Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Witaj Marysiu,śliczną kupiłaś sobie prymulkę ,już wiosna niedługo to wsadzisz sobie do gruntu,a nasionka też gdzieś ulokujesz i ogród będzie jeszcze piękniejszy i bardziej kwiecisty ,ale nas korci ta praca w ogrodzie ,a potem jesteśmy takie zmęczone bo uwijamy się jak w ukropie,ale byle do wiosny ,ja też mam szczególnie dużo pracy nadanej przez samą siebie,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Pobudka :wit , piękne słonko wstaje, tylko mrozisko, że nosa wysunąć się nie chce na dwór, a trzeba, miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w nowym dniu!

Martusiu ale marzę o tym zmęczeniu, o tym czasie kiedy szkoda siedzieć w domu tylko wraca się ciągle do ogrodu :D Dzisiaj wieje, przy gruncie trochę przymarzło, ale niewiele i miejscami i co najgorsze zapowiadają śnieg z deszczem :wink:
Dobrego i przyjaznego dnia ;:196

Iwonko ja już po spacerze przez ogród ;:65 wieje, że dech zapiera a słonka to nie ma i nie będzie ;:185
Znowu Cię gna? miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu jedyne co mnie ograniczy to sponsor,a właściwie jego karta ba....... ;:306
U mnie piękne słoneczko ,ale z mrozem .
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

U mnie piękne ;:3 za oknem , a na termometrze -7C .
Drzewa ślicznie oszronione , wyglądają jak ubrane w diamenty . :D
Chyba wraca zima , najgorzej że z mrozem , a nie śniegiem .
Pozdrawiam, Beata.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Marysiu.
Przymroziło u mnie troszkę rano było -3, a teraz wychodzi słoneczko.
Dzisiaj zaplanowane siewy gazanii i zobaczymy co jeszcze.
Widziałam u Ciebie taką małą szklarenkę, także taka zakupiłam, czy w domu można można założyć pokrowiec? Myślę że wtedy będzie cieplej
posianym roślinkom.
Czytałam że wszystkie małe gałązki tniesz na małe kawałki i co z nimi robisz? Dajesz na kompost czy też sypiesz jako ściółkę pod rośliny?
Mam zrębki z drzew liściastych czy mogę je wysypać na rabatkę z kwiatami?
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Znowu huśtawka ciśnień i temp. masz rację to też wpływa na rośliny a jak i na człowieka.
Mam nadzieję że nie dałaś się przeziębieniu.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A gna Marysiu, dziś tylko byłam krwi upuścić, a słonko śliczne, może trochę później pojadę choć na chwilkę na działeczkę, już zaczynam jeździć autkiem sama :tan
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Marysiu, wiem, nic mnie nie usprawiedliwi, ale liczę na łagodny wymiar kary.

Opętał mnie leń, brak czasu i ... sama nie wiem co!

Pierwszy raz mi się zdarzyło, że w Twój wątek wchodzę dopiero na 28 stronie. Okropne, ale mam nadzieje, że mi wybaczysz. Postaram się przeczytać zaległości i być już na bieżąco.
W ogóle to ciągle siedzę w Warszawie i szlag mnie trafia, ale na wies pojadę dopiero nie wcześniej niz za trzy tygodnie.
Tutaj czytam o tym, ze zaczynacie dziewczęta prace ogródkowe, planujecie, kupujecie, siejecie nawet, a ja jak ta durna moge sobie pomarzyć i pooglądać ogródek szwagierki przez okno.
Ale jak już pojadę na wieś .... to pewno tez wiele nie zrobię, bo podobno priorytetem ma być remont szamba. Rozumiesz Maryś, ja o rabatkach, sadzonkach, nasionkach i kwiatkach, a moj małż o g... nie! ;:306
Ale ja się nie dam. Swoje i tak zrobię. Ciekawa jestem jak przeżyły moje roślinki i czy kury sąsiadów nie rozdrapały mi tego wszystkiego, czego nie dałam rady nakryć i zabezpieczyć.

