Też się pochwalę:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

Madzia0400 pisze:
Saraaa pisze:Gratuluje nowej zdbobyczy :D Kradzione podobnież lepiej rośnie :P
Identyfikacje pozostawie innym bo nie mam pojęcią cóz to jest :wink:
Dlatego często kradnę :D
matko czego ja sie tu uczę :shock: chyba też zacznę ,żeby się dochować takich okazów jak wasze :D
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obejrzałam Twoje roślinki z wielkim zaciekawieniem i nie mogę się nadziwić jak Ci to wszystko pięknie rośnie pomimo tego, że tylu nazw kwiatków nie znałaś :D .
Jedynym wytłumaczeniem jest to że masz niesamowicie dobrą rękę do roślinek. Widać, że bardzo Cię lubią. Oprawa też nie z tej ziemi. Bardzo miło spędziłam tu czas. :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p
Od: 2 lis 2008, o 13:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzisiaj znowu zwędziłam jakieś "niewiadomo co" :D ale w dobrym interesie bo w doniczce było tylko to malństwo w ziemi suchej niczym piach :evil: no i nasuwa się kolejne pytanie co to może być? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To ostatnie to nie zielistka przypadkiem? :wink:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

anoli pisze:To ostatnie to nie zielistka przypadkiem? :wink:
Właśnie nie wiem :( mam zielistkę ale ma ona inny układ tych liści... znaczy są na każdą stronę, a zaś to maleństwo jest jakby to określić "płaskie" liście tak rosną że wygląda jak kartka. Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłam a bynajmniej da się zrozumieć coś z tych wypocin :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18046" onclick="window.open(this.href);return false;"

?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozumiem o co chodzi, gdy zielistka jest dalej od światła rośnie tak na jedną stronę - tym sposobem moje "zeszła" z szafy :wink:
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

anoli pisze:Rozumiem o co chodzi, gdy zielistka jest dalej od światła rośnie tak na jedną stronę - tym sposobem moje "zeszła" z szafy :wink:
Aha, więc dziękuję za identyfikację :) swoją drogą to miałam nadzieję, że trafił mi sie jakiś rzadko spotykany kwiat :D a tu kolejna zielistka :) ale dobre i to :) jeszcze tylko wyszukać gdzieś taką z "loczkami" i będzie ładnie :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18046" onclick="window.open(this.href);return false;"

?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

Zbaczając z tematu.. wie ktoś gdzie można dostać takie cudo? Zakochałam się w tej roślince ale jej nigdzie nie ma ;:98 ;:98
Obrazek
dodam, że nazywa się: Amorphophallus rivieri czyli tzw. język diabła

Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mogę się mylić, ale tak zielistkowo podsycha - mam tylko nadzieję, że nie wprowadziłam Cię w błąd. Porównaj sobie listki z tą wcześniejszą :D Przynajmniej jej życie uratowałaś. :D
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

anoli pisze:Mogę się mylić, ale tak zielistkowo podsycha - mam tylko nadzieję, że nie wprowadziłam Cię w błąd. Porównaj sobie listki z tą wcześniejszą :D Przynajmniej jej życie uratowałaś. :D
no tak... to raczej (tylko) zielistka :D liście się zgadzają

Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Madziu-to dziwidło...może poszukaj na allegro?
Saraaa

Post »

Ojejciu... naprawde cudo! Powodzienia w poszukiwaniach :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Łoł :shock:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12

Post »

Madziu , bulwy Dziwidła Riviera kupisz na pewno na allegro , jeśli teraz ich nie ma to wiosną będą na pewno :) A czy wiesz że kwiat wydaje zapach gnijącego mięsa :?
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

ANETA pisze:Madziu , bulwy Dziwidła Riviera kupisz na pewno na allegro , jeśli teraz ich nie ma to wiosną będą na pewno :) A czy wiesz że kwiat wydaje zapach gnijącego mięsa :?
na allegro szukałam i nie ma :evil: ale skoro mówisz, że wiosną będzie to nadzieja odzyskana :) A co do zapachu padliny to wiem, ale nie jest to dla mnie większy problem :) śmierdzące czy pachnące--i tak kochane :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”