Żeby zaglądać, to trzeba jeszcze wiedzieć, że wątek ponownie otwarty. :-P W sumie spodziewałem się, że jakoś z Kogrą pootwieracie niebawem wasze wątki i od zeszłego weekendu regularnie rozpaczliwie przedzierałem się przez kilka podstron działu, szukając w polu tabelki ?autor? waszych nicków...
Grażynko a u mnie ciągle pada deszcz tak chciałabym zacząć porządki w ogrodzie , ale się nie da .
Loki najważniejsze że już wiesz że nasze wątki a aktywne ,pozdrawiam
Witaj pomidor7 trochę śmiesznie pisać pomidor, zamiast imienia
U mnie kwitną tylko niektóre ciemierniki, ranniki , miłki amurskie i przebiśniegi inne też nadal czekają na lepszą pogodę ale nawet nie można się nimi cieszyć bo ciągle pada albo jest ponuro .
Geniu witaj ! jak miło,że otworzyłaś kolejną część .Chciałoby się mieć już takie widoki w swoich ogródkach.
U mnie kwitnie ciemiernik i zaczynają krokusy.Hiacynty,też nadstawiają "główki",tylko brak słońca i cieplejszych dni.
Urzekł mnie pomarańczowy miłek,nie wiedziałam,że takie istnieją
Widzę że wiosna już u Ciebie wystartowała ...miłki prześliczne moje w tym roku bardzo nędzne muszę się za nie zabrać .
A obuwiki masz przepiękne ja w tym roku zakupiłam sobie kilka nowych . Twoja kukułka przepiękna w jakich warunkach rośnie ?
Ewo moje miłki odpukać dobrze rosną ,mam nadzieję że będzie tak zawsze , nie chciałbym ich stracić do najtańszych nie należą a to jedne z pierwszych kwitnących roślin w ogrodzie .
Moja kukułka rośnie na rabacie z obuwikami też ma się dobrze ,mimo że często ją przesadzam bo ciągle mi coś nie pasuje ,marzy mi się jeszcze biała kukułka
Witaj, Geniu . Podglądam Twój ogródek raczej z doskoku, zwabiona co róż innymi roślinnymi cudami. Zawstydziłam się w końcu, że ja tak przez płot podglądam, skrycie . Wpisuję się zatem na listę Twoich gości i podziwiam, podziwiam, podziwiam... Bo słów mi brakuje .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków! Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Geniu a na jakim stanowisku i w jakiej glebie rośnie u Ciebie storczyk kukułka? W tym roku ta roślina przybędzie do mojego ogródka. Chciałabym jej dopasować odpowiednią miejscówkę.
Witaj Anno bardzo się cieszę że wpisałaś się na moją listę bo ostatnio lista coraz krótsza , coraz mniej osób mnie odwiedza ,ale co się dziwić ile lat można zaglądać na ten sam wątek .
Halinko już pisałam rośnie na rabacie z obuwikami w półcieniu , tam mam ziemię przepuszczalną ,żyzną o odczynie zasadowym .
Piękne maszstorczyki i ciemierniki U Ciebie już tak bardzo wiosennie a u mnie nadal mróz i śnieg.
e-genia pisze:
to też storczyk Kukułka plamista marzy mi się jeszcze biała
Nawet nie wiedziałam, że to storczyk. W mojej okolicy często takie spotykałam, rosną dziko w okolicach rzeki.
Zawsze myślałam, że to jakieś trujące zielsko, ze względu na te kropki. Ale teraz już wiem, że to storczyki
Geniu wyczytałam, że kukułki najlepiej czują się na mokrych łąkach, torfowiskach. Zastanawiałam się, jak mam zapewnić tej roślinie stałą wilgoć. Skoro piszesz, że dobrze rośnie w próchnicznej glebie to i ja przygotuję takie stanowisko. Dziękuję za podpowiedź