Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Witaj, Maryś! ;:168
Czyżby odsypiasz zarwaną nockę. ;:224
Nie, raczej znowu tyrasz w ogrodzie....
Odpocznij trochę, bo wszyscy, a przynajmniej większość z nas zostanie hen w tyle z robotą za Tobą. ;:303
Miłego wieczoru. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu. Kurki piękne można na nie patrzeć bez końca. Mam znajomego który także ma ozdobne kurki ale takie z czuprynami. Wczoraj pokazywali wystawę właśnie takich różnistych kurek w Warszawie. Pewnie byś tam coś wybrała dla siebie. Mam także ochotę na kurki ale takie zwykłe na jajeczka ale najpierw mąż musiałby mi odgrodzić trochę podwórka żeby moje 4 pieski nie miały do nich dostępu bo by się z nimi pobawiły.
Może Ty mi doradzisz . Mam do przesadzenia pelargonie ze szklarenki do doniczek, czy mogę sadzonki wsadzić głębiej niż do tej pory rosły?
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem!

Popołudnie spędziłam w ogrodzie na porządkowaniu wyciętych ligustrów. Mocno przycięłam wiciokrzew, bo rósł u sąsiada i nie wiem czy był z tego powodu zadowolony.Nie raz miałam oznaki cięcia bez pojęcia ;:223

Irenko mamy cały sezon przed sobą i miejmy nadzieję że udany ;:333 Udanych zakupów :wit

Iwonko mam nadzieję, że wizyta przebiegła pomyślnie ;:168 U mnie rano mgliście a potem dżdżyście. W południe posiałam pierwszą partię pomidorów, a po obiedzie popracowałam przy gałązkach :D

Karolinko jajek Ci u mnie dostatek i cała rodzina rozpieszczona dobrymi jajeczkami :D Ta kurka ma te jajka wysiedzieć, żeby były kurczątka i naturalna kurka w całym tego słowa znaczeniu ;:333 Karczochy spróbuj jak będziesz miała okazję kupić a może kiedyś sama posiejesz :uszy Ciemierniki nie całkiem się rozwinęły ale wystarczająco żeby zmarznąć :cry: Ja też Cię pozdrawiam ;:168

Lucynko nie zarwałam nocki poszłam spać jak zwykle o północy ;:19 W ogrodzie poszalałam troszeczkę i nie martw się i tak nigdy nie będę miała tak dopieszczonych grządek ja Ty ;:131
Wesołego wieczoru ;:196

Justysiu mam kurki takie najzwyklejsze i od nich jest wystarczająca ilość jajek, a te mają zadanie macierzyńskie a jak wyjdzie zobaczymy ;:219 Są dostojne i lubię je obserwować :D , ale nie mam na razie więcej kurek kupować, bo to się wiąże z miejscem dla nich. Ja też mam kurki zabezpieczone przed piesem i przed niechcianymi gośćmi, ale muszę wybieg w lecie zrobić porządniej ;:215
Nie jestem specjalistką w dziedzinie pelargonii, ale jak mają korzenie to chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby je posadzić głębiej ;:204 jednak jak to jest dużo głębiej to może popytaj w wątku pelargoniowym. Nie chciałabym mieć Twoich pelargonii na sumieniu :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru i dziękuję za odwiedziny ;:4
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, pantofelnik ;:215 ;:215
Wysiadły mi baterie w 'myszce', dlatego strasznie się ślimaczę. Najpewniej dam sobie spokój z FO na dzisiaj, dlatego już teraz życzę Ci dobrej spokojnej nocy. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p
Od: 4 maja 2010, o 21:40

Post »

Marysiu jakie Ty cudne foty robisz ;:oj I malujesz jeszcze.... Oj popatrzyłabym na Twoje prace.....

