Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Martusiu za oknem biała kołderka i znowu mamy zimę ;:oj zimno i nieprzyjemnie, niskie ciśnienie więc pewnie dzisiejszy dzień nie należał do udanych. Miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twój ogród nigdy się nie znudzi. A przy okazji można zobaczyć coś ciekawe, co może być inspiracją.
Ja zauważyłam hortensję na pniu.
Długo ją masz?
Własnie taka hortensja by mi się przydała
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie,zimisko wróciło,zawieje i zamiecie u mnie ogromne ,droga do jazdy tragiczna ,właśnie wróciłam do domu ,ale szczęśliwie ,to najważniejsze,ogród taki zasypany ,a już śnieżyczki wybarwiły się na biało,trudno ,muszą zaczekać.

Ewuniu,witaj ,dobrze,że można się chociaż wirtualnie wzmocnić ,tak się cieszę ,że mnie odwiedziłaś,pozdrawiam ;:196

Marysiu,paczuszka już do Ciebie jedzie ,bez od ciebie rośnie i przeżył zimę ,jest malusi,ale myślę ,że w tym roku ruszy do góry ,on jest cudownie perłowy ,cieszę się też z róży,,hortensji mam sporo jakbyś chciała jakieś patyczki ,to czemu nie ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Przemku,miło,że jesteś ,liliowców mam sporo ,ale nie znam nazw ,bo jak je kupiłam to nie interesowały mnie nazwy ,teraz by się przydały,ale i tak są fajne i miło jak z uśmiechem zaczynasz dzień,jak ja lubię pogodnych ludzi :tan

Kasiu,niezmywalnym to można tylko przesyłkę zaadresować ,w warunkach atmosferycznych zaraz niknie ,też to przerabiałam ,miło,że podobają się moje pupilki roślinki,pozdrawiam ;:196

Tereniu,patyczki z akacji to na pewno będą ,bo gałązek jest dużo ,a czy są odrosty to zobaczymy na wiosnę ,na razie wszystko zasypane,pisz wszystko co Ci się podoba i jak przyjedziesz to będziemy kopać ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,u mnie wszystkie zdjęcia się prawidłowo otwierają ,może masz na chwilę słaby internet,buziaczki ;:196

Ewciu,witaj, nasza Ewcia obudziła się ze snu :uszy i pobiegała po letnim ogrodzie ,fajnie tak ,dziękuję ,ze przybiegłaś do mnie :tan

Beatko,jak będą odrosty to też dostaniesz,albo gałązki,buzi buzi ;:196

Aniu,to nie bukszpan ,chodzi Ci o ten łuk z liści ,to buki i graby przyniesione z krzaków ,spięte razem w łuki ,co roku przycinam boczne gałązki i tworzą się piękne i coraz grubsze dwa łuki ,takie przejścia jakby to bramy były,a naparstnice rdzawe to też moje ulubione,pozdrawiam ;:168

Grażynko,na razie to wszystko zasypane ,zawieje u mnie ogromne ,świata Bożego nie widać,ale wczoraj już śnieżyczki kolor pokazały jeszcze 2-4 dni i już by zakwitły,ale musiały się wstrzymać,a ogród kolorowy we wspomnieniach i w naszych marzeniach :wit

Marysiu,jak zwykle prawo serii działa,i ta pogoda,pojechałam wieczór do koleżanki okulistki z Zuzią do kontroli to nawet faza u niej padła i nie mogła włączyć swoich urządzeń ,wypiłyśmy herbatkę ,nagadałyśmy się i wróciłyśmy z niczym,jutro powtórka ,śnieg u mnie sypie ogromnie i zawiewa ,że świata nie widać buziaczki ;:196

Gosiu,miło,że mój ogród może być inspiracją ,tą hortensję ma może 4 lata ,nic z nią nie robię tylko wiosną przykrócę gałązki,pięknie zimuje,lubię takie krzewy bo można sadzić w dwóch poziomach,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto.
Nie myśl,że nie zaglądałam do Ciebie. Jestem na bieżąco i podziwiam. Piękne wspomnienia.
Piszesz,że zima Ci wraca. Przepędź ją i niech nie wraca. Pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ponieważ wielka zima za oknem to zapraszam na słoneczne wspomnienia ,których jest ciąg dalszy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marto, hortensje np. Limelight rosną duże, szerokie? Nie mogę już doczekać się lilijek, zakupiłam trochę nowości. Dziś u mnie pada deszcz.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

