Zielono i kolorowo - jesiennie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielono i kolorowo - jesiennie

Post »

Alicjo witaj. Zostawiam ślad po odwiedzinach. Podoba mi się u Ciebie. Z tym ukorzeniaczem wierzbowym to fajna sprawa.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś piszecie o ukorzeniaczach,ja co kupię to zgubię ,bo nie pamiętam gdzie schowałam ,zawsze znajduję jakieś najlepsze dla niego miejsce ,no i klops ;:306 to też sobie zrobię bo wierzb w ogrodzie mam mnóstwo,pogoda na prace w ogrodzie fajna,ale ja nic na razie nie robię z braku czasu ,albo mi się nie chce :uszy ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam nowego gościa ,Olu jest mi bardzo miło ,że się Tobie u mnie podoba :D

Witaj Martuś ,nie Ty jedna masz taka dobrą pamięć ;:306 ja od 3 lat nie mogę znaleźć nasionek ;:306
Odpoczywaj ,ukorzeniacz zdążysz zrobić .Wczorajsza pogoda była super do prac ogrodowych i z niej skorzystałam .Walczyłam z badylami po zielsku i obcinałam gałęzie drzew .A jeszcze czeka mnie ,a właściwie mojego syna wyzbieranie resztek styropianu i kawałków cegieł porozrzucanych przez pana ,który naprawiał komin ;:124 .Pracy mamy jeszcze dużo ,ale już widać efekty .Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31

Post »

A ja myślałam, że tylko ja tak mam. Nasionka zostawiam w miejscach gdzie wysiewam zdarza się, że nawet w pokoju w półce :lol: Dlatego teraz przeznaczyłam sobie na to fajne pudełeczko i tam będę wszystkie torebeczki chować ale jednych nasionek też nie mogę znaleźć a obszukałam wszystkie mozliwe miejsca :;230
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

To i ja do grupy dołączę. :evil:
Nie mam pojęcia gdzie wsadziłam dwa sekatrory a nie dalej jak kilka dni temu nimi cięłam. ;:224
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Alu :wit
Trzymam kciuki za ukorzenienie roslinek-patyczków. Ja już nie bawię się w takie rzeczy, próbowałam 2 razy.
Derenie i pęcherznicę, nie udało się niestety. Ale widać to ja tak mam, innym to "wychodzi" np. mojej sąsiadce działkowej :)

Alu, w Auchan są na razie tylko dalie , lilie, floksy i orliki, róż niestety nie ma, są jeszcze nasiona w torebkach ;:173
to jescze wytrzymaj , może dorzucą (?)

Pozdrawiam ! ;:196
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie nie Kasiu to przypadłość wielu z Nas my gubimy roslinki ,a Dorotka sekatory chociaż też nieraz się naszukam sekatorów ;:306 ;:306 Myślę ,że my kobietki za dużo mamy na głowie :wink:

Asiu może po prostu wsadź patyczki prosto do ziemi wiosną i jesienią .
Bardzo bym chciała aby się te patyczki ukorzeniły co dzień co tam co dzień zaglądam do nich kilka razy dziennie ;:306
To troszkę poczekam może niedługo dorzucą róże.Zdrówka ;:196

-- niedziela, 31 sty 2016, 14:40 --

Asiu nowy awatarek ;:333
Pozdrawiam Alicja
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja jeden sekator pod koniec lata podczas pielenia znalazłam.... ale zupełnie nie pamiętam gdzie go potem położyłam ;:223
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to ja dziś zrobiłam ukorzeniasz z wierzby, właśnie odstawiony do jutra, jutro podleję nim to co już w piasku z ziemią stoi i resztę zostawię na moczenie ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alicjo, będę miała wierzbowy ukorzeniacz! ;:138 ;:138
M znalazł miejsce, gdzie rosną wierzby płaczące i jutro obiecał naciąć gałązek.
Pozdrawiam cieplusieńko. ;:196
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Alicjo ciekawa wymiana zdań na temat ukorzeniaczy . Z kupnych nigdy nie korzystałam bo jakoś ten proszek nie pasował mi bo ... niby jak patyczek bez korzenia ma pobrać coś tam z proszku w leciutko wilgotnym podłożu ?
Nie wierzyłam więc nie kupowałam ale ten z wierzby stosuję od lat i sprawdza się.
warto poświęcić trochę więcej uwagi przy przycinaniu gałązek aby były jak najmłodsze przyrosty dlatego,że jest w nich najwięcej związków a nam właśnie o to chodzi.
Do klubu "zapominalskich" też mnie dopisać - nasion zdobytych ub wiosny z wielkim trudem do tej pory nie mogę znaleźć. Na działce sekatory i inne drobne narzędzia ;:131 ... gdyby nie mąż zbierający na koniec dnia po mnie to nic by nie było ...
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2012, o 22:10
Kontakt:

Post »

Ja także chętnie bym się dowiedział o co chodzi z tym ukorzeniaczem z wierzby.
Z tymi nawozami to masz rację, wtedy liczą sobie więcej, bo to już nawóz specjalistyczny. Jeden Pan opowiadał raz, że widział, jak pakowali ziemię do worków, pierw nasypali w nadrukowane worki: ziemię do kwiatów, potem tą samą ziemie pakowali do worków z nadrukiem: ziemia do warzyw ;:306 i tak nasypali kilka różnych ziem z jednej hałdy ziemi ;D
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31

Post »

No to z tą ziemią jest dokładnie to samo co pisałam o nawozach gdzie jedno i to samo ale oddzielnie pakowane jako "tylko" do hortensji, "tylko" do rododendronów itd. Można by mnożyć przykłady. Oczywiście ludzie się na to łapią jeśli nie znają się na rzeczy. Jasne jest tylko to aby wiedziec co jest najlepsze dla danej grupy roślin i kiedy jakie stężenia zastosować - czy na wzrost czy zawiązywanie pąków itd.
Christinkrysiu ja własnie cięłam te wiszące delikatne gałązki. Skoro robisz ukorzeniacz od dawna to może się wypowiesz czy kolor tego wywaru ma znaczenie?
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

No właśnie. Podpinam się pod pytanie Kasi. Mój ma kolor zwykłej wody. A cięłam młode gałązki. Nie podgrzewałam. Stoi tak już kilka dni. Chyba czas odcedzić. Na razie czekałam na zmianę koloru ale nic z tego chyba.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

vimen pisze:Ja jeden sekator pod koniec lata podczas pielenia znalazłam.... ale zupełnie nie pamiętam gdzie go potem położyłam ;:223
Kasiu witaj w klubie :wit

Iwonko to świetnie ;:333

Lucynko ja jutro zabieram się za następny :D Buziaczki ;:196

Krysiu bardzo mnie cieszy ta wymiana zdań na ten temat i dzielenie się każdą dobrą radą i informacją .
Gałązki właśnie cięłam te cieńsze bo tylko takie mogłam sięgnąć niski wzrost czasem się przydaje ;:306 witaj w klubie :wit

Matt55 z tym ukorzeniaczem chodzi o to ,żeby dobrze ukorzenić i nie wydać kasy :D Tak myślę ....

Kasiu oglądałam angielski program ogrodniczy i tam pan Allan T karmił róże nawozem do innej grupy roślin i powiedział tak cyt '' dobrze ,że róża czytać nie umie '' rozbawiło mnie to bardzo i potwierdza to o czym piszecie :)

Ja też się podpinam pod pytanie Kasi i Dorotki
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”