Moja przygoda z roślinami

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja przygoda z roślinami

Post »

justysia138 Dziękuję. ;:180 Każdy rwie się do pracy w ogrodzie, ale będzie jeszcze cieplej. ;:108

ewelkacha88 Oby.... ;:180 ;:180 ;:180

elusia723 Dziękuję. ;:180

Ela_2015 Miejmy nadzieję że nie za szybko. Oby... ;:180

ewelkacha88 Natura najlepiej wie kiedy i co. ;:108

andzia458 Każdy chcę już wiosnę, to prawda wiosnę czuć w powietrzu. ;:108

plocczanka Oby w tym roku tak nie było. ;:145

Beaby Witam Cię serdecznie. :wit Dziękuje tak dużo tego nie wysiewam. ;:224 Zapraszam częściej. ;:138

Pozdrawiam. ;:138 ;:3
Zapomniałem Wam powiedzieć nareszcie wysiałem gazanie i szałwię "Czardasz". :tan
Tak dla doświadczenia zobaczymy która szybciej wzejdzie. ;:173

Obrazek
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dlaczego nie przykryłeś lekko ziemią nasionek gazani,jeśli te nasionka to gazania.
Zawsze przykrywam nasionka gazani lekko ziemią i zawsze mi wschodzą no chybaże to Twoja metoda siania to nie podważam.
Ela
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Nasiona gazanii również lekko oprószam ziemią i dociskam do podłoża.
Bardzo szybko wschodzą, dlatego w tym roku wysieję je później.
Niechaj Ci jak najładniej powschodzą i pięknie urosną, a potem kwitną przez całe lato. ;:215
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Ela_2015, plocczanka To są nasionka szałwii, ich podobnież nie powinno się przykrywać. A jeśli chodzi o gazanie to również jak Wy przykryłem ziemią. ;:108
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Masz śliczne miejsca do spacerowania i ładne zdjęcia zrobiłeś. A rojniki uwielbiam dla mnie to takie kamienne róże :D
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Maska Dziękuję. ;:138 moja mam bardzo lubi rojniki, bo ładnie wyglądają i są mało wymagające. ;:108

Pozdrawiam. ;:3

A dziś przyszły dwie małe paczuszki, niby nic szczególnego, a cieszy. ;:224 Ale za to w jednej dostałem gratis dwa nawozy. ;:173

Obrazek

Obrazek
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Rafale wcale nie tak nic szczególnego skoro firma doceniła klienta, nie mam niestety szczęścia mimo że zamawiam zawsze na większe kwoty żeby zrekompensować koszty przesyłki. Gratisy to jedynie jak zamawiam coś na FO ;:215 Widzę, że też uległeś urokom tykw? ja po paru latach spróbuję jeszcze raz, że tak powiem daje im ostatnią szansę ;:306
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Do mnie też dziś doszły paczuszki z nasionka. Jedne z centrum, a drugie z FO. Na wielu wątkach widać, że wiosna tuż tuż :).
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Pracuś z ciebie Rafałku ;:215 Zazdroszczę miejsca do spacerowania
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Rafik. Super nasionka ;:138 , Ty to faktycznie pracowity jesteś tyle siania. Zaciekawiły mnie te dynie ozdobne , może i ja spróbuję takie kupić? A je siejesz do gruntu czy moze rozsadę robisz?
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Maska W tym sklepie do każdego zamówienia dorzucają nawóz, jak chcesz to mogę Ci napisać gdzie. ;:108 Z tykwami już pare lat się bawię. Ubiegłoroczne lato było za bardzo upalne i nie chciały wiązać owoców, w 2014 udało mi się wyhodować 30 kg tykwę 'Cobra'. Była bardzo ładna i duża ale szybko zgniła. ;:145 W tym roku z tykw wysieję 'Cobra' i 'Marenka'. Zobaczymy co urośnie. ;:170

cyganka77
Też mam nadzieję że to już wiosna, ale dziś rano jak się obudziłem zobaczyłem biały ogród. ;:14 Jest na plusie więc szybko ten 'śnieg' ginie. ;:170

clem3 Dziękuję. ;:180

ewelkacha88 Dziękuję. ;:180 Ja czasami robię rozsadę, ale to tak żeby miała z 1-2 liście właściwe nie więcej. Z rozsady więcej wzejdzie nasion niż w gruncie. ;:108 Warto próbować, moje z tamtego sezonu tak wyglądają jeszcze. ;:108

ObrazekObrazek
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ładne to ubiegłoroczne! ja też wysiewam z nasion dostanych od forumki, są to Birdhouse, Snake, Martin House, Kobra i nazwana przez nią z dziubkiem. Zobaczymy z jakim sukcesem. Chętnie poznam nazwę sklepu ;:180
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zazdroszczę wszystkim posiadaczom dużych ogrodów. Ja nie mogę sobie pozwolić na wiele rozmaitych ciekawych roślin z uwagi na : po pierwsze brak miejsca, a po drugie moją kwiatową chorobę. Kocham kwiaty i tych muszę mieć dużo. Nietypowe warzywa czy owoce mnie nie kręcą, zresztą nie miałabym dla kogo ich uprawiać.
Mój małż. preferuje tylko takie, które pamięta z dzieciństwa u mamy, tylko do cukinii dał się przekonać. I bardzo dobrze, bo spokojnie mogę sobie pozwolić na większą ilość kwiatów. :tan
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Maska Życzę powodzenia. Warto uprawiać zawsze coś innego, odmiennego, dziwnego urośnie. :;230

plocczanka Większy areał to i więcej pracy. ;:108 Ale Tobie przydałby się duży ogród, miałabyś miejsce na swoje kwiatki. ;:108 Każdy lubi kwiaty bo rozweselają ogród. Nie wyobrażam sobie ogrodu z samymi tujami ;:185 więc twojej miłości do kwiatów nie nazwałbym chorobą. ;:108

Pozdrawiam. ;:138

A ja zapomniałem powiedzieć że wczoraj wysiałem pory i na spróbowanie czy większa urośnie z rozsady: cebulę 'Szalotka'. A przedwczoraj wysiałem cebulę 'Globo'. ;:224
Jutro wstawię zdjęcia bo sporo nasionek powschodziło. :tan
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Dziś przyszła ostatnia paczka ;:170 , resztę nasion kupię w centrum. ;:108

Obrazek
    Helen Mirren
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”