopni

W szklarni pewnie zimniej masz to dłużej potrwa,u mnie w domu 25 stopni

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Hosty świetnie wykiełkowały
. Ja już nie próbuję. Nie wzeszły mi ani z kupnych nasion, ani z własnych. Za to dwie samosiejki znalazłam w ogródku
. Słońce piękne, ciepłe... Przynajmniej na zdjęciu
.

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Grażynko,za to jesteś w lepszej sytuacji bo zahartowane od razu masz.
A u mnie hartowanie
Zaczyna się po przymrozkach,tak z tydzień na godzinkę wyniosę i do gruntu,a potem dziw,że zdechło
Aniu,ja jestem naprawdę powalony tym,że wyrosły.
Cudownie musiały warunki się ułożyć
Słonko gorące,nie ma co,ostatnio czyste niebo więc pali,pali,tylko jak wiatr wieje to uciekaj bo zamarźniesz
A u mnie hartowanie

Zaczyna się po przymrozkach,tak z tydzień na godzinkę wyniosę i do gruntu,a potem dziw,że zdechło

Aniu,ja jestem naprawdę powalony tym,że wyrosły.
Cudownie musiały warunki się ułożyć

Słonko gorące,nie ma co,ostatnio czyste niebo więc pali,pali,tylko jak wiatr wieje to uciekaj bo zamarźniesz

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O ho ho ile jeszcze nasion masz do wysiania
a tu hosty z nasionek rosną
super. Skoro sprawdzałeś i niżej róze zielone , to może i u mnie coś jeszcze ocalało
U mnie żarnowce nie wiodły się , miałam kilka, dosadzałam bo b. mi się podobają i gineły
Widzę ,ze u Ciebie duużo już cebulowych wychodzi i inne zielone listki pokazują . Oj widać wiosnę

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę nasionka przyjechały, część już rośnie, hosty -produkcja masowa?. Patrząc na widoki, pąki, rzeczywiście u Ciebie wiosna.
Tulap
moje nasionka na parapecie w doniczkach rosną , reszta czeka na wysianie. Mieszkasz w pięknej okolicy, tyle przestrzeni
Pozdrawiam
moje nasionka na parapecie w doniczkach rosną , reszta czeka na wysianie. Mieszkasz w pięknej okolicy, tyle przestrzeni

Pozdrawiam
Karolino,żarnowiec mój też chyba nie przeżyje,fioletowy coś
U Ciebie róże miałyby zmarznąć?
Doroto,hosty miały być detalicznie i na karteczki,wyszło jak mówisz-hurtowo
Żanko,nasionka na parapecie dobra sprawa
Okolica ładna,zgadza się,chociaż to co brzydkie jest skrzętnie ukrywane
Byłem dzisiaj na kontroli oczu itd.w każdym razie weszliśmy z powrotem z babcią od kwiaciarni( ja chciałem)
A pani już od rogu zachęca,mieczyki miała już.
Skoro po 90gr i 15 różnych to po jednej cebulce z każdego
A potem babcia stwierdziła że weźniemy kalle żółtą i różową.Bo czarna to ładna na obrazku ale w ogródku to nie wygląda ładnie,czerwona też za ciemne a biała jak bieluń-a tych jest dość.
Plus wziąłem jeszcze nasionka cynii normalnej pomponowej oraz mieszkankę letnich(chabry kąkole ostróżki nagietki i pewno więcej niż na obrazku wyrośnie)
A dzisiaj wieje,zimno,czyli ciągle zima.

U Ciebie róże miałyby zmarznąć?

Doroto,hosty miały być detalicznie i na karteczki,wyszło jak mówisz-hurtowo

Żanko,nasionka na parapecie dobra sprawa

Okolica ładna,zgadza się,chociaż to co brzydkie jest skrzętnie ukrywane

Byłem dzisiaj na kontroli oczu itd.w każdym razie weszliśmy z powrotem z babcią od kwiaciarni( ja chciałem)
A pani już od rogu zachęca,mieczyki miała już.
Skoro po 90gr i 15 różnych to po jednej cebulce z każdego

A potem babcia stwierdziła że weźniemy kalle żółtą i różową.Bo czarna to ładna na obrazku ale w ogródku to nie wygląda ładnie,czerwona też za ciemne a biała jak bieluń-a tych jest dość.
Plus wziąłem jeszcze nasionka cynii normalnej pomponowej oraz mieszkankę letnich(chabry kąkole ostróżki nagietki i pewno więcej niż na obrazku wyrośnie)
A dzisiaj wieje,zimno,czyli ciągle zima.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Tulap, ty wysiewasz hosty, a ja skusiłam się na kupno swojej pierwszej w życiu odmiany.. Nie zlinczujcie mnie, ale w hostach najbardziej podobają mi się ich kwiaty
Jak znasz jakieś odmiany z ładnymi, najlepiej białymi kwiatami to chętnie zanotuję czego szukać na przyszłość