Witam wszystkich:-))))
Jestem początkującą forumowiczką:-) Mam działkę od dwóch lat, ale w liliach zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Chyba mam dobrą rękę , bo wszystkie znakomicie przezimowały i w tym roku były śliczne.
Lilie na zdjęciach są cudne . A ja szukam drobnokwiatowych , z kwiatami skierowanymi na boki .Mam sporo odmian o dużych kwiatach , a nie udało mi się dostać nigdzie tych drobniutkich , w większości nakrapianych .Jeśli ktoś z forumowiczów ma takie , to chętnie odkupię .
Danuta
A może chodzi o lilie tzw. tygrysie, speciosum rubrum albo alba? Są jeszcze do kupienia na allegro,(około 5,40 plus wysyłka) ale chyba troszkę późno na sadzenie, lepiej przetrzymać cebule do wiosny Ze względu na koniec sezonu, wielkokwiatowe sprzedają już po 1 zł...jak się ma warunki do przetrzymania to jest niezła okazja.
Mirzan
Wpędzasz mnie w kompleksy.Czy muszę do Kanady a może masz źródło polskie podziel się adresem.Już Ci pisałam,że za p.Pajdę jestem Ci bardzo zobowiązana.
Mam kolegę w Kanadzie.Zamawiał mi lilie,ja wpłacałem równowartość jego krewnym
w kraju.Ale krewnych już nie ma,kolega nie przejawia entuzjazmu do współpracy.
Poczekaj aż Lukon Bulbs,czeska firma, wyda nowy katalog,zawsze mają parę
pozycji botanicznych.
Z niecierpliwością czekam na kwiaty białej perskiej fritilarii,cebule olbrzymie.