Mały ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały ogródek

Post »

Nasze warzywniki są i tak piękniejsze od tych holenderskich. ;:108 Piękne róże i kotki też. ;:215
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Faktycznie te grządki z sałatą super ...na początku myślałam że to rojniki :;230
potrenujesz troszkę i u Ciebie tez będą takie rosły a najlepiej z takimi odmianami ...ładnie wyglądają ale czy tak samo smakują ???
Z to róże masz przecudowne ....ja jakoś mam słabą rękę do róż może dlatego że nie bardzo za nimi przepadam ...zawsze jestem pokuta jak przy nich oporządzam :(
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu Leonardo pokazałaś, tak pięknie, ;:oj że chociaż jednego kwiatka swojego będę wypatrywać z niecierpliwością. Uporządkowane grządki sałaty cudne, ale dlaczego we własnym ogrodzie tak trudno coś takiego zrealizować. :)
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Sasanko - Marysiu
rudy pies to Nini, właściwie należy do córki, ale mieszka u mnie. Ma już prawie 13 lat to staruszka, ale czuje sie dobrze, nie choruje.

Jakuch Jadziu i Marysiu Ambo
,
dzieci nasprowadzają do domu zwierząt , a potem rodzice mają co robić. Widzę, że nie jestem odosobniona, że to kolej losu dość częsta, zjawisko nieodosobnione.

Wandziu 7 ,
Kotki lubią przebywać razem , blisko siebie najlepiej się czują, jak trojaczki. Stojak od razu był dla nich przeznaczony. Takie stojaki kupuje się w sklepach zoologicznych, jest ich duży wybór. Nasz już się zniszczył, ale nie mam sumienia usunąć go bo to ulubione miejsce kocurków.

Ewelkacha 88
Róża Leonardo to standard, klasyka, sprawdza się w każdym ogrodzie. Na pewno i Ciebie zachwyci.

Kania -Kasia ,
Chippendale to także wspaniała róża ma wielkie kwiaty w dużej ilości. Ciekawie zmienia kolory od żywo łososiowego do jasnego różu.

rafiku
nasze warzywniki może nie tak pod linijkę piękne ale na pewno zdrowe warzywa oferują. Świeża sałatka, fasolka to moje smakołyki.

evostyl,
nie tylko róże zdobią mój ogród. Lubię irysy, piwonie , floksy, liliowce. Wiosną zachwycą mnie cebulowe narcyzy i tulipany oraz hiacynty. Jednakże róże pięknością wyróżniają się i są bardzo fotogeniczne. Też nie lubię tych kujących ale rzadko róże bez kolców mona spotkać.

Cymo - Soniu,
Leoś zakwitnie, nie możliwe żeby zawiódł , ręczę za Leosia że zachwyci.
Warzywnik można zrobić wzorcowy, tylko mi się to nie udaję. Powód to, za mało miejsca , za mało czasu na pielęgnację. Wystarczy w prostych rządkach, równomiernie wysiać nasiona. Zawsze za gęsto mi sałata wschodzi, zamiast przesadzać zużywam ją. Zanim uporządkuję rabatę czas sałaty przemija.
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p

Post »

Dziś był piękny dzień, wprawdzie słonko nieśmiało zza chmur wychodziło, ale było ciepło i pachniało wiosną.
Tulipany i narcyzy już wystawiają noski z ziemi. Jeszcze chwila i zakwitną przebiśniegi.

Zanim to się stanie pooglądajmy jeszcze fotki z zeszłego sezonu.

Chwalona powszechnie na forum róża 'Eden Rose' jest nie tylko perfekcyjną ale i wytrzymałą aktorką letniego spektaklu.

róża 'Eden Rose' Meillanda, w tle 'Rosarium Uetersen'

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

'Rosarium Uetersen' młoda , jeszcze nie urosła za duża.

Obrazek

'Graham Thomas' Ausina to złote, wielkie, pachnące kwiaty, wyjątkowo okazałe i piękne.

