Ogród Anny 2015
Re: Ogród Anny 2015
Bardzo ładne te cyklameny, ja jakoś żadnego nie mam w ogrodzie, jakoś się z nimi nigdzie nie spotkałem. 

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu śliczne i dorodne cyklameny Ci przysłała Sadzawka.
Rabatka się zapełnia kwitnącymi.
Zawilce też już zakwitają.U mnie jeszcze nie wychodzą. Jutro do nich zaglądnę.A nóż wyszły.
Rabatka się zapełnia kwitnącymi.

Zawilce też już zakwitają.U mnie jeszcze nie wychodzą. Jutro do nich zaglądnę.A nóż wyszły.
Czy zawilce też są z tego samego źródła co cyklameny? W ofercie ich nie widzę.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładne te cyklameny , trzeba przyznać że Sadzawka się postarała . Anemony pewno z ogrodniczego . A ja jestem ciekawa jakie maja obuwiki jest u nich bardzo ciekawa oferta ...piszą na stronie że będą kwitły w tym roku tylko czy mają jeden pęd czy kilka ? Jak byś była u nich kiedyś przypadkiem to zapytaj byłabym bardzo wdzięczna 
U mnie ostatnio pogoda pod psem może dzisiaj będzie ładniej i troszkę cieplej nie tak jak ostatnio tylko +3 .

U mnie ostatnio pogoda pod psem może dzisiaj będzie ładniej i troszkę cieplej nie tak jak ostatnio tylko +3 .
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Bufo-bufo - Ja się zawsze szachownic kostkowatych bałam sadzić ze względu na wymagania. Ale w tym roku coś mnie pokusiło, jak je zobaczyłam w sklepie
rafik5678 - Cyklameny są prześliczne. Warto je mieć w ogrodzie, choć do prostych w uprawie nie należą.
U mnie ładniejsze i szybciej przyrastające są bluszczolistne, które kwitną na jesień. Bardzo dużo odmian ma Sadzawka.
Biedronka641 - Niebieskie zawilce - Anemone Blanda mam od zeszłego roku i są już w pąkach. Odmiany z białymi i różowymi kwiatkami kupiłam juz kwitnące w tym roku.
Azalia - Nie, akurat zawilce kupuję w moim miejscowym centrum ogrodniczym.
evastyl - Tak są piękne. Jak je zobaczyłam
to mi się humor poprawił! A anemony z ogrodniczego
Wypędzone, holenderskie 
Jak będę kolejnym razem odbierać roślinki z Sadzawki to na pewno zapytam o obuwiki ;) Ja mam tylko 4 odmiany, kupione oczywiście w moim ogrodniczym po ok. 60-80 zł i były to ładne odmiany kilkupędowe i kwitnące. Raz mi się udało i kupiłam po 30 zł w przecenie
jednopędowy, ale kwitnący
Na wiosnę muszę upolować kolejne 
A na pogodę nie narzekam
Dziś było bardzo słonecznie, więc sprzątałam ogród ze starych liści i igliwia:)
Dzisiejsze foty :
Fritillaria Meleagris Alba i Fritillaria michailovskyi

Eranthis hiemalis ciągle nie rozkwitnięty

Prymule - 3 tegoroczne i pierwsza kwitnąca Primula x pruhoniciana

Anemone Blanda Charmer i Cyclamen coum 'Pink'

rafik5678 - Cyklameny są prześliczne. Warto je mieć w ogrodzie, choć do prostych w uprawie nie należą.
U mnie ładniejsze i szybciej przyrastające są bluszczolistne, które kwitną na jesień. Bardzo dużo odmian ma Sadzawka.
Biedronka641 - Niebieskie zawilce - Anemone Blanda mam od zeszłego roku i są już w pąkach. Odmiany z białymi i różowymi kwiatkami kupiłam juz kwitnące w tym roku.
Azalia - Nie, akurat zawilce kupuję w moim miejscowym centrum ogrodniczym.
evastyl - Tak są piękne. Jak je zobaczyłam

Jak będę kolejnym razem odbierać roślinki z Sadzawki to na pewno zapytam o obuwiki ;) Ja mam tylko 4 odmiany, kupione oczywiście w moim ogrodniczym po ok. 60-80 zł i były to ładne odmiany kilkupędowe i kwitnące. Raz mi się udało i kupiłam po 30 zł w przecenie

A na pogodę nie narzekam

Dzisiejsze foty :
Fritillaria Meleagris Alba i Fritillaria michailovskyi

Eranthis hiemalis ciągle nie rozkwitnięty

Prymule - 3 tegoroczne i pierwsza kwitnąca Primula x pruhoniciana

Anemone Blanda Charmer i Cyclamen coum 'Pink'

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Ania u ciebie juz wiosennie i ile pieknych nowosci 

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Niezmiernie się cieszę, że takie piękne
, bo też zamówiłam cyklameny w Sadzawce, mają przybyć w przyszłym tygodniu. I dwa obuwiki. 
Twoja wiosna cuuuudna.

