cd
Rafiku5678,
50 róż faktycznie wymaga trochę pracy, ale my zieloni, przecież lubimy prcę w ogrodzie. Pielęgnacja róż to jedno z przyjemniejszych choć kujących zajęć.
U Ciebie zauważyłam kilka różyczek, na fotkach zrobionych przez Babunię. Ładnie pochwaliłeś swoją babcię za fotki.
Lubisz wysiewy z nasion. Widziałam pelargonie i arbuzy oraz dużą cebulę.
Czy pelargonie z nasion dają nowe odmiany? Czy rozmnażasz też poprzez sadzonki z zeszłorocznych roślin?
Ja w ten sposób rozmnażam pelargonie.
Sasanko- -Marysiu
Nini to mój przyjaciel, razem mieszkamy już tyle lat. Nini dzieli ze mną troski i radości.
Jest bardzo zaborcza, to ona posiada mnie, a nie ja ją. Nie lubi obcych, boi się ich i odstrasza jak umie, warczy, szczeka, nie jest miła.
Trochę to jest kłopotliwe.
Cymo -Soniu,
'Eden rose' jest niezawodna, zwraca uwagę urodą, idealny kolor i kształt kwiatu, faktycznie ślicznotka.
Izaziem, Izo,
cieszę się

, że dołączę do Grupy Kaszubskiej. Postaram się zapoznać z waszymi ogródkami zanim dojdzie do spotkania, żeby choć cośkolwiek się orientować kto jest kto

, who is who
Ask anullo,
witaj, witaj, nareszcie masz solidny internet.
Wiosna idzie , już ją widać. Cebulowe siedzą w ziemi. U mnie niestety sucho nie jest nigdy, a obecnie mam mokradło

.
Woda stoi na poziomie gruntu. Jak się wykopie łopatą zagłębienie, to woda w nim się zbiera na poziomie trawnika.
Narcyzy i tulipany stoją w wodzie. Błoto po kolana, można utonąć.
W zeszłym roku tak źle nie było. Korzenie róż zgniją. Chyba jakieś rowy melioracyjne w pobliżu działek się zatkały.
Oto "mój piękny ogród" w minioną sobotę:
"widowiskowe oczko wodne"
"urocze alejki"
"piękny placyk"
przebiśniegi mimo wszystko nieśmiało pojawiły się
narcyzy i pierwiosnki już widać, w mokradełku
róże, och te róże
żurawka jedyna w kolorze
Oczuś z jednym okiem słabo widzi , więc błota nie dostrzega.
Kicek cieszy się, że jest cieplej, błoto mu nie wadzi.