Witam w niedzielę
Zapowiada się pogodna, bo słońce co prawda najpierw ostro zaświeciło a teraz trochę przyćmione, ale wczoraj też tak było. Nie ma wiatru.
Martusiu ja też wczoraj szukałam takich floksów jak mi zachwalałaś i nawet wypełniłam koszyk dość obficie, ale fajna firma bo na drugi dzień jak otwarłam komputer to koszyk był znowu pusty

Liliowiec pająk to ten co chciałaś, a drugi wiem że Ci wcisnęłam ale nie wiem który

będzie niespodzianka. Jaka zima Ty sadzisz róże w ogrodzie jak parę dni temu posadziłam ciemiernika, bo męczył się w domu, a poza tym był w doniczek wsadzony przed sprzedażą i zaczął żółknąć
Dzisiaj też ma być ciepło i na razie co ważne bezwietrznie to dotlenimy się. Miłej niedzieli i ucałowania posyłam
Renatko zjadłam jednego liliowca chociaż początkowo było mi żal, ale potem stwierdziłam że i tak do jutra nic z niego nie będzie

są słodkie
Witaj
Olu 
dobrze że ziemia ma niekorzystny kształt do planowania ogrodu, bo pewnie jeszcze więcej obsadziłabym roślinami. Może wtedy więcej byłoby drzew i krzewów, ale między nimi trzeba utrzymać porządek więc pracy byłoby sporo, a pomocy nie ma żadnej
Tak zarówno do czosnku i cebuli jak i do wielu oryginalnych smaków, jako dzieci lubimy jedynie kwaśne a do wszelkich ostrości też trzeba doróść
Zapraszam serdecznie
Małgosiu chciałabym Ci uwierzyć, ale chyba jeszcze zima wróci

Ostatni dzwonek do cięcia winorośli a ja się zbieram jak przysłowiowa sójka. Może zdążę, bo widzę do środy ciepło i słonecznie

U mnie ptaki wydają głosy jakby z niedowierzaniem
Iwonko zostaw kopczyki różom, po to się je robi żeby tam zachowały żywotność więc spokojnie! odbiją! Te pędy wystające były narażone nie tyle na wielki mróz co na mroźne wiatry a te są czasem groźniejsze o cichego mrozu. Ostrożnie potem odkrywaj różem, bo ja tak rok temu odkryłam za szybko i musiałam dwa razy ciąć

Jak oglądam zdjęcia z innym ogrodów, szczególnie tych położonych w miastach, to też widzę cebulowe na wierzchu, a moje jeszcze nie

nawet wczoraj hiacyntów nie znalazłam. Nie martwię się jednak, bo wiem że zdążą
Muszę do Biedr. bo nie byłam tam strasznie dawno

chyba ostatnio w lecie, ale jutro jadę do lekarza to mogę wracać przez B. Miłej niedzieli
Słonecznej niedzieli dla odwiedzających