Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 16
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 16
Witaj Wandziu. A jak tam u Ciebie przedwiośnie ?? A może dzisiaj miałaś zimę jak część Forumowiczów ?? Pozdrawiam
.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wandziu, a może opryskałaś za późno? Miedzian pali listki, dlatego ważne jest żeby robić oprysk zanim wytworzą się.
Coraz bardziej podobają mi się takie słoneczne kolory
Czuję, że nasze ogrodowanie nigdy się nie skończy, bo co chwila zmieniają się upodobania
Coraz bardziej podobają mi się takie słoneczne kolory
Czuję, że nasze ogrodowanie nigdy się nie skończy, bo co chwila zmieniają się upodobania
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nifredil, no właśnie Sabinko te moje AQ są chorowite. I to obie, choć mam je w różnych miejscach.
Annes77, dzięki Aniu.
ewelkacha, u nas raz jest zima, a raz wiosna. Jak u wszystkich.
Margo, opryskiwałam w okresie bezlistnym. Pilnowałam terminu, a mimo to... Już nigdy nie rozwiążę tej dziwnej zagadki, ale do Miedzianu mam uraz.
Mam dzisiaj dla Was żaróweczkę Gartenspass. Chociaż jest ona po pierwsze jaskrawa, a po drugie dwukolorowa (nie lubię takich właściwości) kupiłam ją ze względu na zdrowotność i wigor. Mam nadzieję, że w takie pochmurne dni jak dzisiejszy nadaje się chyba do popatrzenia.

Annes77, dzięki Aniu.

ewelkacha, u nas raz jest zima, a raz wiosna. Jak u wszystkich.

Margo, opryskiwałam w okresie bezlistnym. Pilnowałam terminu, a mimo to... Już nigdy nie rozwiążę tej dziwnej zagadki, ale do Miedzianu mam uraz.
Mam dzisiaj dla Was żaróweczkę Gartenspass. Chociaż jest ona po pierwsze jaskrawa, a po drugie dwukolorowa (nie lubię takich właściwości) kupiłam ją ze względu na zdrowotność i wigor. Mam nadzieję, że w takie pochmurne dni jak dzisiejszy nadaje się chyba do popatrzenia.

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ja też pryskam miedzianem co roku i bez problemów
Róż szkoda.

Róż szkoda.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
April, najwidoczniej sprzedano mi jakieś paskudztwo. 

- Yollanda
- 500p
- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Spass świeci własnym światłem. Radosna i cieplutka wyjątkowo. Nazwa adekwatna do słonecznego wyglądu 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wandziu ja tez psikam na wiosnę miedzianem j nic sie nie dzieje
Mój wujek jednego roku spalił wszystkie róże .Przyczyna tkwiła w pomyłce preparatów
Róża zarowiasta otworzyła mi oczy dość szeroko,działa bardzo korrzystnie przed snem

Mój wujek jednego roku spalił wszystkie róże .Przyczyna tkwiła w pomyłce preparatów

Róża zarowiasta otworzyła mi oczy dość szeroko,działa bardzo korrzystnie przed snem

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
To prawdziwa słoneczna róża! Lubię takie połączenia kolorków.
W tym roku postanowiłam nareszcie skoncentrować się bardziej na pielęgnacji niż nowych nasadzeniach, to może i moje kiedyś będzie można pokazać...
W tym roku postanowiłam nareszcie skoncentrować się bardziej na pielęgnacji niż nowych nasadzeniach, to może i moje kiedyś będzie można pokazać...

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Znów trochę lata...

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja w ciepłych morelowo, herbacianych, łososiowych kolorach zakochana byłam zawsze i na razie mi się nie odmieniło. Cieszę się, że takich kolorów na Twoich zdjęciach będzie przybywało. Twoje róże Olimpic Palace, Crown Princess Margareta i Tea Clipper podbiły mi serce już w lipcu. W tym roku zrobię przegląd działki pod kątem gdzie te róże mogłyby zamieszkać u mnie. Może jakaś wizja mnie najdzie. A na razie buzia uśmiech mi się do Twoich zdjęć.wanda7 pisze: Teraz ostatnio to takie kolory chodzą mi po głowie. Dotychczas w tej tonacji miałam bardzo niewiele. Trzeba to naprawić, bo te róże są takie radosne, promieniejące, optymistyczne.![]()
Perski dywan z Sonnenroschen też mnie zaciekawił. Będę wyglądała go u Silvarerum.
Nie pamiętam, ale już chyba polecałam Ci w tych kolorkach Hansestadt Rostock , przepiękna, zdrowa, bezproblemowa.
Dzięki za dyskusję o sekatorach (Inspiration Lucy- już zapisałam) i miedzianie i żółtych lepach. Jak zwykle czegoś pożytecznego się dowiedziałam. Jeśli chodzi o miedzian ja rok temu stosowałam, a dwa lata temu nie. Jeśli u Ciebie mimo braku tego oprysku tak pięknie róże się prezentują to po cóż on?
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
I ja potwierdzę, że Amber Queen chorowita, i to bardzo. Jesienią nie miała już ani jednego listka
To ładna różyczka, ale jeęli nadal będzie się zachowywać jak przez dwa ostatnie lata, to jej podziękuję.
Ja lubię i żółte, nawet te jaskrawe i pomarańczowe różyczki. I jedne i drugie rozświetlają ogród. Ale masz rację, że morelowopomarańczowe mają klasę. Spójrz do mnie Wandziu - czyż nie są piękne?

Ja lubię i żółte, nawet te jaskrawe i pomarańczowe różyczki. I jedne i drugie rozświetlają ogród. Ale masz rację, że morelowopomarańczowe mają klasę. Spójrz do mnie Wandziu - czyż nie są piękne?
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Wandziu . Piękne przypomnienie lata
, cudowne róże i bardzo zaciekawiła mnie Twoja kolekcja kaktusów
. A to coś pod kaktusami to co to za roślina ?? Czy to przekwitnięte czosnki tak wyglądają ?? Wybacz ale na prawdę nie wiem
. Pozdrawiam
.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Wandziu, dziękuję za słonko i kolory, które pozwoliły mi przetrwać zimę. 
Wiesz, o czym myślałam oglądając zdjęcia !
O tym, że masz takie ładne róże, a ciągle piszesz, że u Ciebie
źle rosną

Wiesz, o czym myślałam oglądając zdjęcia !

źle rosną

- RenataC
- 100p
- Od: 24 sie 2012, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pospacerowałam po Twoich wspaniałym ogrodzie. Doszłam aż do tulipanów,piękne wszystkie.Trudno doczekać się tej wiosny 
Zachwycił mnie Palbin na pniu, niesamowity.
A czytałam gdzieś,że taki piękny gęsto uformowany w kulę na zdjęciach,to efekt Photoshopa.
Jak często go przycinasz?

Zachwycił mnie Palbin na pniu, niesamowity.

Jak często go przycinasz?
Renata Różany ogródek
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Wandziu, fotki żółtasków bardzo energetyczne
U mnie do tej pory najmniej żółtych, chociaż tak całkiem ogrodu bez tego koloru sobie nie wyobrażam.
Concerto kupiłam właśnie pod wpływem Twojej ślicznotki. Posadziłam jesienią, a teraz bardzo się martwię, bo pędy powyżej kopczyka są całe czarne
Nawet jeszcze nie widziałam jej kwiatów...Mam nadzieję, że jeszcze coś pod spodem zostało zielonego 

Concerto kupiłam właśnie pod wpływem Twojej ślicznotki. Posadziłam jesienią, a teraz bardzo się martwię, bo pędy powyżej kopczyka są całe czarne