Górki,pagórki i dolinki też...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Górki,pagórki i dolinki też...

Post »

Janku czy ciemierniki też miałeś okryte szkłem? Ja swoje okryłam stroiszem, ale i tak mróz je dosięgnął. Mimo że liście mają brzydkie, to widać pąki kwiatowe.
Grzebałam dzisiaj koło ranników. Jeszcze śpią. Natomiast krety obudziły się i z całą energią rozkopują ziemię.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nóżki z chęcią obejrzę :D Tylko wzrok cokolwiek szwankuje i może być różnie. A i pamięć jakby nie ta sama... ;:306
Swoje krokusy już widziałam. Dziś okropnie wieje i pada co chwilę, więc się nie wybieram na spacer po ogrodzie, ale na pewno coś więcej bym i ja znalazła. Grasuję w sklepach :wink: Przygotowałam skromną listę lilii (uwielbiam zapach wieczorem) i oglądam cyklameny. Hederifolium dobrze rosną, więc sprawię sobie jeszcze jeden :D Coum na próbę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Janku myślisz że to koniec zimy? ja też dziś wyszłam do ogrodu u Ciebie widzę że ciemierniki ładnie wyglądają a u mnie szczególnie te ciemne i pełne zmarzły i wygląda jak by gniły odsłoniłam je ,może się przesuszą i przeżyją , ale część ciemierników jest ładna i zdrowa .
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Jagi- Incydenty mają to do siebie,że tak jak szybko wybuchają tak szybko gasną.Wiosna ma być i już.Już książek nawet nie chce mi się
czytać.Lubisz zagadki więc zapodaję: Dlaczego angielska rodzina królewska nosi nazwisko Windsor i od kiedy ?

Obrazek

Halinko- Daszki szklane mają tylko skalnice.Ciemierniki mają okrycie z liści a na to kładę włókninę

Obrazek

Ewa- Ja jeszcze nóżki dojrzę.Cyklameny kup.Moje, nabyte w sadzawce ,zaczęły kwitnąć w pażdzierniku i jeszcze kwitną.Kwiaty są
zmaltretowane bo były okryte włókniną i daszek miały.One są jakieś dziwne.Zaglądałem dzisiaj i pąki mają.Wcale nie zmrożone.

Obrazek

Genia- Myślę,że jeszcze mrozik będzie.Z krokusów zgrabiłem liście ponieważ w ubiegłym roku zrobiłem to póżno i zniszczyłem wiele
pąków.Na wszelki wypadek są gałązki sosny.Z ciemierników zdjąłem włókninę bo za tydzień może by kwitły.Teraz trochę przystopują.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

Może ja Ci odpowiem.
W czasie I wojny światowej Jerzy V zmienił nazwisko z Coburg na Windsor ze względu na to że za bardzo kojarzyło się z Niemcami.
Nazwisko podchodzi od nazwy zamku - rezydencji królewskiej.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Swoich cyklamenów niczym nie przykrywam. Biały się rozrasta, różowy żyje. Nie jest źle :D Coum są chyba wrażliwsze.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janku czyli u Ciebie wczesna wiosna się rozpoczyna ;:oj
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzysztof- Trafione.Tym samym oświadczamy i ogłaszamy,że w imieniu Własnym oraz w imieniu naszych potomków i wszystkich
potomków Naszej rzeczonej Babki Królowej Wiktorii,którzy są poddanymi tego Królestwa,postanawiamy porzucić i zakazać dalszego
stosowania Stopni,Miana,Tytułów,Godności i Honorów książąt i księżnych Saksonii oraz książąt i księżnych Sachsen-Coburg-Gotha i wszystkich
innych niemieckich stopni,mian,godności,tytułów i honorów,jakie dotąd przysługiwały Nam i innym wyżej wymienionym.

Żródło"Zmierzch i upadek domu Windsorów",którą właśnie czytam.

Onosma alboroseum.
Obrazek

Ewa- Ja mam te pierwsze,które wymieniałaś.

Veratrum nigrum.
Obrazek

Iwonko- Chciałaby dusza do raju.Może nie już ale tak ok.20 lutego to dobry czas.

Saruma henryi.
Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś u nas było naprawdę wiosennie, a wieczorem jak wiatr ustał, to aż do domu się iść nie chciało :)
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Ależ piękne widoki ;:oj . Już wiem jak poprzesadzam rośliny , żeby u mnie też miało to ręce i nogi :D.
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

ajaj ajaj ale pięknie zdjęcie z poprzedniego wpisu ...tak powinna wyglądać wiosna tylko cebulowych mi brakuje . Ta rabata to raczej słoneczna ? Tak sobie myślę jakby posadzić ciemierniki w dobrej gliniastej ziemi to pewno i w pół słońcu by rosły .
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Iwonko- A dzisiaj już po wiośnie.Badyle suche tylko wyciąłem.W domu robię przy pelargoniach.

Obrazek

Danusia- Ale chyba wzorców z moich obrazków nie bierzesz bo u mnie nie ma ani rąk ani nóg ?

Obrazek

Ewa- Wiosną,ta kępa ciemierników,ma słońce cały dzień bo to wystawa południowa.Póżniej ocienia ją piwonia ale nad nimi są gałęzie
jabłoni i od wschodu rośnie cis.Mam również ciemierniki w słońcu bo siewek nie przesadzam.Jak to nie mam cebulowych ? W ciemiernikach
widoczny jest tulipan a obok kępka przekwitłych krokusów.Faktycznie trochę mam mało.Tu,na całej powierzchni,dosadziłem krokusy.Będzie
cała łączka.Jeżeli zakwitną.

Obrazek

A tulipanów mam jedną fotkę.Pozostałe nie wchodziły mi jakoś w drogę.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[quote="magry"]:wit
Iwonko- A dzisiaj już po wiośnie.Badyle suche tylko wyciąłem.W domu robię przy pelargoniach.

Obrazek

Danusia- Ale chyba wzorców z moich obrazków nie bierzesz bo u mnie nie ma ani rąk ani nóg ?

No i czemu tak mówisz, mi się tu bardzo podoba, to jak by to wyglądało, jak by miało ręce i nogi?, tu jest na prawdę ładnie ;:215
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Zgadzam się z Tobą, Janku. Wiosna ma być i już, w miarę możności od zaraz ;:303.

No, teraz to naprawdę zobaczyliśmy sklep jubilerski ;:oj.
Można przestać się dziwić uporowi w hodowaniu rożnych maleństw i drobiażdżków, stosowaniu szybek i wielkiej ilości kamieni, jeśli efekt ma być taki ;:215!

Moje uniżone ;:180 - Jagi
PS. O Windsorach czytasz? Pasjonująca lektura. Ciekawe, czy ktoś ich nazwał "zaprzańcami" ;:218?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Na takie Górki mogłabym patrzeć i patrzeć bez końca... ;:oj Jednak wiosna to jest TO!
Jak tam sytuacja hydrologiczna? Woda zeszła? Mnie kilka dni temu też zaskoczył widok działki "pod wodą" , ale po dwóch dniach zostało tylko błoto. Do wiosny coraz bliżej. Wyłażą u mnie już ranniki :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”