Moja nowa wymarzona działka cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.10

Post »

Jadziu to działka teściowej dopóki mnie z niej nie wysiudała, to o nią dbałam, było fajnie bo koło domu, ale teraz to ona tam gospodaruje, a ja zabieram swoje rośliny, a zaorane pole to wina dzików, które niestety zniszczyły płot i wdarły się na tą działkę, ja tam już nic nie robię, ale roślin które tam zostały szkoda ;:108
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Niestety nie każda z nas ma super teściowe. Ja swoją najchętniej nakarmiłabym sałatką z bieluniem. ;:306
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, dziki pomściły Twoją krzywdę. ;:224
Jakie to zmyślne zwierzęta! :;230
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotaaaaa, a to pomoże ;:oj ;:oj ;:oj , no tak mnie pogoniła, a sama nic nie robi, szkoda ziemi, szkoda działki, bo blisko, w piżamie rano szłam z psem i kawką latem na obchód, no trudno, za chwile tam już nie będzie co ratować, jedynie co zostaną to drzewa owocowe, które nie przycinane i nie pryskane też marnieją, dziczeją ;:219
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko a o co się założysz, że ona (znaczy teściowa) teraz sobie w brodę pluje? Skądś to znam, niestety.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IWONKO ;:174 szkoda słów jak człek może być taki, przecież niczego ze sobą nie weźmie ;:224 .Niczego nie będę robić ,ale nie dam nikomu niech niszczeje ;:145 znam takich ludzi z własnego otoczenia. Iwonko nie warto wspominać ,bo szkoda Twojego zdrowia ;:196 .Teraz masz swoją tylko wiem ,że patrząc na te fotki to serce pęka ;:168
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, Dorotka, Lucynko, ja już się pogodziłam z taką sytuacją, nawet jak uprawiałam tamtą działkę, robiłam na niej, starałam się, było ładnie, ale przychodzili znajomi teściowej rwali sobie kwiaty, czego ja nie znoszę, ja kwiatów nie zrywam, od tego żeby w domu kwitły są kwiaty domowe, ogrodowe na ogrodzie, nie pozwalała przycinać krzewów owocowych, drzew, ciężko mi było z nią gospodarzyć, cała rodzina jej tłumaczyła żeby dała mi wolną rękę, a ona przecież mogła uprawiać sobie poletka z warzywami, które jej w bardzo dobrym miejscu przygotowałam, nie chciała, teraz tak macie rację pluje sobie i to bardzo, płacze, że dziki zniszczyły działkę, ale ja teraz już nie mam zamiaru naprawiać płotu, ratować tego co zostało, bo już nie ma co ratować, a najlepsze, że teraz to ona mi mówi, że wcale nie wygoniła mnie z tej działki, tylko tak sobie gadała (po całej wsi zresztą, że jej działkę niszczę), to takie jej niby nic gadanie było. Było minęło, chodzę na nią czasem bo zbieram jeszcze rośliny pozostałe, a i owoce jakieś zbieramy, bo są drzewa których już nie przesadzę, za duże, ale serce już mnie tak nie boli jak na początku. No wygadałam się ulżyło mi dziękuje Wam ;:4
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:167
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Iwonko rozumiem Cię doskonale. Opowiedziałaś praktycznie moją historię. Życzę Ci powodzenia na nowej działce oraz dużo zdrowia. Trzymaj się Kochana ;:196
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko ;:196 , na szczęście szybko udało mi się zagospodarować moją ukochaną nową działeczkę, mam swoje własnoręcznie zrobione oczko, wymarzoną wodę w ogrodzie, mam tak jak chciałam mieć :tan tylko mam ją trochę daleko, ale to nic, radzimy sobie ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko nawet nie wiesz jak Cię rozumiem, bo Ty która czujesz każdą częścią ciała zielone jak mogłabyś psuć działkę ;:223
Szkoda że musisz jeździć teraz kawałek żeby być w swoim kochanym ogrodzie, ale przynajmniej nikt Ci nie chodzi i nie psuje krwi. No i niestety musisz patrzeć jak ziemia się marnuje, bo to blisko domu. Wyrzucaj z siebie co Cię boli nie trzymaj w sobie, bo stres się odbija na zdrowiu ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jak daleko masz działkę.?
Ja to otwieram drzwi i jestem taka ze mnie szczęściara a i tak nie doceniam bo may ogród. ;:223
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Iwonko , przykro czytać . Ale, wiesz, może tak miało być ?
Życzę zdrowia i sił ;:196 Pierwiosnkami mogę się podzielić jeśli masz dużo zniszczonych .Te zwykłe czerwone ,żółte i białe mocno mi się rozrosły :D .
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Kasiula17 pisze:Jak daleko masz działkę.?
Ja to otwieram drzwi i jestem na ogrodzie więc taka ze mnie szczęściara a i tak nie doceniam bo mam mały ogród. ;:223
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny kochane jesteście ;:4
Kasiu autem jeżdżę, to wiesz nie daleko by się wydawać mogło, ale jak nie mogę jeździć autem jak teraz, to z przesiadkami autobusami godzinę zejdzie, więc liczę tylko na M, jak mnie zawiezie to dobrze, ale jeszcze trochę, będę sobie jeździła, robię na razie krótkie kursy, sprawdzam swoją wytrzymałość, jak dam radę to pojadę dalej, a pojadę, bo już mi się tęskni, a mam sporo do zrobienia na działeczce ;:108
Danusiu, zobaczę wiosną, jakieś maleństwa się ostały, co wywalone z korzonkami było pozbierałam i do ziemi wsadziłam, do doniczek, więc coś tam będzie, na nowej, swojej działeczce też mam pierwiosnki, więcej pierwiosnki łyszczaki, ale i kilka zwykłych, były rożne kolorki tych zwykłych właśnie do zabrania, ale co się uratuje nie wiem, zobaczymy wiosną ;:196
Marysiu kochana, wiem jak stres mnie zabija, tak pomału, ale robi swoje, nie potrafię nie martwić się, ciągle o kogoś się martwię, a to o dzieci, a to o wnuki, a to o działeczkę, a to znowu ktoś coś i tak w kółko, a to potem wychodzi mi bokiem zupełnie, ach zima to zawsze dla mnie trudny okres, odzyskam siły niech tylko się wiosna zrobi, od rana będę mogła sobie szaleć do woli, a i na nocki się zostanie na działeczce, to już inne życie :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”