Elu zapraszam Cię serdecznie do mojego ogrodu, zabłądzić nie masz szans, bo to wąski, długi pas ziemi obsadzony roślinami i nie ma tu zakamarków, chyba że schowasz się w kurniku

... żartowałam
Na pierwszej stronie jest parę róż i nie bardzo wiem o którą chodzi, może nr zdjęcia albo kolor kwiatu?
Delosperma coś ostatnio nie chce w moim ogrodzie róść, czegoś jej brakuje. Bardzo się rozrosła i w zimie nie byłam w stanie całą okryć i przepadła. Na szczęście zrobiłam w tunelu sadzonki i odnowiłam, ale jak w tym roku nie wiem, bo idiotka wsypałam śnieg do tunelu, który padł na doniczki z delospermą, co będzie zobaczymy?
Karczochy sieję w lutym, w kwietniu zanoszę do tunelu nieogrzewanego i pikuję, w maju po przymrozkach wsadzam na grządkę albo na płaską, albo na wzniesioną. Podlewam, nawożę głównie gnojówką kurzeńcową i pokrzywową oraz walczę cały sezon z nornicami. Z końcem lipca początek sierpnia ścinam pąki i po ugotowaniu w solonej wodzie spożywam ze smakiem

Uprawa nieskomplikowana i czasem chroniąc przed mrozem i nornicami uda mi się przechować przez zimę
Renatko przejrzę moje nasiona i na pewno znajdę duże żółte co prawda miały delikatną skórkę ale były pyszne i słodkie. Z tych co przysłał kolega mogę Ci też po parę nasion dać, jakie są nie wiem bo dopiero będę siała. Wyślę bez wymiany, bo nasion Ci u mnie dostatek aż brakuje miejsca i wątpię czy wszystkie dam radę posiać
Misiu tak mam pokazywałam go parę razy, ale kwiaty częściej to zapadają w pamięć. Nie owocuje bo chyba powinny być dwa, przynajmniej widziałam kiedyś takie na skwerku w Warszawie

Kwiatuszki są małe i pachną po przytknięciu do nich nosa
Renatko oliwka to co innego niż oliwnik, ale możesz ją hodować na bonsai!
Iwonko czytałam, że w paru miejscach są śnieżyce, a u mnie chyba ma być jutro najcieplej więc pewnie będzie deszcz
Dario nie wiem ile lat ma roślina, bo kilka z nich kupiłam razem z domem, ale patrząc na niego ma trochę lat, jest niestety upier......y bo ma kolce i mocno chwyta za włosy
Tak miałam na myśli tą wystawę