Pati -
Moniko -
Kasiu-kasiula17 -
Tereniu -
Justynko -
Kasiu-nieulozona tak -
Natalko -
Żanett-ko -
Karolinko
Pati - Dzięki za przemiły pościk i życzenia zdrówka
Moniko - Tobie również

za życzenia zdrówka i miły pościk.
Kasiu-kasiula 17 - Nie da się ukryć,że masz dar przekonywania i sposób na wyciągnięcie z łoża
Tereniu -
Justynko - Dzięki za przemiłe słówka i komplementy pod adresem moich storków
Kasiu-nieulozona tak - Lubisz,żeby w wątku było dużo zdjęć tzn.,że masz tak samo jak ja-dzięki za miły pościk

a co do nawozu dla noliny to teraz wiesz jeszcze więcej.
Natalko - Dzięki raz jeszcze za podpowiedź odnośnie rodzaju nawozu
Żanett-ko - Duża buźka

za przemiły pościk i nawozowe porady.
Karolinko - Kaktusy to nie moja działka więc mogę tylko przypuszczać,że być może za często je podlewasz

Dzięki za odwiedziny i miłe słówka
Gościć Was Dziewczynki i czytać Wasze posty to miód dla mego

Zaglądajcie kiedy tylko pozwala Wam na to czas i kiedy tylko macie na to ochotę.Zapraszam do siebie ponownie i serdecznie dziękuję za miłe odwiedziny

Pozdrawiam Was,Forumowiczów i Gości
Opałkowany Scindapsus aureus podrósł już na tyle,że pozwoliłem sobie odciąć mu trzy wierzchołkowe pędy aby je ukorzenić,posadzić w doniczce i czekać aż się przyjmie i w ten sposób uzyskać drugą,bardzo dekoracyjną roślinkę.
Młode pędy ukorzeniałem jak wiele pędów swoich roślin w wodzie.Można było zrobić to za pomocą ukorzeniacza i specjalnego podłoża ale to proces dłuższy i z własnego doświadczenia wiem,że nie zawsze skuteczny?
Ukorzenione pędy rosną już od paru dni w doniczce i jak do tej pory nic złego się z nimi nie dzieje?
Hodowla kaktusów jak już nie raz wspominałem to nie moja bajka ale lubię mieć ich parę tak dla urozmaicenia i stanowiących roślinny element dekoracyjny.Ostatnio nie mogłem się oprzeć w markecie kolejnemu kaktusowi no i mam już w domu jako piątego do kolekcji.
Storczyk cytrynowy dwupędowy kończy już niestety swoje kwitnienie dlatego postanowiłem go uwiecznić raz jeszcze na zdjęciach.
Na koniec dzisiejszego postu wstawiam kilka nowych kolaży ze storczykami z mojej hodowli.
Scindapsus aureus i rosnące już w doniczce jego młode ukorzenione pędy.
Zawiązki korzeni w dużym powiększeniu.
Młode pędy już w doniczce z ziemią.
Mój nowy nabytek,Któraś lub Któryś z Was poda mi z pewnością jego nazwę?
Dwupędowy storczyk cytrynek kończy już swoje kwitniene a kwitł stosunkowo długo.
Zapowiedziane wcześniej kolaże z hodowanych przez mnie storczyków.
Storczyk cytrynek dwupędowy.
Storczyk Cymbidium.
Storczyk Spider Orchid-storczyk pajęczy.
Storczyk Dendrobium nobile-orange.
Storczyk dwupędowy Sorrento.
Storczyk miniaturowy dwupędowy cytrynek.
Kolaż-6 in 1 / sześć w jednym/
Kolaż-2 in 1 /dwa w jednym/
Pozdrawiam Wszystkich życząc miłych i estetycznych wrażeń