Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Aniu, zaglądam :D Nie zawsze piszę, bo czasu jak zwykle brak :(
Wiosna się u Ciebie rozhulała :heja U mnie jest jeszcze "gorzej" - większość tulipanów nosy wystawiła z ziemi, mam nadzieję, że nie wrócą silne mrozy Obrazek
Pięknie kwitła u Ciebie Celebrating Life ;:215 U mnie ani ona, ani Rosenfaszination nie popisały się - po jednym kwiatku zdechlaku ;:222
Ostnica "chodzi za mną" odkąd ją zobaczyłam u Gosi. Póki co tylko chodzi - nie kupiłam na razie...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne te tulipany ;:215 Ja dzisiaj patrzyłam na rabaty - wszędzie wschodzą tulipanki, ale nie wiem, czy będą ładne, bo nie wykopywałam cebul.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
U mnie koperek też plącze się po rabatkach ;:112
I jak potrzebny w kuchni to jest jak znalazł :tan
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Bardzo podoba mi się Perennial Blue ;:oj
Już sobie zaznaczyłam na listę chciejstw!
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Aniu piękne róże :) Rozplenicy nie wysiewałam, ale muszę się przyjrzeć swojej czy ma nasionka :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ten koper to zwykły,ogrodowy,kupiłam też pietruszkę karbowaną.Czasem nawet człowiek nie pomyśli,że zwykłe ,tanie roślinki potrafią tak ładnie prezentować się z różami
Ania dokładnie tak, podpowiem jedszcze macierzankę mi najbardziej podoba się odmiana cytrynowa, która w sezonie
prawie nie wytwarza kwiatostanów, ale ładnie się rozrasta. Ma bardzo ładny odcień jasnej zieleni.
Zamówiłam zawilce, dobrałam jeszcze takie, które kwitną w drugiej połowie lata.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Annes, dziękuję za kobeę ;:168 Nie ma potrzeby, jak wysieję i wzejdzie to będzie, jak nie , to też nie będzie tragedii. Jeszcze nie kupiłam nasion ;:306 I się zastanawiam gdzie te wszystkie wysiewy trzymać bo u mnie parapetów jak na lekarstwo.
Koper wygląda fantastycznie z różami. Już kiedyś chciałam wysiać ale jakoś ciągle mi umyka żeby kupić nasiona ;:224
Floksy szydlaste u mnie świetnie się rozrastają w przepuszczalnej glebie ale przy stałym dopływie wody. Dziwnie to brzmi ale chodzi o to że rosną w lekkim dołku a obok mam łączenie węża ogrodowego, z którego ciągle coś tam kapie ;:306 Te warunki okazały się idealne dla floksów :;230
U mnie też jednoroczna Lavender Ice i jestem z niej bardzo zadowolona. Dokupiłam drugą bo to niziutka róża a fajnie wyglądałaby z niej obwódka. Zobaczymy.

A jakie rozplenice masz? Mogę ci podesłać Little Bunny. Wysiałam wczoraj trochę nasionek. Jestem bardzo ciekawa czy coś wzejdzie.
Mam też inne, nieodmianowe, więc pewnie byłyby wielkie gdyby udało się wyprodukować. Daj znać.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Lubię koper w kwiatach ładnie się z nimi komponuje .Kiedyś miałam las kopru w liliach i bardzo mi sie to podobało .Niestety ostatnimi czasy nie chce mi rosnąć ani koper ani pietruszka .Nie wiem dlaczego
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu pospacerowałam z anginką moją po Twoich włościach popijając niestety już nie kawkę. Koperek dobra myśl. Dorwałam ostatnio sezon 2015 Gardener's World i tam Monty Don ma na rabatach kwiatowch też koperek ;:333 Napatrzyłam się jak mu fajnie idą wysiewy i też posiałam coś niecoś :;230 U Ciebie też tak szarawo :cry:

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, koper w kwiatach to taki chytry plan moich dzieci ;:306 Dwa lata temu rozrzuciły nasiona w ramach "pomocy" z wiosennymi wysiewami warzyw i jak już raz zagościł tak co roku jest :D Nie przeszkadza mi jakoś specjalnie między kwiatami, a że nie podlewam rabat sztucznymi nawozami tak czasem uskubię do obiadu.. Co dziwne na rabatach rośnie ładniejszy niż na grządkach ;:306 Może faktycznie towarzystwo mu odpowiada i może wreszcie rozwinąć skrzydła :;230
Co do floksików to z bolącym sercem musiałam się ich pozbyć.. przypuszczam, że jeszcze to tu to tam wyrosną, bo one ciężkie są do wytępienia, ale niestety stanowiły u mnie siedlisko ślimaków.. Pod jedną kępką potrafiło ich być nawet do 10 sztuk plus złożone jaja.. Bleee.. rozsypywałam niebieskie granulki, ale wtedy floksy wyglądały jak po wstępnym trawieniu - całe w śluzie..
Teraz podziwiam w innych ogrodach, kto wie, może jakimś cudem wyeliminuję ślimory i wrócę do floksów. Są bardzo wdzięczne jeśli chodzi o wiosenne kwinienie ;:108
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Sabinko, ja mam floksy na rabatce z dosyć ostrym żwirkiem i ślimaki się nie fatygują. Po co, skoro obok, niczym nie osłonięta rabatka z funkiami :roll: .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu Dr Jamain z przywrotnikiem cudnie wygląda. ;:oj Też nie tępię kopru na rabatach, zwykle ładnie się komponuje z kwitnącymi bylinami. Jak zauważyłaś, rzadko atakują go mszyce, może nie mogą znaleźć. ;:215 Ostnicy nie stratyfikowałam, wschodzi trzeci rok bez problemów.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

ASK_anulla pisze:Sabinko, ja mam floksy na rabatce z dosyć ostrym żwirkiem i ślimaki się nie fatygują. Po co, skoro obok, niczym nie osłonięta rabatka z funkiami :roll: .
O funkiach łaskawie nie wspominam.. Są piękne przez kilka tygodni po wypuszczeniu liści, później wyglądają jak sitko :;230
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

U mnie też koper wszędobylski, sam, nie wiadomo skąd pojawił się na rabatach. Po jakimś czasie nawet zaczęło mi się to podobać i tak już został.
A w tym roku po raz pierwszy zamierzam posiać aminek egipski - cuuudo jak dla mnie :D
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Wiolu - zerknęłam sobie na ten aminek, bo go nie znałam. Ładnie wygląda, ale piszą, że ma długi okres wegetacji, podejrzewam więc, że będziesz robiła z niego rozsadę wcześniej, żeby w ogóle zdążył zakwitnąć?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”