Moja przygoda z roślinami

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja przygoda z roślinami

Post »

ewelkacha88 Dziękuję ;:180 U mnie dziś od rana pada deszcz i wieje silny wiatr ;:223 . Powodzenia z wysiewami. ;:333

Maska To hibiskus. ;:333

vimen O nagrodzie pomyślimy. ;:136

clem3 Jeśli ma być tak w kółko to wolę już żeby było trochę na minusie i śnieg, a nie taka plucha. ;:145

plocczanka Tak to hibiskus. Eustomy jeszcze nigdy nie wysiewałem więc nie wiem jak wyglądają siwki, ale jak wstawisz u siebie zdjęcia to u Ciebie zobaczę. ;:333

Pozdrawiam. ;:138

Obrazek

Obrazek
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

To nie jest hibiskus, bo i jego mam ;:185 listek jest trochę inny te mają wycięcie jak serduszko a hibiskus nie ma ;:185
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

rafik5678 pisze: U mnie dziś od rana pada deszcz i wieje silny wiatr
Za to u nas prawdziwa wiosna 15* w cieniu, a cały dzień świeciło piękne słońce na bezchmurnym niebie.
Aż nie chciało się do domu wracać :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Marysiu bo to dopiero liscienie, a listek właściwy wygląda zupełnie inaczej. Zrobiłam zdjecie swoim, ale w ogóle nie mam weny, zeby je przenieść z aparatu.
Rafale ten biały łubin wygląda pięknie. Wysoko Ci rośnie czy raczej mikrus?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Rafik. Piękny ten biały łubin ;:333 . U Ciebie deszcz a u mnie słońce. Nie było czasu na sianie więc zostało na jutro . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Maska Chyba to jest hibiskus, bo jak wschodził to miał na wierzchu liści nasionko takie jak ma hibiskus. ;:108

any57 Jak ja Ci zazdroszczę. ;:145

vimen Dziękuję ;:180. To jest siewka jednoroczna była bardzo mała bo nie sprzyjały jej upały ale zakwitła. ;:138 Łubin u mnie rozsiewa się jak szalony. ;:202

ewelkacha88 Dziękuję ;:180 O matko u Was słonecznie, ja też chcę słońca ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 Dziś wprawdzie trochę wyglądało słoneczko ale mało, dobre i to. Jutro nadrobisz zaległości. ;:333

Pozdrawiam. ;:138

Ja dziś zebrałem się na wysiew pomidorów. Jak zwykle kilka odmian, niektóre nie wiem po co sieję, bo miejsca mało na parapetach. ;:219 Więcej wysiewam tych odmian których sadzonek nie można kupić np. "Red pear" wysiałem ich 15 nasionek, a na przykład "Bawole serce" tylko 4, bo można spokojnie kupić sadzonki na targu. Każdy centymetr parapetu ma znaczenie. Tych nasion to zostało mi chyba na 10 lat chyba że ktoś będzie chciał to się podzielę. ;:333

ObrazekObrazek
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Rafik :wit . No to będziesz miał smaczne pomidorki z własnego siewu- fajnie . U mnie dzisiaj słońca nie było tylko deszcz ;:222 . A ja dzisiaj miałam chwilkę czasu i wysiałam niecierpki i selera- oby coś wyszło . Pozdrawiam :wit .
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Już pomidorki? faktycznie parapetów brakuje na wszystkie wysiewy....
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ja szczęśliwa: pomidorów nie sieję. :tan
Mam zaprzyjaźnioną kobitkę na ryneczku i ona to za mnie robi. :;230
Zawsze kupuję gotowe sadzonki, niektóre już z kwiatkami, a ona ma różne odmiany i wszystkie bardzo smaczne. ;:215
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

:wit No to będzie następny pomidorowy zawrót głowy :)
Ładne masz sieweczki,jaką odmianę selera siałeś pięknie wzeszedł jak łączka.
Ja wysiewałam Makarego ale ze wschodami coś mu idzie ciężko nie wiem dlaczego.
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie ostatnio ciągle pada i brak słoneczka ,co za pogoda :evil:

POzdrawiam.
Ela
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jak będziesz przerzucał dojrzałe i smaczniusie pomidorki przez płot :uszy - to na południe proszę je skierować ;:3
Może być malinówka, taka wprost na kanapkę ;:306
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

ewelkacha88 Dziękuję. ;:180 Życzę Ci dużo słoneczka i pięknych wschodów. ;:333

vimen Może trochę się pośpieszyłem, ale to przez to że przez 3 najbliższe tygodnie nie będę miał czasu. ;:223

plocczanka Ja też mam znajomych którzy mają dobre odmiany :tan , ale niektórych nie warto jest im siać bo są bardzo amatorskie i trudno im sprzedać więc sam wysiewam. ;:108

Ela_2015
Dziękuję. ;:180 Wysiałem seler 'Talar' . Seler długo wschodzi i nieregularnie. Nasion selera nie powinno się przykrywać ziemią, wtedy szybciej i lepiej wschodzi, u mnie to się sprawdziło. ;:108 U mnie między tymi co już prawie pierwszy listek właściwy wypuszczają wychylają się jeszcze jakieś siewki. ;:219 Pogoda w kratkę jak nie pada śnieg z deszczem to sam śnieg lub sam deszcz, wieje wiatr czasem słonko wyjdzie więc taka sobie ta pogoda. ;:219

Beaby Ok postaram się. :;230

Pozdrawiam. ;:3 ;:3

Ja mimo tej fatalnej pogody sprzątam, wymieniam ziemię w inspekcie. Coś wolno mi to idzie, wszystko przez tą pogodę. :twisted:

Na pocieszenie zdjęcia łubinu, większość to siewki. Siewki łubinu są bardziej atrakcyjne, wielokolorowe. ;:3

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Rafik. Te łubiny to będą mi się po nocach śniły ;:333 . Piękne okazy i cudowne kolory. Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj Rafik. Te łubiny to będą mi się po nocach śniły ;:333 . Piękne okazy i cudowne kolory. Pozdrawiam :wit .

A najładniejszy ten fioletowo - biały. ;:138
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Rafale , jak patrzę na Twoje wysiewy to mam wrażenie że uprawiasz hektary a nie ogród .Człowieku ,kiedy Ty to wszystko obrobisz i czy wszystko zjadacie ? Łubiny kojarzą mi się z Mazurami ,całe łany ,widok niesamowity.W moim ogrodzie też się wysiewają ,i dobrze. Pozdrawiam cieplutko chociaż aura byle jaka . ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”