Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015
Dorciu, mam kolejna prymulę, odbierz PW 

- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko mam nadzieję, że choć troszkę pomogłam. Choć nie wiem czy nie liczyłaś czasem na te najbardziej efektowne, wielkokwiatowe wcześnie kwitnące?
Poza tym jesteś totalnie niemożliwa! Nawet glicynię masz w swoim królestwie?!
Bardzo zauroczył mnie duet azalii i tojeści rozesłanej. Świetne zestawienie kolorystyczne!
Poza tym jesteś totalnie niemożliwa! Nawet glicynię masz w swoim królestwie?!

Bardzo zauroczył mnie duet azalii i tojeści rozesłanej. Świetne zestawienie kolorystyczne!

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Dorotko. Glicynia
. Śliczna i cała reszta także a plany jeszcze pewnie trzy razy zmienisz do wiosny jak ja
. Pozdrawiam
.

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Dorotko rozrasta się dość szybko,ale raczej w zwartej kępie
Elu kamienie to nieodzowny element mojej działki,targam je z różnych stron Polski
glicynia to cudowna roślina,ale na kwitnienie mojej czekałam kilka lat
Iwonko dziękuję,o tej porze zdjęcia cieszą nasze oczy
Aniu jesteś niezastąpiona w naszym szaleństwie
Aniu duet azaliowo-tojeściowy to przypadek-natura tak chciała i nieźle jej to wyszło co do clematisów to nie to,że mam jakieś szczególne wymagania,ponieważ mam balkon-patelnię to od lat kupuję w zaprzyjaźnionym ogrodnictwie pelargonię zwisającą ,bo nic innego na barierkach w tym ukropie się nie uchowa,mają odmianę bardzo obficie kwitnącą w kolorze czerwonym,dlatego jak chciałam posadzić powojnika to szukałam coś co będzie pasowało do całości,a że Westerplatte na zdjęciach w szkółkach internetowych był określony jako czerwony i na zdjęciu była soczysta czerwień kwiatów to kupiłam,w realu jest on o innym odcieniu ,jak dla mnie to ciemny biskupi róż,jest bardzo ładny i rozrósł się tak szybko jak żaden na działce ,ale nie pasuje mi,mam więc dwa wyjścia albo go zostawić i zmienić kolorystykę reszty kwiatów ,albo kupić jakiś inny kolor który bardziej będzie komponował się z czerwienią pelargonii ,co do glicynii to choć z pnączy przodują u Ciebie powojniki to warto ją kupić,są też różowe i białe,a nawet jak od razu nie zakwitnie to warto na nią poczekać

-- 13 lut 2016, o 18:15 --
Ewelinko ogrodnicy już tak mają chyba w genach,plany się zmieniają i przesadzamy,przesadzamy
Elu kamienie to nieodzowny element mojej działki,targam je z różnych stron Polski

Iwonko dziękuję,o tej porze zdjęcia cieszą nasze oczy

Aniu jesteś niezastąpiona w naszym szaleństwie

Aniu duet azaliowo-tojeściowy to przypadek-natura tak chciała i nieźle jej to wyszło co do clematisów to nie to,że mam jakieś szczególne wymagania,ponieważ mam balkon-patelnię to od lat kupuję w zaprzyjaźnionym ogrodnictwie pelargonię zwisającą ,bo nic innego na barierkach w tym ukropie się nie uchowa,mają odmianę bardzo obficie kwitnącą w kolorze czerwonym,dlatego jak chciałam posadzić powojnika to szukałam coś co będzie pasowało do całości,a że Westerplatte na zdjęciach w szkółkach internetowych był określony jako czerwony i na zdjęciu była soczysta czerwień kwiatów to kupiłam,w realu jest on o innym odcieniu ,jak dla mnie to ciemny biskupi róż,jest bardzo ładny i rozrósł się tak szybko jak żaden na działce ,ale nie pasuje mi,mam więc dwa wyjścia albo go zostawić i zmienić kolorystykę reszty kwiatów ,albo kupić jakiś inny kolor który bardziej będzie komponował się z czerwienią pelargonii ,co do glicynii to choć z pnączy przodują u Ciebie powojniki to warto ją kupić,są też różowe i białe,a nawet jak od razu nie zakwitnie to warto na nią poczekać

-- 13 lut 2016, o 18:15 --
Ewelinko ogrodnicy już tak mają chyba w genach,plany się zmieniają i przesadzamy,przesadzamy

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Dorciu glicynia tak kwitnąca to moje marzenie
. Ile lat czekałaś na jej kwiaty.? Moja nigdy nie zakwitła . Liczę ,że kiedyś to nastąpi. 

