Per aspera ad astra, czyli chwaszczoria :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Per aspera ad astra, czyli chwaszczoria :)

Post »

Aguś wpadłam w odwiedziny :) Pięknie się zapowiada u Ciebie-będę częściej podglądała Twój wątek :) Śliczny psi przyjaciel ;:333
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witam ;:138
Wczoraj rano zabawiałem się w detektywa.Jak co rano zacząłem od Marysiowego wątku.
Zobaczyłem Twój wpis.Najpierw rude loki w awatarku,potem Wałcz i nick składający się z dwóch pierwszych liter nazwiska
rodowego i całego imienia.Coś Mnie tknęło i musiałem zajrzeć.Jeszcze nie miałem całkowitej pewnosci, ale gdy ujrzałem
na 3 stronie Czesława to gdyby nie Moje stare kości pewnie fiknąłbym jakiegoś radosnego hołubca.
Mam nadzieję na odnowienie starych więzi.Chyba muszę zadzwonic do Ojca Twego.Tylko, że on ciagle w trasie.
Widzę, że nie tylko wujka odzyskałaś, ale i nową cioteczkę. :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p
Od: 4 maja 2010, o 21:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwono i Piotrze Dzień zaczynam od wody z imbirem,cytryną i ciupką miodu więc powinno być dobrze :) Kiszonki uwielbiam i ja ogólnie zdrowo jem, choć za dużo jak na mój tryb życia, więc zasada MŻ jak najbardziej uzasadniona.

Dorotko no Ty to chyba najbardziej po sąsiedzku! Który powiat?

Marysiu, zaintrygowałaś mnie tym kompostownikiem. Muszę poczytać na ten temat, bo Mąż jeszcze coś przekombinuje i będzie za późno ;:306 Mówisz beton-niekoniecznie? A np europalety na dół? Chyba mój pradziadek miał tego typu konstrukcję na swojej działce....
Chyba dzięki Tobie wreszcie znalazłam odpowiednią motywację dla MŻ - zaoszczędzę na Obrazek :tan
Dziękuję za życzonka domeczku z ogródeczkiem, ale póki co rozglądamy się za mieszkaniem, bo inaczej zjedzą nas raty. :(

Basiu witaj! Pozdrowienia od Dżedajki! Właśnie ją usiłowałam namówć na spacer, ale wlazła tylko głębiej pod swój koc i tyle ze współpracy!

and last but not least...

Jureczku-Wujeczku ;:138 niezmiernie mnie cieszą Twoje zapędy detektywistyczne, a zwłaszcza ich efekty! Normalnie BRAWO TY! Nazwisko już, co prawda, mam nie te, ale nick został z panieńskich czasów. Masz całkowitą rację, co do odnowienia kontaktów! Zwłaszcza, że łączy nas już nie tylko pokrewieństwo, ale miłość do roślinności wszelakiej ;:168 A Czesław, jak to Czesław- za nim nie nadążysz :roll: Mieszkamy 12 km od siebie, ale i nam jest czasem ciężko sie spotkać, a czesem widzimy się co dzień. Ale fakt faktem, trochę ostatnio się wozi po świecie.
A Marysia-nowa cioteczka--> rodziny nigdy za wiele ;) A ja uwielbiam poznawać nowych ludzi!

WSZEM I WOBEC OGŁASZAM! Rzecz stała się niesłychana. Tutaj na FO odnalazłam wujka ( a właściwie to on mnie znalazł). Takiego prawdzistego, z krwi i kości, ze wspólnymi przodkami, z którym nie miałam kontaktu kilka lat....
Wielkie zasługi dla Marysi, bo tam mnie Jurek odkrył :) I w sumie Dzięki Ani-Wsiani, bo tam spotkałam Marysię i jej lewoskrętne witaminowe dylematy :wink: Także rzeczywiście drogie kobiety, jak mi sie uda Wujostwo odwiedzić po latach, to i o Małopolskę i o Brzeg trzeba będzie z jakąś dziękczynną nalewką zahaczyć ;:304
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Adziu widzisz jak mawiała moja babcia niezbadane są wyroki boskie! Tak miało być, bo przecież już pamiętam Twoje wpisy przed zniknięciem i charakterystyczny nick, a dopiero teraz nas spiknęło ;:4 No to planuj, planuj M na zmianę kierowcę już ma, bo ćwiczysz nie bacząc na żubry ;:215
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Adziu, ja z Gorzowa jestem.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p

Post »

No to rzeczywiście! 100 km i można na kawę wpadać :wink:
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p

Post »

Kochani, nowy dzień-nowy początek!
Jak zapowiedziałam- ruszam ze zmianami! Śmigam na kijki!

Piękna nutka dla Was
https://www.youtube.com/watch?v=zh35F2u2VdI
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakiś szósty zmysł masz :shock: Molestuję tę płytę od dwóch dni! Jak pierwszy raz usłyszałam "Zostań" w Trójce, to musiałam się zatrzymać, bo mnie wbiło w fotel. W odwiedzinki jak najbardziej zapraszam!
Odnośnie kompostownika, to popieram zdanie Marysi, najlepsze jest naturalne podłoże i na spód grubsze gałęzie, suche badyle i takie tam. A gdybyś chciała malin, to służę sadzonkami, rozrosły mi się tak, że na pole będę wysadzać.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p

Post »

