Madziu - dzięki za uświadomienie mi faktu że za dwa miesiące z kawałkiem będzie ....
MAJ
Jakoś to do mnie wcześniej nie dotarł, zwłaszcza jak wczoraj patrzyłam na szaro-bure rabatki z ubiegłorocznymi badylami...
Wczoraj jedyną rzeczą którą zrobiłam(nie licząc kilku zdjęć) - to było wyciągnięcie z kompostownika donic z cebulami kupionymi na przecenie w B-nce po złotówce.
Prawie w każdej donicy coś tam kiełkuje

...Zakopałam je w skrzyni na pomidory i przysypałam po wierzchu dobrą ziemią. Niech sobie jeszcze poczekają na prawdziwą wiosnę
Jak ta....
Jolu - fotki takie sobie. Robione jeszcze moim starym Olimpusikiem( bo na nazwę Olimpus nie za bardzo zasługiwał

)
Floksy gwiaździste to roślinka jednoroczna, ale urocza, prawda? U mnie wykiełkowała bez problemów i kwitła do jesieni. Gdzie kupiłaś Jolu nasiona bo ja te moje kupowałam poprzez internet.
Brzydkiego kota też nie widziałam nigdy w życiu. Wszystkie są absolutnie piękne i doskonałe
Przez kilka lat przychodziła na moją działkę Kotka Porażka z kociętami. Śliczności, prawda?
Reniu - ja mam taką z Auchan za 30 zł. Jest u mnie od 2009 roku. W ubiegłym roku wiatr ją położył. Mój L popodpierał, założył odciągi...i przetrwała kolejną zimę
Ta na zdjęciu kupiona równo rok temu w Casto....e jest dużo solidniejsza
fotka pergoli z Au....n z 20909 roku
Dorotko - śliczne są,
będzie Pani zadowolona
Gdzie zamawiałaś te pergole?
Ta sama pergola w 2015r.
Lucynko - moja wnusia Tosia zdobyła 1 wyróżnienie w osiedlowym konkursie fotograficznym "Moje Bemowo"
A to jej zdjęcia zrobione w Forcie Chrzanów
=============================================
Kilka zdjęć z wczorajszego wyjazdu na działkę...chociaż tak naprawdę nie było czego fotografować no może z wyjątkiem niezliczonych kretowisk
Wawrzynek - mój zeszłoroczny nabytek przeżył zimę
Nieźle wygląda też rododendron