Nowapasja- o tak, kolory to jest to, co najbardziej lubię w moim hobby. I jeszcze zapachy...
Barbra13- tak, Masz rację ;) La Paz przekwitła - zostały wspomnieniowe zdjęcia.
Sauromatum- jak miło, że do mnie Zajrzałeś. Dziękuję za wpis.
Ja doszłam do wniosku, że skoro nie mogę mieć wszystkiego, to wybieram to, co najbardziej mi się podoba. I skupiam się na stworzeniu najlepszych warunków i zapewnieniu najlepszej opieki.
Ewa321- wnet będą ogrodowe zdjęcia na bieżąco...już niedługo wiosna, przecież.
Kilka fotek bieżących też na pewno będzie.
Kasia1007- jak miło, że Jesteś z powrotem

Tak - La Paz ma kwiaty podobne do pająków liliowcowych.
Jedyna różnica jest taka, że La Paz nie pachnie. A moje pająki liliowcowe w ogrodzie cudownie pachną.
Blueberry- racja ;) Tyle, że ta różnorodność co roku jest inna. Lubię zmiany, nawet w mojej kolekcji roślin
Bieżące kwitnienia niewielkie, na razie. Za to wiosną to się będzie działo.
Najbardziej nie mogę doczekać się sezonu irysowego...
Ania76- Masz tak, jak ja. Najbardziej brakuje mi zapachów wiosny i lata ;)
Malachitek- latem nie nadążałam z wklejaniem zdjęć, zatem części fotek rzeczywiście na forum nie pokazywałam.
Wreszcie mam taki ogród, jaki sobie zamarzyłam. Najbardziej chciałam się skupić na kilku gatunkach roślin kwitnących jedne po drugich i wybrałam: irysy, liliowce i chryzantemy.
Tym samym, przez cały sezon, mam kwiaty kwitnące i pachnące.
Ten sezon, jeśli chodzi o rośliny domowe będzie nieco inaczej wyglądał. Zobaczymy, czy mam dobre pomysły.
Ma dużo młodych sadzonek skrętnikowych - liczę na debiuty.
Nieulozona-tak- lubię piękno swoich roślin. Teraz nieco są zakurzone, trzeba pomyśleć o prysznicu
Phalaenopsis Philadelphia oczywiście ma pstrokate liście - zdobi nawet wtedy, gdy nie kwitnie.
Iksja- dziękuję w imieniu skrętniczka. Czasami lubię sobie pooglądać wspomnieniowe zdjęcia. Wtedy też moja ciekawość kolejnego sezonu wzrasta.
Jak tam u Was na parapetach?
Zaczęliście już nowy sezon?
U mnie posadzone już są: achimenesy, kohlerie, szczepienie fiołków afrykańskich w toku.
Przesadzone zostały wszystkie hoje.
Pozostały do przesadzenia fiołki i skrętniki oraz reszta domowych roślin.
Potem zaczną się wysiewy pomidorów, papryki do tunelu i pewnie ogród się obudzi ze snu zimowego i trzeba zacząć robić wiosenne porządki.
Zamierzają kwitnąć hoje...Sunrise i krohniana Diamond Ice:
Non stop kwitną różne hoye lacunosy
Oncidium Mieke von Holm, ma tylko dwa pędziki z kwiatkami. Bardzo ładnie pachnie
Zimą, kwitnie jak zawsze, eszynantus Mona Lisa
miszmasz... hoje w keramzycie dobrze przetrwały zimowy czas. Na zdjęciu hoja loheri, z jej koleżanką - h. Rosita 1
hoja wallinniana UT 0152 - trzy sadzonki w jednej doniczce..uwielbiam jej przebarwiające się listki
hoja lacunosa... SV 403 i From Frasier Hill - ta pierwsza ma serduszkowate liście z dołeczkami; ta druga - zaś podłużne liście w kształcie "rombu"
Dwa eszynantusy razem... specious i yaphrolepsis
Czeka mnie pikowanie