- dorcia7
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny prymulowy zakątek 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Większość z takich jak Twoje kupiłam rok temu... okaże się już za chwilę czy przetrwały zimę ...wczoraj jakieś niewielkie ich oznaki widziałam na działce!

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ile kolorków prymulek,widać,że bardzo je lubisz:)
- dorcia7
Grażynko to balkonowy zakątek
Maryniu też mam z zeszłego roku na działce prymulki i też jestem ciekawa czy przetrwały jak te z poprzednich lat ,mam nadzieję,że już wkrótce zrobię ich przegląd
Aniu tak,bardzo je lubię

Maryniu też mam z zeszłego roku na działce prymulki i też jestem ciekawa czy przetrwały jak te z poprzednich lat ,mam nadzieję,że już wkrótce zrobię ich przegląd
Aniu tak,bardzo je lubię

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Dorciu to moja glicynia ma więcej latek. Jak w tym roku nie zakwitnie to.. marny jej los.
Sporo nakupiłaś pierwiosnków. Śliczne. Oby wszystkie Ci w gruncie ładnie rosły i przezimowały kolejne lata.Niestety u mnie były jednoroczne. Oby tak nie było z Twoimi.
Sporo nakupiłaś pierwiosnków. Śliczne. Oby wszystkie Ci w gruncie ładnie rosły i przezimowały kolejne lata.Niestety u mnie były jednoroczne. Oby tak nie było z Twoimi.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Łał, aleś Dorotko tych prymulek natargała.
Jak kolorowo się zrobiło!
Ja się wstrzymałam. W domu im za ciepło i .... kot podjada. A na dwór strach wystawić.

Ja się wstrzymałam. W domu im za ciepło i .... kot podjada. A na dwór strach wystawić.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Śliczne kolory pierwiosnków czekają na posadzenie. Oby tak samo pięknie kwitły na Twojej działce i to nie tylko w tym roku.
Ponieważ jesteś znawczynią w tym temacie, to poradź mi czy warto kupić primulę modesta var.fauriei, która jest w ofercie Pi-y.
Pytałaś o mój nowy wątek, otóż będzie, jak tylko to białe zniknie z mojej działki, a temperatura pozwoli rozwinąć się zapączkowanym roślinom.
Ponieważ jesteś znawczynią w tym temacie, to poradź mi czy warto kupić primulę modesta var.fauriei, która jest w ofercie Pi-y.
Pytałaś o mój nowy wątek, otóż będzie, jak tylko to białe zniknie z mojej działki, a temperatura pozwoli rozwinąć się zapączkowanym roślinom.
- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Urocze prymule.Szkoda tylko,że takie ulotne.Warto nimi rozjaśnić przedwiosenne wieczory 

- dorcia7
Alu cierpliwość to cecha ogrodników,moja glicynia też miała iść "pod topór" pewnie czytała w moich myślach i się przestraszyła
Dorotko a dlaczego na dwór strach wystawiać?
Lidziu pw,a ofertę Pi..przeglądałam,na wątek zaczekam,nie może być inaczej
Jacku święta racja,nawet jak nie przezimują to warto kupić ,majątku nie kosztują,a wiele mam sprzed 2,3 lat i rosną
Beatko ło matko -nie jeden sklep przeżył mój najazd

Dorotko a dlaczego na dwór strach wystawiać?

Lidziu pw,a ofertę Pi..przeglądałam,na wątek zaczekam,nie może być inaczej

Jacku święta racja,nawet jak nie przezimują to warto kupić ,majątku nie kosztują,a wiele mam sprzed 2,3 lat i rosną
Beatko ło matko -nie jeden sklep przeżył mój najazd