Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Iwonko znam przepis kieliszek do zupy, a reszta ;:304 ale dobre i to :;230

Renatko masakra jak nie przepadnie roślina, bo glina jej nie pasuje to te france ściupią. Już widzę że karczochy przechowywane pewnie też zeżreją ;:14
Najgorsze to że pąki ciemierników kompletnie zmarznięte, nic z nich nie będzie. Jak nie wyjdą nowe to po kwiatkach ;:145
Begonia mi się nie udała, ale zupę polecam jest pyszna!

Tereniu a jakie chcesz winogrona? cięłam jedne takie co nie mogę z nimi dojść do ładu. W Krakowie zbierałam siatami pyszne winogrona, a tu za chiny nic nie chce owocować. Mam takie zielone po poprzednikach, ale żebym rozróżniła które to?
Mam też takie co mi obrastają taras to gdybyś chciała do obrośnięcia altanki polecam ;:333
Zbieraj się Kochana przecież wnusio czeka ;:196

Agatko nie można tak późno ciąć, bo winorośl płacze i faktycznie ta na tarasie musiała być przycięta, bo nie dało się przejść i rzeczywiście lało się jak z brzozy ;:oj W tunelu mam róże różniste, bo jak mnie odwiedzały dziewczyny jesienią to zwoziły patyki ;:219 Niech no tylko przeżyją do wiosny :tan
Agatko co Ci wpadło do koszyczka :D

Lucynko tak spędziłam bardzo miło niedzielę, bo udało mi się dotlenić ;:224 Miło że miałaś towarzyską niedzielę i jesteś z niej zadowolona więc teraz pełna wrażeń pewnie zasnąć nie będziesz mogła ;:306
Życzę spokojnych snów i jutro dobrego dnia ;:196 Ja niestety jadę znowu do K. wizyta u LPK!
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Z tym płaczem winorośli to sama już nie wiem jak jest. Zawsze tnę późno i mam ją już wiele lat. A sama na zdjęciu widziałaś jak pięknie owocowała i tak jest co roku.
Agata
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu chciałam bym coś do schrupania i na winko nadające się - nazwa nie ważna byleby były jadalne :D
Mam na starej działce ale tamte mają chyba za sucho i nie owocują a jak już to paroma gronami :( Planuję tutaj , na nowej działce coś posadzić do podjadania ale zupełnie się na tym nie znam i nie wiem co kupić :oops:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agatko ja tylko piszę to co wiem, a Ty rób jak Ci wygodnie.

Tereniu wsadzę Ci te altanowe bo owocuje niezawodnie, to jakaś stara niemiecka odmiana. M. robi z nich wino, a pojadłam w tym roku sporo. U Ciebie klimat chłodniejszy to trzeba byłoby fachowca popytać. Ja kupiłam kilka odmian takich lepszych od naszego forumowego fachowca, ale mają drugi rok i nim zaowocują minie jeszcze ze dwa lub trzy. Wsadzę jutro do tunelu i zrobimy sadzonki w tych co mam, jak Ci nie będą smakowały zawsze możesz ;:14
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Marysiu rozumiem, ze od 16 lutego siejemy a mnie się marzy już siać d jutra.
Jestem zdezorientowana prognoza Wasilewskiego na luty wprost idealna dla nas ale Iwonka podaje powrót zimy i to ostry, tez doczytałam się w innych prognozach - i co? pożyjemy, popatrzymy - pozdrawiam zdrówka
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Marysiu wiem jaka była twoja intencja ;:196 Zastanawia mnie to dlaczego u mnie winorośl nie płacze :?:
Czy inaczej mają labruski :?:
Agata
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu! (musiałam polecieć do Ciebie, żeby imię znaleźć :;230 )
Coś Iwonka za bardzo grzebie w tym internecie. Szukała nasion, a znalazła złe wiadomości ;:oj
Od siania już nic mnie nie odciągnie, a posadzimy jak śniegi spłyną ;:306 Wszystkiego dobrego i zapraszam ;:138

Agatko nie wiem za słaby ze mnie fachowiec ;:222
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A no tak ;:138 , mam kilka rzeczy co miałam wyrzucić, to poczekam, zawiozę na działkę i będzie w razie czego :wit
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, nie dało się zupy opędzić kieliszkiem bo w ilości hurtowej była robiona, ale trochę dla mnie zostało :wink: jeszcze z dyniami wojowałam, pierniczki piekłam i różne takie.
A młodzi dzisiaj byli na budowie szukać swojego mieszkania, widać że się cieszą :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko szczec. no widzisz i już się nie martwisz :;230 ja mam worki po ziarnie dla kurek i jak coś to zarzucę na biedaki :;230

Iwonko ZJ czyli młodzi już zapuszczają korzenie w stolycy :D Szczęścia im życzę ;:167
Ja mam lepiej, bo jak czegoś nagotuję, napiekę to wystawiam na wyspie do ogólnej konsumpcji :;230 i wino M albo młodzi stawiają ;:304 Upiekłam ostatnią Butternut i muszę przyznać, że to pyszna dynia słodka i treściwa. Mam jeszcze jedną nieznanej marki, ale póki się trzyma to stoi w salonie ;:202
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś i ja byłam dziś na dużej skarpie ścięłam kilka patyków forsycji do wazonu.
Błoto i mnóstwo wielkich kopców, matko ogromne są czy to możliwe że tak robią krety.
Nie byłam sama z eM .Piszesz o mrozach a wszystko zaczyna pokazywać się.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu ;:138 Ty nie chodź po skarpie nawet z podporą, bo teraz tak łatwo można się poślizgnąć, ileż to razy jechałam na błocie. Wczoraj wracali ludzie ze spaceru z pięknymi baziami. O mrozach przeczytałam z linku, który dała Iwonka i miejmy nadzieję, że prognoza się nie sprawdzi :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

U nas w okolicy ani śladu ładnych bazi, to i ja muszę pozostać przy forsycji. ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,czytam ,że w ogrodzie pracowałaś ,ja też tak myślałam ,ale mi nie wyszło,kisiłam barszczyki,gotowałam obiad,a potem robiłam pierożki ruskie tak na zapas ,ja ciągle muszę robić jakieś zapasy ;:306 wcześniej narobiłam z mięsem i jeszcze wymyśliłam,że zrobię z grzybkami i kapustką kiszoną ,ale będzie wyżera i nic nierobienie dzisiaj przyniosłam pudło z nasionami do kuchni ,żeby zobaczyć co ja tam mam i mam tego trochę ,chcesz może nasion kłosowców?pozdrawiam ,dobrej nocki i wspaniałego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 , ja już szaleję od rana, znowu mam spotkanie z dohtorami, więc się szykuję, ale chwila na FO musiała być, melduję, że kolejne nasionka z serii NN się pokazały, no ciekawe co z tego wyrośnie ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”