A jak w temacie nastawu, to powoli kończę "wykańczanie" nalewek:
tak klaruje się w szybkim trybie nalewka z Rokitnika:

i ładnie pracuje moja ostatnia Duma - ocet malinowy produkowany nową techniką:

Wszystko jest na razie w fazie eksperymentu, jak zakończy się zamierzonym sukcesem, wówczas przepisem się podzielę.janus_z pisze:
Napisz coś więcej o tym przepisie na ocet.
Raczej za 2 lata z rokitnika, oby tylko były dobrane odmianyganio4 pisze:Nalewka z rokitnikaMam nadzieję, że niedługo będę robiła z własnych owoców
![]()
Jak na razie moja pierwsza ,,lecznicza" z cytryńca chińskiego, w dwóch wersjach, wyszła idealnie, przynajmniej wzrokowo
Czas na ruskie, bo też fajnie wychodzą z tego serka GT.cyganka77 pisze:A ja właśnie zjadłam na śniadanie serek z GT. Wyszedł bardzo dobry.
Mój sprawdzony sposób to :nena08 pisze:Jak klarujesz nalewki![]()
Bibuła jest wredna, bo potrafi się porwać i cała robota na nic.
Nalewkę piję, ale Tobie chyba chodzi o ocet malinowy?promyczek pisze:Do czego stosujesz nalewkę z soku malinowego..?