No, idę czytać zaległości.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Alu i tak nieźle, bo ja muszę sama czuwać nad moją kartąObrazek a sponsora można próbować naciągnąć ;:306
Słoneczka ni ma :cry: Miłego dnia ;:196

Beatko i u Ciebie świeci Obrazek u mnie jedynie wieje i to dość mocno :wink:
Na pewno taki malowniczy dzień wpływa optymistycznie na Ciebie, ja niestety walczę z kupionym od M katarem i patrzę na kiepską aurę za oknem. Obrazek u mnie prognozowali śnieg czy śnieg z deszczem ;:224

Justysiu i u Ciebie ładna pogoda ;:3 u mnie gazania już spora i nawet trafiły się jakieś dwa inne nasionka (niespodzianka) i to w torebce nasion kupnych :lol: Muszę dzisiaj posiać lewkonie i zrobić parę prób nasion (tzn wysiać małe ilości). Szklarenka jest bardzo pomocna ale najlepiej spisuje się w drzwiach balkonowych czy tarasowych, bo przy oknie dwie półki są w ciemności. Jak rozkładam w salonie szklarenkę to na noc zakładam folię a na dzień rozpinam. Teraz mam w pokoju i tu jest ciepło to nie założyłam. Pod pokrowcem jest mniejsze parowanie ;:215
Ja tnę ogromne gałęzie na ognisko, bo nie mam cierpliwości na cięcie drobniej, za dużo tego. Zrębki z liściastych jak najbardziej nadają się na ściółkę, z iglastych też tylko pod kwasoluby ;:333 Cały czas mobilizuje się do kupienia rozdrabniarki do gałęzi ale ciągle są ważniejsze wydatki, bo kiedyś miałam i wtedy wszystko szło na ściółkę a nie z dymem ;:131

Misiu walczę! ale trochę mnie to męczy (nie lubię ;:185 ) takie zmiany nie wpływają na pewno korzystnie nawet na leczenie :D Trzymaj się zdrowo ;:168

Jak za oknem szaroburo to tutaj muszę sobie poprawić humor ;:3

Obrazek

Obrazek

oliwnik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko czyli powoli zdobywasz samodzielność? uważaj na siebie ;:168

Margolciu nie będzie kary ;:185 jest powitanie skoro przyszłaś Obrazek
Tak to jest jak człowiek się tuła i nie ma swojego kąta, ale może coś się zmieni i wrócisz do domku, którego tak szukałaś i pragnęłaś. Szambo jest bardzo ważne i może lepiej zrobić to na początku, a nie potem rozkopywać zorganizowane grządki ;:131 . Mnie czeka kanalizacja, którą bardzo chcę ale i boję się, bo to rewolucja wśród roślin. Gmina odciąga termin więc marazm podwójny ;:131 Musisz ustalić z sąsiadką nienaruszalność ogrodu, bo to nie pomaga w stosunkach sąsiedzkich. Do mnie ciągle przychodziły kura i kogut sąsiada, ale jak parę razy zawołałam do M przez okno popatrz rosół chodzi po ogrodzie, złap go to zrobili wolierę i kury nie wchodzą w szkodę. W końcu ja swoje uwięziłam, a obce rozgrzebują moje kwiatki...coś tu k... nie gra?
Odmłodniałaś w tej stolycy śliczny awatar!
Życzę szybkiego powrotu na wieś, bo się całkiem rozleniwisz :;230
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu już Ty wiesz najlepiej jak poprawić mi humor. ;:196
Nie ma to jak kwiatuchy , obojętnie jakie ale wesołe i kolorowe ;:168
U mnie piękne słońce, w osłoniętych kątach wręcz cieplutko, drzewa w parku kwitną, dosłownie wiosna w powietrzu, a ja w pracy ;:222
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu nie mogę tego powiedzieć o moich widokach, ale dzięki temu siedzę spokojnie w domu i popijam herbatki z imbirem i malinami. Ta wiosna to pewnie jeszcze chwilowa, a może nie? u Ciebie przecież cieplej niż na południu. Życzę ubywającej pracy i miłej atmosfery, a motywacją jest kaska na kwiatuchy ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu też tak sobie to tłumaczę. Kuruj się kochana, bo grypa szaleje na całego więc lepiej na zimne dmuchać ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu! Ja w tym roku będę wysiewała sporo nasturcji, bo coś mnie na nią naszło - ładne dostałaś kolorki! Ciekawa jestem czy ten żółty pomidorek będzie duży, bo może jednak warto dosiać? ;:333
Takie fotki i mnie poprawiają nastrój! Po tym cudnym oliwniku, to Bodziszek?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu kuruje się i wszelkie odchylenia ograniczyłam do absolutnego minimum :D Wieje u mnie paskudnie :shock:

Renatko tam są dwa żółte, ja w ogóle bardzo lubię żółte i białe. Jeden z nich jest koktajlowy :D Chcesz?
Tak ten niebieski to bodziszek od Marty Koziorożec ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”