;:223 Miałam na myśli grab a nie wiem, skąd mi się ten bukszpan wziął :;230
Do mnie zima przyszła w nocy :evil: Koleiny na drodze z błota pośniegowego ogromne, śnieg sypie i odwożąc dzieciaczki rano w duchu myślałam, żeby tylko udało się szczęśliwie zajechać i wrócić.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

I znowu piękne zdjęcia, pięknego ogrodu Martusiu ;:138 a zima u Was straszna, w tv pokazują ;:oj
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Martuś, pysznogłówka różowa śliczna! Chyba właśnie z niej dostałam od Ciebie nasionka..
Będę wysiewać chyba w maju. Jak myślisz, czy to nie za wcześnie? Czy może one coś na podobieństwo bratków, że w sierpniu?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu paczka już u mnie parę gałązek moczę w ukorzeniaczu z wierzby, a reszta siedzi po staremu w mokrym piasku. O sianiu nasion muszę poczytać ;:215 Duża buźka dla Ciebie, że pomimo różnych zdarzeń dojechałaś na pocztę ;:196 ;:196
Zdjęcia już się otwierają, często jest to wina FO, a może przez śnieg i internet był słabszy, bo my mamy radiowy.
Mam nadzieję, że róża pójdzie na wiosnę bo cały czas ma ładne zielone gałązki i stoi w tunelu. U mnie większość śniegu stopniała bo temperatura na plusie a i momentami świeci słońce ;:3 Miłego popołudnia i dobrego odpoczynku, pozdrawiam i buziaki posyłam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,dzisiaj wszystko topnieje,ale w nocy przy tych śnieżycach urwało mi linię telefoniczną nie miałam internetu do popołudnia ,ale dość szybko przyjechali od zgłoszenia,bo linia leżała na ziemi zasypana,okropna była wczoraj pogoda .

Justynko,Limelight spora rośnie myślę ,że 150 cm to ma jak nie więcej i na szerokość też pokaźna,dzisiaj u mnie już nie padało tylko topniało,a śniegu było dużo. :wit

Aniu,ja tak wczoraj jechałam w strachu taka była pogoda tragiczna,dzisiaj było już dobrze,takie łuki są świetne ,mogą tworzyć super bramy i przejścia i są za darmo :uszy i buk i grab świetnie się formują ,tylko trzeba znaleźć takie wysokie ,wyrośnięte ,a chude ,żeby od razu spiąć u góry,pozdrawiam :wit

Iwonko,oj Iwonko zima przez jeden dzień była ogromna tak nas zasypało,że połowa mieszkańców nie miała prądu ,a mnie jak zapewne czytałaś zerwało linie telefoniczną ,śnieg sypał obficie i był bardzo mokry i ciężki ;:108

Aguś,pysznogłówkę masz chyba bardziej różową to ta
Obrazek

Obrazek

wysiej w kwietniu,bo szkoda czasu,niech rosną ,jak są tam jednoroczne to wysiej w domu wcześniej ,a wszystkie byliny możesz spokojnie wysiać w kwietniu wprost do gruntu lub w marcu w domu,będą szybciej rosły i kwitły ja nie posłałam Ci nasion dwuletnich ,bo to one potrzebują siania w czerwcu ,na pewno masz byliny i może jednoroczne ,już nie pamiętam co tam było ,ale jak masz miejsce w domu to wysiej do doniczek i trzymaj w domu do wiosny :wit

Marysiu,cieszę się ,ze szybko dotarła,reszta co sie podoba to zapisuj i jak przyjedziesz to będziemy wyciągać,dzisiaj znowu byłam u okulisty i przyjechałam o21 ,wczoraj ,po południu,w nocy i rano połowa miasta nie miała prądu ,a ja internetu,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znowu zapraszam, jeżeli ma ktoś ochotę pospacerować po moim ogrodzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu witaj w nowym dniu ! słońce świeci to może i dzień będzie bez problemów i radosny ;:168 Śliczny jest ten Henryj taki mocno wywinięty i z tymi sztucznymi rzęsami ;:306 Floksy ulubione ale i jeżówki monardy i pyszne brzoskwinie! To był dobry rok dla brzoskwiń :lol: Życzę radosnego dnia bez problemów i buziaczki zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu te Twoje łany cudnych kwiatów nigdy się nie znudzą, tak miło spacerować, choć tylko wirtualnie po Twoich włościach :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś jak zwykle siedzę i się gapię na twoje rabaty. ;:oj Jeżówka z zawilcem przecudnie wygląda. ;:215 Współczuję szkód zimowych, dobrze że służby się spisały. ;:168 U mnie posypało jak cukrem pudrem i po godzinie śladu nie było.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”