Obejrzałam Twoje roślinki z wielkim zaciekawieniem i nie mogę się nadziwić jak Ci to wszystko pięknie rośnie pomimo tego, że tylu nazw kwiatków nie znałaś .
Jedynym wytłumaczeniem jest to że masz niesamowicie dobrą rękę do roślinek. Widać, że bardzo Cię lubią. Oprawa też nie z tej ziemi. Bardzo miło spędziłam tu czas.
Dzisiaj znowu zwędziłam jakieś "niewiadomo co" ale w dobrym interesie bo w doniczce było tylko to malństwo w ziemi suchej niczym piach no i nasuwa się kolejne pytanie co to może być? Z góry dziękuję za odpowiedzi
anoli pisze:To ostatnie to nie zielistka przypadkiem?
Właśnie nie wiem mam zielistkę ale ma ona inny układ tych liści... znaczy są na każdą stronę, a zaś to maleństwo jest jakby to określić "płaskie" liście tak rosną że wygląda jak kartka. Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłam a bynajmniej da się zrozumieć coś z tych wypocin
?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
anoli pisze:Rozumiem o co chodzi, gdy zielistka jest dalej od światła rośnie tak na jedną stronę - tym sposobem moje "zeszła" z szafy
Aha, więc dziękuję za identyfikację swoją drogą to miałam nadzieję, że trafił mi sie jakiś rzadko spotykany kwiat a tu kolejna zielistka ale dobre i to jeszcze tylko wyszukać gdzieś taką z "loczkami" i będzie ładnie
?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
Zbaczając z tematu.. wie ktoś gdzie można dostać takie cudo? Zakochałam się w tej roślince ale jej nigdzie nie ma
dodam, że nazywa się: Amorphophallus rivieri czyli tzw. język diabła
Mogę się mylić, ale tak zielistkowo podsycha - mam tylko nadzieję, że nie wprowadziłam Cię w błąd. Porównaj sobie listki z tą wcześniejszą Przynajmniej jej życie uratowałaś.
anoli pisze:Mogę się mylić, ale tak zielistkowo podsycha - mam tylko nadzieję, że nie wprowadziłam Cię w błąd. Porównaj sobie listki z tą wcześniejszą Przynajmniej jej życie uratowałaś.
no tak... to raczej (tylko) zielistka liście się zgadzają
Madziu , bulwy Dziwidła Riviera kupisz na pewno na allegro , jeśli teraz ich nie ma to wiosną będą na pewno A czy wiesz że kwiat wydaje zapach gnijącego mięsa
ANETA pisze:Madziu , bulwy Dziwidła Riviera kupisz na pewno na allegro , jeśli teraz ich nie ma to wiosną będą na pewno A czy wiesz że kwiat wydaje zapach gnijącego mięsa
na allegro szukałam i nie ma ale skoro mówisz, że wiosną będzie to nadzieja odzyskana A co do zapachu padliny to wiem, ale nie jest to dla mnie większy problem śmierdzące czy pachnące--i tak kochane