No i wróciłam z kijków. Jestem z siebie dumna- 35 min na pierwszy raz to niezły wynik myślę. A psuka jaka szczęśliwa!
wsiania pisze:Jakiś szósty zmysł masz :shock: Molestuję tę płytę od dwóch dni! Jak pierwszy raz usłyszałam "Zostań" w Trójce, to musiałam się zatrzymać, bo mnie wbiło w fotel. W odwiedzinki jak najbardziej zapraszam!
Widzę, że słuchamy tych samych audycji ;:167
"Zostań" usłyszałam jakoś w połowie kawałka i szybko notowałam słowa, by móc wyszukać kto to śpiewa.... Zakochałam się w nim!
A "Z imbirem" to historia moja i M! (poza ostatnimi wersami, oczywiście!) ;:168 Jak poznałam M, mieszkał sam w lesie i żywił się kiełbasą, zupką chińską i klopsikami ze słoika :shock: A teraz sam się domaga soku z buraka, z porańczą i imbirem! Nawet kiełki sam pakuje na kanapki :D A żebyś widziała jak wcinał podłoże z Janusza (jarmużu) ;:215 Tylko do szczawiowej go nie mogę przekonać ;:174
Za maliny podziękuję, kochaniutka, bo mam od teściów wziąć- oni mają fajną długoowocującą odmianę (choć oczywiście nie wiedzą jaką; ja obstawiam Polanę).
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Cześć, Spagusiu. Cieszę się, ze do mnie zajrzałaś. Faktycznie mieszkam za miedzą, o rzut kamieniem, prawie za płotem_ pod Kaliszem. A w Pile kiedyś byłam przejazdem, chyba jednak wtedy o Tobie wróble nawet nie ćwierkały...
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p

Post »

Izo, mamy do siebie obecnie jakieś 300 km, ale patrząc na rozpiętość geograficzną forumków, to rzeczywiście prawie za płotem ;:306
Dzięki za komplement 8-)
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p

Post »

Witaj Beatrix (mi się kojarzy z Harrym Portierem)
Wszystkim ślę poranną Dżedajkę i lecę na działkę ;:63 ;:172

Obrazek
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Hej Adziu!
Śliczna ta Twoja psica wyczochraj ją proszę :tan Ja też dzisiaj dotleniłam się w ogrodzie, bo pogoda wiosenna, a jakieś głupoty gadają o mrozie to trzeba wykorzystać :D
Czekam na relację z działki :wit
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p

Post »

Bea chylę czoła przed Jaśnie Państwem ;:180 :wink: Ale skojarzenie z Panną Lestrange i tak sobie zachowam 8-)

Maryś Dżedajka wymiziana należycie. Wczoraj tak się wyhasała, że dziś tylko poranne siku i z powrotem padła w swoim leżu.

Byli my wczoraj na tej działce ukochanej i... wpadłam w doła ;:145 Bo ja chcę już działać, a mężu mi nie przekopał jesienią warzywnika ani folii (najpierw "nie miał dnia", później "nie miał mocy", potem czasu (to akurat prawda), a potem był mróz). No i dotarło do mnie, że znów jestem z robotą w plecy, ziemia się nie napowietrzyła, nie było obornika, a że kilka lat nie była uprawiana, to znów wyjdą mi rachityczne marchewki i buraczki ;:145 I wkurzam się, bo ja wiem, że on ma najcudowniejsze ;:167 i w ogóle super gość, ale uparty jak jaki osioł i zrozumieć nie chce, że na działce to trzeba robić w czasie, gdy chce działka, a nie gdy jest "po mojemu" ;:124 . Do tego nic mi z ziemi nie wylazło, prymula gdzieś zaginęła, odkryłam RH a tam ciemne plamy na liściach-> się ugotował lekko. Więc ogólnie dupa blada :evil: Wylałam więc na małżonka wszelkie żale tego świata, przepłoszając przy tym sikory ;:222 No ale nie czepiamy się, huśtawka hormonalna i stres związany z szukaniem mieszkania też robi swoje. Ja jak się kłócę to z pełnym impetem, że sama się zatrzymać nie umiem ;:223 ;:14 Wykrzyczę, wyładuję i 5 min później już jestem ;:130 ;:170
Na zgodę wylądowaliśmy w ogrodniczym i dostałam ziemię do wysiewu, mini szklarnię i nasionka chryzantemy jednorocznej ;:224
Później zrobiliśmy sobie 3h spacerku po lesie- mężu poznawał nowe tereny, gdzie ja chodziłam jako dzieciak. Tym sposobem wylądowaliśmy nad jeziorem i na bunkrach- o jedne i drugie w okolicy nietrudno (tereny Wału Pomorskiego- grupa "Marianowo")

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wieczorem to mężu miał fochy i znów były walki o nic. I tak jakoś z pięknego dnia zrobiła nam się głupia i niepotrzebna nerwówka :(
Denerwujemy się mieszkaniem, załatwianiem kredytu... Jak tu cieszyć się wiosną?
Dziś oglądamy 2 mieszkania. Niestety to, które najbardziej nam się spodobało jest już sprzedane ;:145 Trudno, widocznie nie było dla nas ;:218
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p

Post »

Dzięki, Beti! ;:168 Do podpisania umowy jeszcze daleka droga. Teraz jesteśmy na etapie oglądactwa. Działki nie dam rady skopać, bo by mi który pręt w plecach mógł trzasnąć ;:185
Chciałam dziś na poprawę humoru paprykę posiać, ale kalendarz bio każe czekać do niedzieli. To poczekam. Wsadzę sobie cebulkę do miski na szczypiorek. I na lumpa idę. Pokopię trochę w szmatkach, zaraz będzie lepiej. Mężu dostanie jeść jak wróci i też mu fochy przejdą 8-) Dziś pieczarkowa ;:167
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”