Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Marysiu...u mnie także przymroziło, szaro buro byle jak. :( A już czułam w kościach wiosnę i werwę do prac. ;:306 . Nic to trzeba jeszcze troszkę ostudzić zapały i pocieszyć się twoimi pięknymi kolorkami. ;:333 . Bardzo ładne to to.......tylko nie wiem co. ;:131

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zeniu na szczęście ja nie uwierzyłam jeszcze w wiosnę tak jak Ty i przestrzegałam :;230
Na zdjęciu jest delosperma skulona bo rozkwita w słońcu a na wieczór płatki ma skulone :D
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Marysiu jeśli pozwolisz to też dołaczę do grona odwiedzających.
Przeczytałam ostatni wątek ale tyle ich masz ,że chyba z miesiąc będe przegladać.
Ładne masz delosperme.Jak i pozostałe roślinki.A wiesz może jak się nazywa róża z pierwszej strony i czy powtarza kwitnienie?
Marysiu napisz mi coś o uprawie karczocha widziałam ,ze uprawiałaś to masz już doświadczenie.
Teraz idę trochę po Twoim ogrodzie pochodzić ,zebym tylko nie zabładziła :wink:

Pozdrawiam
Ela
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu! Szukam dużych żółtych pomidorków (koktajlowych chyba też nie mam), bo moje Złote Ożarowskie nie są zbyt okazałe, a Tatulek lubi tylko ,,DUŻE" :;230 Jeśli będziesz miała na zbyciu, to chętnie odkupię lub wymienię się na coś na co Ty dla odmiany będziesz miała ochotę ;:333
Może nie mam zbyt ciekawych nasionek, ale mam ich duuuużżżoooo ;:223 Już nawet nie piszę jakie to ilości, bo będę musiała podnieść ubezpieczenie domu. :oops: albo mnie ubezwłasnowolnią... :oops:
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Nie wiedziałam że masz taki wielki Oliwnik. Ojej wielkie to drzewa to musi pięknie pachnieć jak jest w okresie kwitnienia.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ten oliwnik zimuje w gruncie? ;:oj Przywiozłam sobie maleńką oliwkę z wyjazdu, ale to chyba co innego... ;:131
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Renatko Oliwka to co innego, nie przezimuje u nas, naiwna kiedyś sprawdzałam i nadzieje miałam ;:223 , Marysiu wyobraź sobie że u nas śnieg pada, ale lepsze to niz ten mróz poprzedniej nocy :wit
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko! Tak podejrzewałam. :;230 W zeszłym sezonie stała na tarasowym stole, ale na jesieni wróciła do domku. Odchorowała podroż w walizce, ale sterczący patyczek puścił kolejne listeczki i teraz ma nawet mini gałązki.
Tego Oliwnika nie znałam, a bardzo ładne drzewko. Muszę po negocjować z H...
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu i ja zwróciłam uwagę na ten wielki już oliwnik. Ślicznie wygląda. Ile ma lat?

A na wystawie Turnera w Krk byłam. ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu zapraszam Cię serdecznie do mojego ogrodu, zabłądzić nie masz szans, bo to wąski, długi pas ziemi obsadzony roślinami i nie ma tu zakamarków, chyba że schowasz się w kurniku :;230 ... żartowałam ;:168
Na pierwszej stronie jest parę róż i nie bardzo wiem o którą chodzi, może nr zdjęcia albo kolor kwiatu?
Delosperma coś ostatnio nie chce w moim ogrodzie róść, czegoś jej brakuje. Bardzo się rozrosła i w zimie nie byłam w stanie całą okryć i przepadła. Na szczęście zrobiłam w tunelu sadzonki i odnowiłam, ale jak w tym roku nie wiem, bo idiotka wsypałam śnieg do tunelu, który padł na doniczki z delospermą, co będzie zobaczymy?
Karczochy sieję w lutym, w kwietniu zanoszę do tunelu nieogrzewanego i pikuję, w maju po przymrozkach wsadzam na grządkę albo na płaską, albo na wzniesioną. Podlewam, nawożę głównie gnojówką kurzeńcową i pokrzywową oraz walczę cały sezon z nornicami. Z końcem lipca początek sierpnia ścinam pąki i po ugotowaniu w solonej wodzie spożywam ze smakiem :D
Uprawa nieskomplikowana i czasem chroniąc przed mrozem i nornicami uda mi się przechować przez zimę :D

Renatko przejrzę moje nasiona i na pewno znajdę duże żółte co prawda miały delikatną skórkę ale były pyszne i słodkie. Z tych co przysłał kolega mogę Ci też po parę nasion dać, jakie są nie wiem bo dopiero będę siała. Wyślę bez wymiany, bo nasion Ci u mnie dostatek aż brakuje miejsca i wątpię czy wszystkie dam radę posiać ;:oj ;:oj

Misiu tak mam pokazywałam go parę razy, ale kwiaty częściej to zapadają w pamięć. Nie owocuje bo chyba powinny być dwa, przynajmniej widziałam kiedyś takie na skwerku w Warszawie ;:219 Kwiatuszki są małe i pachną po przytknięciu do nich nosa :;230

Renatko oliwka to co innego niż oliwnik, ale możesz ją hodować na bonsai!

Iwonko czytałam, że w paru miejscach są śnieżyce, a u mnie chyba ma być jutro najcieplej więc pewnie będzie deszcz :D

Dario nie wiem ile lat ma roślina, bo kilka z nich kupiłam razem z domem, ale patrząc na niego ma trochę lat, jest niestety upier......y bo ma kolce i mocno chwyta za włosy ;:223
Tak miałam na myśli tą wystawę ;:215
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I tak pewnie się stanie, bo wyhodowanie większego krzaczka z tego patyczka potrwa co najmniej kilkanaście lat!
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu u nas już jest całkiem gruba kołdra ze śniegu i cały czas sypie. Moje delospermy częściowo zmarzły, pod zmarzniętymi pędami siedzą zielone listki. No siedziały bo po tych opadach śniegu to nie wiem czy jeszcze coś zostanie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko na ładnego bonsaja jeszcze dłużej trzeba czekać :;230 ale zmarnować szkoda, chyba że sam zmarznie :;230

Danusiu ciekawa jestem jak długo poleży Wam ta kołderka ;:oj Delospermy pod śniegiem po prostu gniją, kiedyś też straciłam pod mokrymi liśćmi, bo nad skalniakiem posadziłam wierzbę ;:202 Przynajmniej widoki macie ładne! :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

No i co? czekamy na wiosnę a Pani Zima przyszła - u mnie śnieżyca ale chyba będzie deszcz - oj biedne te nasze roślinki nie mogą się porządnie wyspać budzi je słoneczko a w nocy mróz.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzyło mi się przycięcie traw, ale (pomijając niemoc fizyczną) nic z tego nie będzie. Rano spory mrozek, cały dzień ostre wiatrzysko, a na wieczór deszcz.
No to leżę i dumam co posiać, a jest nad czym. :;230

P.S. A co do oliwki to jest dla mnie cenną pamiątką i chucham na nią i dmucham.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”