Sezon 2016 gumowy ogródek czyli owocowo-warzywno-ozdobny bałagan popcarol

Zdjęcia naszych ogrodów.
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sezon 2016 gumowy ogródek czyli owocowo-warzywno-ozdobny bałagan popcarol

Post »

Witam koleżankę z okolic :wit
Super nasadzenia, mi połowa truskawek zakwitła na małych sadzonkach, więc może Ci się uda pocieszyć owocami w tym roku; my niestety mamy mało krzaczków, większość grządki stanowią poziomki.
Awatar użytkownika
popcarol
50p
50p
Od: 11 mar 2010, o 13:56

Post »

Elu, dziękuję za rewizytę:) Cieszyłam się z gościa, póki nie zeżarł jakiegoś malucha z karmnika :( ;:202

Chmielakowo :) skąd jesteś? Może Cię znam? :) Nasadziłam 93 krzaczki, masakra;) hihi w tym roku pewnie bedzie mało, ale za rok, dwa jak się rozrosną, będę dżemy robić ;) Poziomki wysiałam sopiero, bo mi się krzaczki zestarzały i wyrzuciłam. Pewnie kupię też trochę sadzonek, na Rynku Bałuskim wiosną kupowałam Teściowej po 50 gr :)
Karolina
Mój ogródek
Awatar użytkownika
popcarol
50p
50p

Post »

Ranniki wylazły i te w słońcu kwitną, przebiśniegi mają już pączki i niebawem zakwitną. Krokusy na razie mają same liście. Wiosna! :)
Mam nadzieję nie będzie już dużego ochłodzenia, a jeśli będzie to przynajmniej śniegu sporo popada wcześniej?
Wykiełkowało mi całe towarzystwo na parapetach, tj bazylia w 2 kolorach, seler naciowy, papryka, karczochy i kardy, no i stipa. Tylko werbena się ociąga i ośmiał.
Karolina
Mój ogródek
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Karolinko- czekamy na fotografie unaoczniające wiosnę ;:65 Ja nie mam przebiśniegów, a krokusy wyginęły. Tyle osób wspomina o werbenie, ze zaraz zobaczę w google, jak o na wygląda :roll:
Awatar użytkownika
popcarol
50p
50p

Post »

Niestety czekam na nowy aparat, dopiero wysłali go z Chin, wiec ze 2 tygodnie jeszcze poczekam;)
Nasiona werbeny Ci wysłałam, posiej sobie :) wolno kiełkuje, zwykle jak już się poddam to ona wyłazi;)

pozdrawiam!
Karolina
Mój ogródek
Awatar użytkownika
popcarol
50p
50p

Post »

Zakupiłam wczoraj 2 odmiany szalotki, drobniejszą z Francji i większą z Polski. Bez nazw odmianowych. Muszę poszukać kiedy można je zasadzić, chyba w marcu najwcześniej? I znalazłam kogoś kto chce odsprzedać cebulki potomne cebuli piętrowej. Ale fajnie! :)

Ciekawe czy zima jeszcze wróci, wczoraj wieczorem było u nas 11 stopni na plusie, a potem całą noc padał deszcz. I kropi do tej pory.
Karolina
Mój ogródek
Awatar użytkownika
popcarol
50p
50p

Post »

Posadziłam wczoraj czosnek. Za późno na zimowy, ale za wcześnie na wiosenny. Myślę że i tak urośnie, zima u nas jaka - każdy widzi ;)
Ferie mamy:)
Posiałam też rządek sałaty masłowej, ciekawe czy cokolwiek wyrośnie? jeśli nie bedzie już większych mrozów - może akurat? :) Kupiłam sobie też ziemię w worku, parę tacek wysiewnych i podstawek, zawalę do reszty parapety niedługo;) I nasiona ogórka yellow wonder. Ciekawe czy takie żółciutkie wyrosną;)

Dereń jadalny zakwitnie po raz pierwszy. Ciemiernik się rozsiał :) Róża Chopin chyba zmarzła, jakimś cudem zapomniałam zrobić jej kopczyk jesienią - choć 50 innych ogarnęłam;) zuzyłam na to kilka worków kompostu, które to kopczyki rozgarnę w kwietniu.

Na parapetach już 2 listki właściwe mają karczochy i kardy:) Popikowałam wczoraj papryki, nie mam pojęcia gdzie ja je wszystkie posadzę, będę rozdawać;)

miłego!
Karolina
Mój ogródek
Awatar użytkownika
popcarol
50p
50p

Post »

Posiałam wczoraj kolejne 3 odmiany cebuli. Cebulowo-pomidorowy rok będzie u mnie;) Przyszły mi też zamawiane w sieci ciemierniki, kopane z gruntu. Dosadziłam wczoraj, od razu jak przyszły, na cienista rabatę pod płotem. Liczę że się przyjmą, choć to niezbyt dobry czas chyba ...
ale póki co ferie, odpoczynek! Jupi!
Karolina
Mój ogródek
Awatar użytkownika
popcarol
50p
50p

Post »

wiosna!!! :)