Twoja wiosna cuuuudna.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Aniu jako ,że o obuwikach mowa to wysłałam ci email z ofertą Emila,wydaje mi się ,że ciekawa choć jak dla takiego początkującego ogrodnika jak ja ceny zaporowe ,ale może kiedyś odważę się i spróbuję 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Annar13
- 1000p
Annes 77 - to fakt i w pąkach i gdy są rozkwitnięte wyglądają super! W zeszłym roku dostałam sadzoneczkę od naszej forumowej Danusi i juz zauważyłam mnóstwo siewek
izabella1004 - Witaj Izo
Moje nowości to zwyklaczki, ale i tak się bardzo cieszę na każdą nową roślinkę
delosperma - Ja zamówiłam oprócz wiosennych - coum, także jednego jesiennego - bluszczolistnego Silver i przybył w sporym rozmiarze
A to super, proszę o fotki obuwików, czy będą to spore okazy czy malutkie 
bejka1970 - dziękuję za pamięć. Też dostałam ten cennik. Dużo fajnych odmian. Natomiast te, które Emil pokazuje na fotach z etykietą Garden Orchid to kupowałam w dużo niższych cenach (60-80zł) w moim sklepie ogrodniczym.
Nie wiem jak w tym roku, może będą droższe przez wysoki kurs Euro.

izabella1004 - Witaj Izo

delosperma - Ja zamówiłam oprócz wiosennych - coum, także jednego jesiennego - bluszczolistnego Silver i przybył w sporym rozmiarze

bejka1970 - dziękuję za pamięć. Też dostałam ten cennik. Dużo fajnych odmian. Natomiast te, które Emil pokazuje na fotach z etykietą Garden Orchid to kupowałam w dużo niższych cenach (60-80zł) w moim sklepie ogrodniczym.
Nie wiem jak w tym roku, może będą droższe przez wysoki kurs Euro.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
U mnie ani śladu ranników 

- Annar13
- 1000p
No właśnie nie wiem jak to jest z tymi rannikami. W jednym miejscu rosną jak szalone i wysiewają się , a w innym giną.
Lata temu miałam na mojej malutkiej działeczce rekreacyjnej ranniki na skalniaku i pewnego roku też mi je wcięło
U mnie wyszły zeszłoroczne od Danusi, nawet się rozsiały, dwa pierwsze kwiatki ptaszory mi zjadły -tylko płatki wkoło rozsypane
Resztę przykryłam gałązkami.
Dodatkowo dokupiłam sobie w ogrodniczym małą doniczkę , kosztowała coś koło 5 zł i wsadziłam w inne miejsce.
Lata temu miałam na mojej malutkiej działeczce rekreacyjnej ranniki na skalniaku i pewnego roku też mi je wcięło

U mnie wyszły zeszłoroczne od Danusi, nawet się rozsiały, dwa pierwsze kwiatki ptaszory mi zjadły -tylko płatki wkoło rozsypane

Dodatkowo dokupiłam sobie w ogrodniczym małą doniczkę , kosztowała coś koło 5 zł i wsadziłam w inne miejsce.

-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Fajny ten Twój ogrodniczy w moim nie ma obuwików ale w sumie nie ma co się dziwić nie maja zaplecza aby przechowywać takie rośliny jak obuwiki ...szkoda
Mogę jedynie wybrać się za granicę tam są większe centra ogrodnicze i tam można kupić obuwiki ale najtańsze to 10 euro ale już przekwitnięte .
W tym roku zamówiłam obuwiki u Emila kolekcja powiększy się o kolejne 6 ...byłam bardzo zadowolona z zakupów u niego .
Zazdroszczę tej pogody ...nic to poczekam jeszcze troszkę z pracami ogrodowymi .
W domu "pędzisz" flitillarie ....pięknie prezentują się w słońcu

Mogę jedynie wybrać się za granicę tam są większe centra ogrodnicze i tam można kupić obuwiki ale najtańsze to 10 euro ale już przekwitnięte .
W tym roku zamówiłam obuwiki u Emila kolekcja powiększy się o kolejne 6 ...byłam bardzo zadowolona z zakupów u niego .
Zazdroszczę tej pogody ...nic to poczekam jeszcze troszkę z pracami ogrodowymi .
W domu "pędzisz" flitillarie ....pięknie prezentują się w słońcu

-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 5 gru 2011, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu

pozdrawiam Bożena
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Witaj Aniu. Znalazłam Cię po Twoim wpisie na wątku o gardenii,przejrzałam pierwszą stronę i jestem oczarowana Twoim ogrodem,idę zwiedzać dalej