Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Marysiu, sporo tego dobra masz. Kalarepę rzeczywiście chyba powinnaś wysadzić. W tunelu nie ma wiatru to możesz na wszelki wypadek dodatkowo okryć. Ja swoją lobelię wystawiłam do szklarni i przykryłam przezroczystym kapturkiem, żeby nie wybiegała, bo zacznie się pokładać. Moja kapusta chińska wysadzona pod folię ładnie siedzi, przestała rosnąć za to mężnieje.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Rafale i to nie tylko parapet, dwie półki szklarenki również ;:oj

Lucynko może i masz rację. Miejscówki miała różne, ale chyba pierwszy raz jest w takim (pełnym) pudełku bo chyba na ogół była w przeźroczystym :wink: Nie będę jej zakrywać, bo pleśniała ale światła dam jej więcej ;:215 Dziękuję ;:196

Krysiu a po co bierzesz w paluszki nasionka ja posypuję z torebki, a pikuję patyczkiem od szaszłyków i palcem. Paluszki też mam dobrze odżywione ;:306 Pelargonii nigdy nie siałam ale widzę u innych dobre rezultaty ;:215
Z tymi wczesnymi wysiewami jest tak, że niektóre rośliny wymagają ale nie lubią stać same i zapraszają inne do towarzystwa ;:306 ;:306

Danusiu ale weź pod uwagę mój klimat górski :wink: i ja nie mam szklarni tylko namiot oddalony od zabudowań, a latać z rozsadą mi się nie chce ;:145 Jednak chyba ją przepikuję i będę wystawiać na taras jak będzie ciepło ;:215 Lobelii do wybiegania jeszcze dużo brakuje ;:306 ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu posiałam w krążki kokosowe
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

OOoo kokosowe! Krysiu miałam przysłane pomidorki rok temu w takowych i jedne kiełkowały a drugie nie, ale sprawdzisz. Ja niestety więcej nie kupię tych doniczek torfowych ;:185 pleśnieją a raczej ziemia w nich pleśnieje ;:14
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Lucynka już napisała. Dorzucę jednak swoje 3 grosze :) Lobelia ma jakby za mało ziemi a za wysoki rancik który zasłania słońce. Można próbować stawiać pojemniczek pod kątem na kilka godzin jak świeci słońce. Gdyby zdjęcie szarotki nie było podpisane to bym nie poznała jej. U mnie kiedyś była ale jakaś mikra no i dlatego wylądowała na kompoście.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU to taki nie planowany, nie za drogi zakup - wypróbujemy
Wątek pelagoniowy znalazlam i co chciałam już wyczytałam.

dobrej nocki
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Cudowne kociaki ;:333 . Bardzo podobają mi się te czosnki i posadziłam jesienią trochę. Mam nadzieję, że będą takie ładne jak u Ciebie. Zdjęcia pozostałych roślinek również piękne . Z niecierpliwością czekam na rozkwit wszystkich roślin. Strasznie dłuży mi się ten czas do wiosny ;:108 . Parapet zapchany i pęka w szwach- świetnie. Będzie u Ciebie bardzo kolorowo i będziemy podziwiać. Pozdrawiam :wit .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,parapetowe roślinki się zielenią,masz tego trochę ,ja jeszcze papryczki nie siałam ,i wielu innych ,ale może zdążę powysiewać ;:306 całą resztę ,znowu napatrzyłam sie na piękne roślinki w ogrodzie ,to się nigdy nie znudzi ,wręcz przeciwnie ciągle mało,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Monia to zdecydowanie mądra kicia. ;:333 Musiałam wyjechać dziś z H do Płocka i choć nie było nas raptem 2 godziny, to sama bym chętnie na kaloryferek usiadła. :;230
Nadal znajduję u Ciebie wiele pięknych roślin, których albo nie mam, albo nawet nie znam. ;:oj Muszę się pilnować coby nie złapał mnie znów szał zdobywcy.... ;:209
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu :wit parapety u Ciebie też nie źle wyglądają ;:oj , masz sporo tego dobra, ja właśnie mam zamiar dziś zrobić porządek i wynieść to co nie chce współpracować, zajmuje mi tylko miejsce, z tych pomidorków od cioci niesyty nic nie wyszło, szkoda, bo mogły być to dobre odmiany, te pomidorki co wyszły podsypię, bo wystrzeliły ;:108 . Marysiu wygłaskaj Monię i Maciusia ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry!

Olu masz rację tak jak i Lucynka, dobrze że o tym napisałam bo może jest szansa na ratunek dla niej. Postanowiłam obciąć kawałek pudełka ;:215 Szarotka jest efektem wysiania nasion, bo kupowane też znikały ;:222

Obrazek

Obrazek

Krysiu wiem że niedrogi, bo kiedyś kupiłam taką kostkę :D Życzę powodzenia!

Ewelinko ja też co roku czekam niecierpliwie na kwitnienie wszystkich roślin, jednych czy przetrwały zimę innych czy się rozrosły i będą jeszcze piękniejsze :D Do wysiania czeka jeszcze mnóstwo roślin i liczę na wspaniałe kwitnienia :D
A koteczki to nasze rozweselacze :D Zapraszam serdecznie i pozdrawiam ;:168

Martusiu dobrze że mamy zbiór zdjęć, który nam pomaga przetrwać zimę a jednocześnie podsyca chęć zakupu nowych ;:306 Zdążysz posiać jeszcze paprykę, ale musisz się zastanowić czy chcesz bo będzie to kolejna praca, na której brak nie narzekasz ;:168 Dobrego dnia i pozdrawiam ;:196

Renatko dzisiaj grzejesz się już w domu?
Nie można mieć wszystkiego, bo co z marzeniami? co planowalibyśmy na następny sezon...byłoby nudno więc zostaw sobie coś na następne lata. ;:168 ,

Iwonko koteczki wygłaskane mruczą dziękując ;:168
Ja co chwilę coś wynoszę, a czasami sypię ziemię do kilku pojemniczków, a nie we wszystkich sieję ...potem zapominam :oops: no cóż SKS dlatego ciągle robię porządki. Czy tylko pomidorki siałaś z tych nasion od cioci? może warto im poświęcić więcej czasu, bo słyszałam że pomidory są szczególne pod względem zdolności kiełkowania. Twoim parapetom życzę słońca ;:3 bo u mnie szarość ogólna ;:196

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

Spieszę donieść , że w jednym z ziarek karczocha pojawił się kiełek , łupinka zaczyna pękać . Dziś pójdzie do ziemi .
Nasionko ze sklepu od Maryli , reszta milczy . :)

;:3 u mnie zaczęło wyglądać zza chmur . Wije wiatr , ale to dobrze , bo osuszy błoto .

Miłego dnia życzę . ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu :) Mam już 16 małych karczochów, po 4 dniach od wysiania zaczęły wychodzić z ziemi.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu, sprostowanie :wit , pomidorki od cioci pokazują się :tan , ale wysiałam część tych od Ciebie i te mi powschodziły jak burza i pięknie ;:196 , drugą część wysieje w marcu, to będą na dworze sadzone ;:108
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu Julcia pozdrawia kociaczki :). Jak tylko pokazałam jej zdjęcia, to od razu wiedziała czyje są :). A my szukamy nowego kociaka, ale kota, bo z kotkami jest więcej problemów.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”