Aga, Twoja kolekcja powala na kolana!
Jeszcze jakbyś była tak uprzejma i nazwała poszczególne odmiany z "imienia", myślę że nie tylko ja byłabym wdzięczna
A ja, posadziłam do donic i trzymam w zimnym miejscu .
Cebulki dostałam w styczniu i posadziłam od razu jak dostałam
Siedzą sobie spokojnie w ziemi na 10szt tylko jedna, do tej pory pokazała nosek.
Melduję posadzenie dzisiaj nowej odmiany lilii w ogrodzie. Obok posadzony czosnek krajowy sztuk 2 rozłożony na części pierwsze.Kupuję na bieżąco i sadzę. Ciepło, wilgotno , sadzę głębiej niż zwykle. Większość sklepów ma już cebule lub w niedalekim czasie ma mieć na początku marca.
Z tego wynika ,że ziemia już całkowicie u Ciebie rozmarzła.
A sadzone głęboko mają szansę na przetrwanie,
wszyscy na forum wzięli się ostro do pracy.
Ja swoje pozostawię w doniczkach i na razie nie wystawiam.
W ubiegłym roku sadzone były w kwietniu, ale było zimno. Dodatkowo sucho i wiatr dodatkowo ochładzał glebę. Zbierały się długo, niektóre były zdeformowane przez temperaturę ( tak sądzę ) w tym roku myślę , że sezon będzie dużo lepszy
U mnie ziemia całkowicie zamarznięta. Jeszcze wczoraj leżał śnieg. Zazwyczaj swoje cebulki lilii przechowuję w garażu (piwnica) lub część sadzę w doniczki a później przesadzam do gruntu, gdy miną mrozy. Marzec zapowiada się nieciekawie na minusie i opady śniegu z deszczem. Więc sadzenia żadnego nie będzie.
Distant Drum Magic Star Purple Prince Forza Red Hotline Altari