Od wiosny do jesieni w moim raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.

Post »

Piękne pełne jeżówki choć i o pojedynczych płatkach też pięknie wyglądają .. Jestem ciekawa jakie kolory mi się pokażą z sianych w tamtym roku ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu ...czy w jakiś specjalny sposób dbasz o jeżówki ,bo ja na jesieni posadziłam dwie odmiany i chcę jeszcze , ale jak pamiętam moje pierwsze nie za bardzo chciały rosnąć i w końcu zgineły .Może robię coś nie tak ? Ela ;:167
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

witaj Zeniu,za oknem szaro a u ciebie takie ciepło bije od kwiatów,dzięki za wizytę
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Witaj Zeniu ,ja się tak zaniedbałam a ty takie cudeńka pokazujesz ;:196
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witam. Cudowne jeżówki ;:224 . Z resztą nie tylko one. Wszystko ładnie u Ciebie rośnie i zaciekawiło mnie gniazdko w trzmielinie ;:108 . U mnie tylko wróble i to w dodatku nie tam gdzie powinny ;:222 . Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie w dość ciepły dzień. :D

Pati..wiosnę przywołuję jak tylko się da . Gdy pogoda na plus, uśmiecham się i mam ochotę popędzić już na działkę. ;:306 . Gdy za oknem szaro, buro i do tego mrożno ..psioczę niecenzurowanymi słowami. :oops: Ale tylko troszeczkę. ;:oj

Paulinko. .dziękuję za odwiedziny, cieszę się że się podoba. :D

Tereniu...moje jeżówki widać szczerze dane. ;:168

Marysiu.
...także nie dopuszczam myśli aby moim ciemiernikom coś się stało. ;:224 . Co do jeżówek odmianowych, nie wszystkie chcą tak ładnie rosnąć . Niemniej jestem uparta i jak nadarzy się okazja znów kupię. :uszy

Elizko...cieszę się z twoich odwiedzin i zapraszam częściej. :D

Wandziu...najwidoczniej moje ślimaki nie lubią jeżówek i bardzo dobrze. ;:306 . Jeśli mi jakaś jeżówka padła to raczej dopadł ją grzyb. Podejrzewam także pędraki . Ślimaki lubią miejsca zacienione a moje jeżówki na patelni. ;:173 . Poza tym nie zauważyłam ich bytności.

Janeczko...u mnie odmianowych jeżówek o pojedynczych płatkach brak, choć także mi się podobają. ;:108 . A jakie kolorki siałaś :?:

Elu.
.nic specjalnego przy jeżówkach nie stosuję. Tak ot, jak przy innych roślinkach....od czasu do czasu podleję nawozem . Z moich obserwacji mogę powiedzieć że jeżówki lubią mokro ale nie za mokro. ;:108 . A że ja lubię podlewać to pewnie te co mi zginęły dostały grzyba.

Zosiu.. także dziękuję za wizytę. Powtórzę jeszcze raz...pojawiasz się i znikasz. ;:306

Iwonko...cieszę się że zajrzałaś. Donoszę także że hojka wypuściła już kilka listków. :heja . Z pelargoniami ciut gorzej. :wink:

Ewelino witaj. :D Faktycznie , podczas podcinania trzmieliny zauważyliśmy że ptaszki sobie uwiły gniazdko. Najśmieszniejsze bo M zrobił budkę dla ptaszków, tylko w tej budce żaden ptaszek nie chciał się zadomowić... ;:306 M do dziś główkuje dlaczego...przecież taką ładną zrobił. :;230

Dziś bez kwiatków. Troszkę krzewów i moich nowości zeszłorocznych.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękna datura i ten ognisty berberys kolumnowy - cudo ;:oj . A ten ciapaty to klon Flamingo ?? No i jaka Jukka fajna ;:108 . Bardzo ładnie u Ciebie :wit .
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Zeniu, to klon flamingo?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Zeniu kochana cieszę się ,że hoja rośnie jeśli chodzi o pelaśki niech tylko moje przetrwają to zaradzimy :D Ja walczę o Twoją pelargonię tricolor ,ale czy wygram zobaczymy :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Zeniu cuda pokazujesz, jak pięknie rośnie a u mnie sam piach, tegoroczna susza! no zobaczymy na wiosnę to zrobię fotki, ;:3 pozdrawiam, aha jak te fotki zrobić większe, wysyłam przez fotosika
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Zeniu piękne masz , a zdjęcia nie kłamią. podoba mi się Berberys . Mam też taki ale jakiś jest nijaki
czy przycinasz jego?
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Zeniu masz b. ładnie, zainwestowałaś w kamyki daje to urok a te krzewinki każda z nich jest urocza. ;:1
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu ta trzmielina to na ostatnim zdjęciu? ;:oj . Ale aż taka ? Ile ona lat tak rosła? Wcześniej myślałam, że to jakiś krzew haha.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam niedzielnie. :D

Ewelinko..berberysa kolumnowego wszystkim polecam, to moje oczko w głowie. Pięknie się przebarwia, ognista czerwień..widać go z daleka. ;:oj . Klon..tak to Flamingo, boję się jak przezimuje bo to jego pierwsze u mnie zimowanie. ;:173 . Trzmielina latek liczy sobie bardzo dużo, oj dużo. ;:224 . Co roku od góry przycinana, gdyby nie to pewnie była by już do nieba. :;230

Dorotko..klon jak wyżej napisałam to Flamingo. Coś mnie wzięło na klony, zwłaszcza japońskie. Podobają mi się ich przebarwiające liście. O każdej porze inne. ;:108

Iwonko witaj. :D Moje pelaśki te co jeszcze żyją bardzo się powyciągały. Nie wiem czy już ułamywać i od nowa ukorzeniać. :?:

Zosiu...myślę że znów nie znikniesz i od wiosny pokarzesz nam swoje cuda a pewnie przez czas twojej nieobecności twój ogródeczek wypiękniał. :D . Co do zdjęć podglądałam, widziałam że ci się udało ;:333 . Ja przez fotosik daję na 500.

Misiu...nic nie podcinam swojego berberysa, on sam tak kolumnowo rośnie. :D . Myślę że gdybyś nawet jakąś nie tak rosnącą gałązkę przycięła, wycięła nic by mu się nie stało. ;:224

Marysiu..dziękuję. ;:168 Z tymi kamykami to duża wygoda, na tej rabatce nie mam co robić. Chwasty nie rosną a to się liczy. ;:224

Wczorajsza pogoda była u mnie zmienna. Raz słonko, raz pochmurno i do tego wiatr. Tak i ja podążając za pogodą zmiennie. Jechać na działkę, nie jechać...jednak nie wytrzymałam i pojechałam. ;:306

Rozchodniki się spieszą. ;:oj

Obrazek
Hiacynty także.
Obrazek

Obrazek

Ciemiernikom się trochę przez te mrozy dostało. Jednym mniej, innym więcej...ale pączków jeszcze dość sporo. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Zeniu o klona flamingo się nie bój, przezimuje. Mój ma już sporo lat. Co do ciemiernika cuchnącego to nigdy nie wiem czy już zakwitł czy za chwilę. :;230 On kwitnie na zielono.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”