Kasiu..wiem wiem..ja bym chciała aby zima do końca lutego taka była biała... Iwonko..posypałam nasionka po wierzchu nie przykrywałam ziemia..i tak jakoś szybciej wychodzą..więcej jest ślazówki..
Tak, tak, też tak zrobiłam, ale obawiam się że moje mogły być nie do końca dojrzałe, bo to moje, z moich zbiorów były , no trudno, nie można mieć wszystkiego
07.02.2016
Dobry dzień, aby zaplanować rozkład rabat i nasadzeń, sprawdzić i przygotować do sezonu sprzęt ogrodniczy, sporządzić listę zakupów nasion.
08.02.2016
Kontrolujemy stan przechowywanych warzyw, bulw i cebul kwiatowych. Wszystkie z objawami chorób lub żerowania szkodników natychmiast usuwamy.
09.02.2016 r.
Wycinamy uszkodzone i suche pędy roślin zimujących w chłodnych miejscach: fuksji, bugenwilli, oleandrów, a zdrowe, jeżeli są przerośnięte, skracamy nawet o połowę.
10.02.2016
Przycinamy szałwię i lawendę. Dzięki temu zabiegowi usuniemy przemarznięte pędy i zeszłoroczne pąki kwiatowe, a także pobudzimy krzewinki do rozkrzewienia.
11.02.2016
DZIEŃ DOKARMIANIA ZWIERZYNY LEŚNEJ.
Do soboty wysiewamy na rozsadę nasiona sałaty gruntowej, endywii, kapusty białej, kalarepy, pora, selera naciowego i kopru włoskiego.
123katex..witaj..masz rację sieje się wprost do gruntu..mnie się zawsze same siały..ale nie mam miejsca takiego na ogrodzie aby je wysiać ...więc pozostała doniczka..
Iwona..w tamtym roku mało dostały...teraz trzeba nadrobić.. Kasiu.....jest takie przysłowie JAK NIE DASZ ŻOŁĄDKOWI DASZ LEKARZOWI... WIEC O SIEBIE TEŻ TRZEB DBAĆ..
Dzisiaj poczułam powiew wiosny..10na plusie..więc postanowiłam rozruszać kości...grabie poszły w ruch..trawę do pionu postawiłam..
O tak na parapecie roślinki szaleją..ale za oknem znowu wróciła zima..
wczorajsza zawierucha śnieżna..dzisiaj leży jakieś 10cm..co chwile pada śnieg na przemian z deszczem...w nocy ma mrozić..trzeba jeszcze uzbroić się w cierpliwość