Na pierwszej fotce to są goździki ;:oj ;:oj Jakie fajoskie..... Co to za odmiana, czy to bylina? Ja takie chcę...... :shock:
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu czy ja brałam od Ciebie tego pantofelka?, bo nie pamiętam :wit a te różowe to pełne orliki są?, a w ogóle to w taka pogodę jak dziś, to tylko takie zdjęcia oglądać ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko nie potrafisz bez myszki touchpadem manewrować? ;:306
Pantofelnik ładnie mi się rozrósł po czym przyszły mrówki (bo on lubi luźną glebę) i załatwiły roślinę, na szczęście zrobiłam sadzonki dla kogoś i będzie chyba rósł od nowa :wink:
Dobrej nocy ;:196

Adziu to goździk kropkowany, rozmnaża się z nasion, mogę zebrać bo ostatnio nie zbierałam :wink:
Ja nie maluję Obrazek

Iwonko nie brałaś bo właśnie piszę Lucynce co się stało ale nie wiem czy Ci nie wysyłałam, bo bardzo dużo osobom wysyłałam (to byłaby doniczka). To orlik Nora barlow. Tak trzeba się jakoś rozweselać ;:168
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Piękne wspomnienia ;:215 Delosperma śliczniutka ;:oj ;:oj
Chciałam zapytać o Pantofelnik - jak on zimuje u Ciebie ?? okrywasz go czymś ??? wsadziłam jesienią na nowej działce i nie wiem czy przeżył zimę :) i jeszcze jedno pytanie gdzie u Ciebie rośnie w słoneczku czy w cieniu ??
U mnie brzydko cały dzień a po południu i teraz ciapie drobny deszczyk :( Zazdroszczę Ci pracy na świeżym powietrzu - ale jak wrócę to wszystko odrobię :D
Cały czas chodzą za mną kurki ;:108 Twoje śliczne ;:333
Ściskam cieplutki i na jutro słoneczka życzę ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to chyba nie, nie mam go ;:185 , no nic, poczekam niech się rozrośnie :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu ;:196 jak go dostałam to przez dwa lata okrywałam gałązkami iglakowymi. Rósł w słońcu, ale cień rzucały wyższe rośliny obok.
U mnie dzień nie był lepszy, bo wróciłam mokra do domu ale jak wyszłam to nie padało. Deszcz był taki mżawkowy :roll:
Pracuję w ogrodzie, ale głównie wycinam sporo krzaków, gałęzi bo rok temu nic nie wycinałam. Ja myślę że w nowym domku będą kurecki ;:215 Jutro lecisz? jak tak to tyle lądowań ile startów i zdrowia ;:196 ;:196

Iwonko sorry Winnetou ! mam w notatkach Iwonka : pantofelnik, acena bezbronna, delosperma, werbena hastata biała! To teraz musisz cierpliwie czekać :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,świetnie wygląda ten goździk kropkowany,on sie ogromnie rozrasta ,ale superaśny,a ja nie mam rutewki białej ,więc czemu nie chcieć ?gdyby można było,kępy irysów tez super ,to też moje ulubione,moja delosperma padła,tak ją krety wyniosły na wierzch ,że nie miała szans przeżyć ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No dobra czekam ;:65 cierpliwie ;:196 , u nas dziś widno :tan ale ja jak zawsze w drodze i to nie na działkę :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!

Martusiu jak się w dobrym miejscu posadzi ten goździk to tworzy ładne poduchy, ja posadziłam na skalniaku i musiałam go eksmitować, bo chciał zdominować wszystko :;230 Trzeba jednak przyznać, że jak kwitnie wygląda ślicznie ;:215 Nie okryta Delosperma nie przeżyje zimy, a szkodzi jej śnieg nie mróz. Okryta szybką czy kawałkiem plastiku, tak żeby był przewiew, a śnieg nie leżał na niej przeżyje . Pozdrawiam ;:196

Iwonko walcz teraz, żeby na wiosnę być w pełni sił i poświęcenia dla ogrodu :uszy Ja też kierunek Kraków, ale tylko na zakupy ;:219

Prymulkę sobie kupiłam i musiałam jej znaleźć miejsce :?
mam nadzieję że będzie chciała w ogrodzie zamieszkać?

Obrazek

No i mam nowe sianie

Takie nasturcje ;:224

Obrazek

Takie maczki

Obrazek
i oczywiście pomidorki

Obrazek
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No niezłe te zakupy ;:215
Fajny kolorek prymulki. U mnie coś na działce nie chcą rosnąć, ale w domu ok.
A te maczki :oops: śliczniutkie. Tylko,. aż oczy przetarłam ze zdziwienia,że kupujesz nasiona pomidorów.
To ile krzaczków będzie w tym roku? ;:306
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Maria. Przyszłam pospacerować po Twoim ogrodzie, słyszałam o Twoich karczochach a właśnie będę siać to warzywo. Twoje wątki to kopalnia wiedzy. Pozdrawiam :-)
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”