Dorota71 Lubię duże krzaki a róże pnące to moje marzenie z dzieciństwa kiedy je zobaczyłam miałam 10 lat w ówczesnej Czechosłowacji cichutko powiedziałam sobie: muszę kiedyś też mieć takie

Patyczki ok
Tolinka Skarbie nawet nie zobaczysz kiedy będą krzaczory u Ciebie
Tosia1, Jakuch Dziewczyny - Maigold chodzi za mną ale co tam mam szlaban.
Pamiętacie jak zaczynałyśmy nasze ogródki malutkie, eksperymenty metoda prób i błędów a teraz przebieramy, dobieramy - i to jest powód że musimy rozciągać gumowy ogródek ale nie zabierać gumę z majteczek.
lojka 63 Majster domowy to dobra rzecz ale marudzi i różnie to bywa, niby zrobi ale co się nagada ale trudno niech gada aby tylko coś zrobił.
Sasanko Aleksander Mec.Kenzie mieć mam ale to niemowlak dopiero co jesienią wsadzony czyli nic nie powiem
plocczanka Ja zawsze sobie mruczę powiedzenie:
NIE MYŚL ,ŻE ŻYCIE RÓŻAMI USŁANE
ŻE SZCZĘŚCIE SAMO PRZYCHODZI
RÓŻA ZAKWITA MIĘDZY CIERNIAMI
A SZCZĘŚCIE WE ŁZACH SIĘ RODZI...
dlatego może tak kłuje
Zabeczka101059 Dzidziu to nasze szczęście, że mamy ogródki w których szalejemy , idziemy do zaprzyjaznionych podeptać , pozdrawiam i zapraszam
christinkrysia Miło mi, że wpadłaś. Zima dość stosunkowo łagodna pewnie nie będzie strat.
patkaza Aguś odpowiedziałam u Ciebie nt.Barocka - powtórzę polecam jest przepiękny i zdrowy.
Margo2 Gosiu ja w tym roku będę ciąć nisko bo wiele róż przesadziłam z konieczności i pewnie to im dobrze zrobi, a niektóre za dużo już sobie pozwalają np.Herkules leci gdzieś i co będę patrzeć z drabiny jak kwitnie - coś w tym stylu powiedziała nasza Grażynka/kogra o wysokich różach.
justi177 Straty pewnie będą bo przesądzne były z konieczności i w bardzo nieodpowiednim dla nich czasie i suszy. O Kapitanach napisałam u Ciebie mam Captaina Hoyward cudo!
Anuleczka Ja tez tak myślałam kiedy u mnie będą duże dojrzałe krzaki, czas biegnie a roślinki rosną spokojnie, pozdrawiam
Olusia Dzięki,az mnie nogi bolą ale warto, zazdraszczam widoczków w realu
Kochani zaszalałam i teraz dumam gdzie to wsadzi, poplanowac bo plany ciagle się zmieniaja, lubię jak coś sie dzieje
Nasionka pomidorków od Eli/ela151 - super ale obym coś nie popaprała bo ślina mi leci na same patrzenie na nasionka
A tu zamówienie dziś dostałam z Sadowniczego:
Ale z koprem to przesadziłam

nie wiem jak czytałam zapraszam na zbiór kopru do ogórków jak coś wiecie gdzie mnie szukać