Pozdrawiam

Jest to odmiana Alaja Krupnaja, duże owoce, bordowe w kolorze, bez goryczki, lekko cierpkie, można nawet zjeść prosto z drzewa, bez przemrożenia. W smaku trochę przypominają aronię. Podobne właściwości ma Granatnaja (też była do kupienia). W ogóle, tych rosyjskich jest trochę w handlu: Miczurinskaja Diesiertnaja, Titan, Krasnaja, Likjornaja są w Szkółkach Konieczko. Poczytaj opisy, podają, kto, kiedy i z czego te krzyżówki uzyskał, ciekawa lektura. Titan wydaje się naprawdę jakimś tytanem owocowania
 Jest to odmiana Alaja Krupnaja, duże owoce, bordowe w kolorze, bez goryczki, lekko cierpkie, można nawet zjeść prosto z drzewa, bez przemrożenia. W smaku trochę przypominają aronię. Podobne właściwości ma Granatnaja (też była do kupienia). W ogóle, tych rosyjskich jest trochę w handlu: Miczurinskaja Diesiertnaja, Titan, Krasnaja, Likjornaja są w Szkółkach Konieczko. Poczytaj opisy, podają, kto, kiedy i z czego te krzyżówki uzyskał, ciekawa lektura. Titan wydaje się naprawdę jakimś tytanem owocowania  Ale uwaga: kupiłam u nich Likjornają (przez internet, wysyłkowo) - sadzonka jest malutka, dużo czasu upłynie, zanim będzie miała owoce...
 Ale uwaga: kupiłam u nich Likjornają (przez internet, wysyłkowo) - sadzonka jest malutka, dużo czasu upłynie, zanim będzie miała owoce...
 Tak się zastanawiam, czy nie podarować jej przyjaciółce, na moje potrzeby chyba całkowicie wystarczyłaby Miczurinskaja Diesiertnaja, znacznie mniejsza rozmiarami, a w kolorze też atrakcyjna. Z kolei Granatnaja podobno jest krótkowieczna, żyje do 10. lat. W każdym razie, jest w czym wybierać.
 Tak się zastanawiam, czy nie podarować jej przyjaciółce, na moje potrzeby chyba całkowicie wystarczyłaby Miczurinskaja Diesiertnaja, znacznie mniejsza rozmiarami, a w kolorze też atrakcyjna. Z kolei Granatnaja podobno jest krótkowieczna, żyje do 10. lat. W każdym razie, jest w czym wybierać.

.
  .  
  .
 .

,
 ,

Pozdrawiam.
 Pozdrawiam.