Ogród Anny 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Anny 2015

Post »

Bardzo ładne te cyklameny, ja jakoś żadnego nie mam w ogrodzie, jakoś się z nimi nigdzie nie spotkałem. ;:223
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu śliczne i dorodne cyklameny Ci przysłała Sadzawka.
Rabatka się zapełnia kwitnącymi. ;:215
Zawilce też już zakwitają.U mnie jeszcze nie wychodzą. Jutro do nich zaglądnę.A nóż wyszły.
Azalia
50p
50p
Od: 6 lut 2012, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy zawilce też są z tego samego źródła co cyklameny? W ofercie ich nie widzę.
Pozdrawiam.
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Bardzo ładne te cyklameny , trzeba przyznać że Sadzawka się postarała . Anemony pewno z ogrodniczego . A ja jestem ciekawa jakie maja obuwiki jest u nich bardzo ciekawa oferta ...piszą na stronie że będą kwitły w tym roku tylko czy mają jeden pęd czy kilka ? Jak byś była u nich kiedyś przypadkiem to zapytaj byłabym bardzo wdzięczna :)
U mnie ostatnio pogoda pod psem może dzisiaj będzie ładniej i troszkę cieplej nie tak jak ostatnio tylko +3 .
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Bufo-bufo - Ja się zawsze szachownic kostkowatych bałam sadzić ze względu na wymagania. Ale w tym roku coś mnie pokusiło, jak je zobaczyłam w sklepie :)

rafik5678 - Cyklameny są prześliczne. Warto je mieć w ogrodzie, choć do prostych w uprawie nie należą.
U mnie ładniejsze i szybciej przyrastające są bluszczolistne, które kwitną na jesień. Bardzo dużo odmian ma Sadzawka.

Biedronka641 - Niebieskie zawilce - Anemone Blanda mam od zeszłego roku i są już w pąkach. Odmiany z białymi i różowymi kwiatkami kupiłam juz kwitnące w tym roku.

Azalia - Nie, akurat zawilce kupuję w moim miejscowym centrum ogrodniczym.

evastyl - Tak są piękne. Jak je zobaczyłam ;:oj to mi się humor poprawił! A anemony z ogrodniczego :) Wypędzone, holenderskie :)
Jak będę kolejnym razem odbierać roślinki z Sadzawki to na pewno zapytam o obuwiki ;) Ja mam tylko 4 odmiany, kupione oczywiście w moim ogrodniczym po ok. 60-80 zł i były to ładne odmiany kilkupędowe i kwitnące. Raz mi się udało i kupiłam po 30 zł w przecenie :) jednopędowy, ale kwitnący :) Na wiosnę muszę upolować kolejne :)
A na pogodę nie narzekam :) Dziś było bardzo słonecznie, więc sprzątałam ogród ze starych liści i igliwia:)

Dzisiejsze foty :

Fritillaria Meleagris Alba i Fritillaria michailovskyi

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Eranthis hiemalis ciągle nie rozkwitnięty

Obrazek Obrazek

Prymule - 3 tegoroczne i pierwsza kwitnąca Primula x pruhoniciana ;:215

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Anemone Blanda Charmer i Cyclamen coum 'Pink'

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ranniki w pąkach wyglądają uroczo ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Ania u ciebie juz wiosennie i ile pieknych nowosci :D
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Niezmiernie się cieszę, że takie piękne :heja , bo też zamówiłam cyklameny w Sadzawce, mają przybyć w przyszłym tygodniu. I dwa obuwiki. :D
Twoja wiosna cuuuudna. ;:166
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Aniu jako ,że o obuwikach mowa to wysłałam ci email z ofertą Emila,wydaje mi się ,że ciekawa choć jak dla takiego początkującego ogrodnika jak ja ceny zaporowe ,ale może kiedyś odważę się i spróbuję :D
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Annes 77 - to fakt i w pąkach i gdy są rozkwitnięte wyglądają super! W zeszłym roku dostałam sadzoneczkę od naszej forumowej Danusi i juz zauważyłam mnóstwo siewek :heja

izabella1004 - Witaj Izo :wit Moje nowości to zwyklaczki, ale i tak się bardzo cieszę na każdą nową roślinkę ;:138

delosperma - Ja zamówiłam oprócz wiosennych - coum, także jednego jesiennego - bluszczolistnego Silver i przybył w sporym rozmiarze :) A to super, proszę o fotki obuwików, czy będą to spore okazy czy malutkie :)

bejka1970 - dziękuję za pamięć. Też dostałam ten cennik. Dużo fajnych odmian. Natomiast te, które Emil pokazuje na fotach z etykietą Garden Orchid to kupowałam w dużo niższych cenach (60-80zł) w moim sklepie ogrodniczym.
Nie wiem jak w tym roku, może będą droższe przez wysoki kurs Euro.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

U mnie ani śladu ranników ;:145
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

No właśnie nie wiem jak to jest z tymi rannikami. W jednym miejscu rosną jak szalone i wysiewają się , a w innym giną.
Lata temu miałam na mojej malutkiej działeczce rekreacyjnej ranniki na skalniaku i pewnego roku też mi je wcięło :?

U mnie wyszły zeszłoroczne od Danusi, nawet się rozsiały, dwa pierwsze kwiatki ptaszory mi zjadły -tylko płatki wkoło rozsypane :evil: Resztę przykryłam gałązkami.
Dodatkowo dokupiłam sobie w ogrodniczym małą doniczkę , kosztowała coś koło 5 zł i wsadziłam w inne miejsce. :)
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Fajny ten Twój ogrodniczy w moim nie ma obuwików ale w sumie nie ma co się dziwić nie maja zaplecza aby przechowywać takie rośliny jak obuwiki ...szkoda :(
Mogę jedynie wybrać się za granicę tam są większe centra ogrodnicze i tam można kupić obuwiki ale najtańsze to 10 euro ale już przekwitnięte .
W tym roku zamówiłam obuwiki u Emila kolekcja powiększy się o kolejne 6 ...byłam bardzo zadowolona z zakupów u niego .
Zazdroszczę tej pogody ...nic to poczekam jeszcze troszkę z pracami ogrodowymi .
W domu "pędzisz" flitillarie ....pięknie prezentują się w słońcu :)
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu
:wit Mnie po prostu zatkało ;:oj ;:oj jak zobaczyłam takie ilości kwiatów w poszczególnych gatunkach;Irysy, róże, lilie, piwonie...... i inne. Jak Ty z taką ilością radzisz, :?: podziwiam Cię ;:180 A już wiosny w ogrodzie to Ci zazdroszczę :wink:

pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Witaj Aniu. Znalazłam Cię po Twoim wpisie na wątku o gardenii,przejrzałam pierwszą stronę i jestem oczarowana Twoim ogrodem,idę zwiedzać dalej ;:65
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”