Obrazek

Obrazek

pod koniec sierpnia powtarza obficie kwitnienie
Obrazek

'A Shropshire Lad' czyli 'Chłopiec z Shropishire', też powtarza pod koniec lata kwitnienie . Te kwiaty między cuda należy włożyć.

Obrazek

W sierpniu dalie przyciągają wzrok i z różami walczą o uwagę. Lubię kaktusowe odmiany:

'Chat Noir'
oraz 'My Love'

Obrazek

'Playa Blanca'
Obrazek

'Purple Gem'
Obrazek

dekoracyjna 'Bacardi'
Obrazek

'krwawnik kichawiec' zawsze taki rachityczny, a tak go lubię
Obrazek

Nagietki na miejscu po tulipanach. Chyba się zapędziłam, bo już jesień tu widać.
Obrazek
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

No róże to masz cudowne ;:108 ;:180 , ile masz krzewów?
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p

Post »

rafiku, mam prawie 50 sztuk różanych krzewów. Ile dokładnie nie mogę się doliczyć 47 lub 48 sztuk. Większość posadzona wiosną 2014 roku, czyli młode.
Na moim podmokłym gruncie róże długo nie wytrzymują. W zeszłym roku ładnie kwitły. Mam nadzieję, że i w tym sezonie zachwycą.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu jak dbasz o róże Graham Thomas' ? Wydaje mi sie , że też ją mam u siebie (została zidentyfikowana tu na forum) , pięknie rosnie kwitnie ale przez ostatnie 2 sezony nie obcinałam jej bardzo się rozrosła i wybujała wiosną chcem ja troszkę okiełznac i czy ciąć krótko czy tylko lekka kosmetyka ? Podpowiesz ?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Przepiękne zdjęcia. Zastanawiam się nad Eden Rose przy poludniowej ciepłej ścianie i nie wiem czy się na nią zdecydować. Boję się, że będzie przymarzac i nie urośnie zbyt wielka a przydałoby się aby miała do 2 metrow. Z tego co czytam dużo osób chwali tę różę ale jeszcze niexwiem co zrobić. Ostatnio okropnie niezdecydowana jestem ;:306 . Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu - jeśli Twój krwawnik kichawiec jest rachityczny ...to ja już nie wiem co mam napisać o moim. Zdechlak? Właściwie to on raczej leży na glebie niż stoi...ale i tak go lubię. Tak naprawdę to ja lubię wszystko co rośnie na mojej działce....no może z wyjątkiem gwiazdnicy pospolitej( bo to wyjątkowo upierdliwy chwast :evil: )
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Jolu, Twoje młode róże jak piszesz, a już takie okazałe! Bardzo o nie dbasz, że takie piękne.
Rosarium Uetersen zamówiłam teraz, czy jesteś ze swojej zadowolona?
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Prawie 50 krzewów ;:oj wow jest przy czym robić. ;:108
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Jolu
Nini przepięknej urody ,ja jestem nim zauroczona . ;:167
Koty, też przemiłe ale psy uwielbiam bez reszty .

A ogród Twój chyba z gumy , tyle mieści się w nim kwiecia :tan
Róże piękne ale dalie zwłaszcza te kaktusowe -cudo ;:215
ja nie mam gdzie przetrzymywać karp przez zimę i będę je podziwiać u Ciebie.
;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Jolu Edenką poprawiłaś mi nastrój po ciężkim dniu, ;:196 jest cudna. ;:oj
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Dziewczyno, ależ popędziłaś z wątkiem podczas mojego odcięcia od świata! Pomyśleć, że kiedyś myślałam, że zimą na FO nic się nie dzieje ;:306 . Powoli podziwiam zdjęcia na poprzednich stronach, ale już zacieram ręce na myśl o pokazie cebulowych. Zostawiłaś w gruncie, jak planowałaś? Lato było takie suche i gorące, że tulipany powinny się czuć jak na stepach przodków. Mam nadzieję, bo ja byłam zbyt leniwa, żeby wykopać.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”