Ogród na wichrowym cz.10
-
- 50p
- Od: 2 lis 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród na wichrowym cz.10
Cudne wspomnienia z lata, lubię przechadzać się po Twoim ogrodzie 

- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Jeszcze raz napiszę co myślę....

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
DziękujęBlueAnna pisze:Cudne wspomnienia z lata, lubię przechadzać się po Twoim ogrodzie

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Czy Was też kusi, żeby wyjść do ogrodu?
Ja od wczoraj niesmialo oglądam rabaty i przymierzam się do rozpoczęcia sezonu. W sobotę lub nawet jutro zamierzam zacząć porządki na rabatach. Chce ściąć suche byliny, bo brzydko teraz wyglądają i straszą. Śnieg zupełnie stopnial w każdym zakątku, ziemia powoli odmarza. Chyba czas brać sekator i ruszać do pracy?
Moja koleżanka myśli już nawet o przenoszeniu roślin w ten weekend - nie ma wyjścia, bo musi zmienić miejsce dużej grupie roślin, a w połowie marca idzie na operację ręki, wiec później juz nie da rady
. My tak przesadzalismy rok temu tuje-okazało się to całkiem dobre, bo były w pełni uśpione i wraz z wiosną szybko przyjęły się w nowym miejscu. Zresztą, przed mrozem-w grudniu, tez przenosilismy kilka - ciekawe jak to zniosą
Czy Wy też już myślicie o pierwszych porządkach w ogrodzie?
Ja od wczoraj niesmialo oglądam rabaty i przymierzam się do rozpoczęcia sezonu. W sobotę lub nawet jutro zamierzam zacząć porządki na rabatach. Chce ściąć suche byliny, bo brzydko teraz wyglądają i straszą. Śnieg zupełnie stopnial w każdym zakątku, ziemia powoli odmarza. Chyba czas brać sekator i ruszać do pracy?
Moja koleżanka myśli już nawet o przenoszeniu roślin w ten weekend - nie ma wyjścia, bo musi zmienić miejsce dużej grupie roślin, a w połowie marca idzie na operację ręki, wiec później juz nie da rady

Czy Wy też już myślicie o pierwszych porządkach w ogrodzie?
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
U mnie na razie jest za bardzo namoknięta ziemia w dodatku ciągle pada deszcz, więc póki co do ogrodu nie ruszam, ale ciągle o nim myślę. Mam nadzieje że luty szybko zleci....
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Wczoraj pierwszy raz po powrocie z pracy było jeszcze na tyle jasno, że zrobiłam obchód ogrodu. Przyjrzałam się żurawkom, paprociom zimozielonym zajrzałam pod stroisz i już łapki świerzbiły
Po dziesięciu minutach nie było już nic widać i przyszło otrzeźwienie, przecież mamy styczeń

Po dziesięciu minutach nie było już nic widać i przyszło otrzeźwienie, przecież mamy styczeń

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Dobrze, że nikt nie zabrania nam marzyć. Przynajmniej u mnie na marzeniach musi się na razie skończyć
Na działkę zaczynam jeździć dopiero pod koniec marca, a i wtedy też sporadycznie.
Zamiast na swojej działeczce, szaleję w wirtualnych ogrodach. Poznaję nowe rośliny, snuję plany, zapełniam koszyki. Próbuję ignorować pytania typu:A gdzie ty to wszystko posadzisz? Przecież wiadomo, że dam radę
Czego i Wam życzę

Zamiast na swojej działeczce, szaleję w wirtualnych ogrodach. Poznaję nowe rośliny, snuję plany, zapełniam koszyki. Próbuję ignorować pytania typu:A gdzie ty to wszystko posadzisz? Przecież wiadomo, że dam radę

Oj masz rację, swędzą rączki i to bardzo. Byle do wiosny 

Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aż mi serce mocniej bije na myśl o działaniu w ogrodzie. Niestety, dla mnie to jeszcze nierealne. Las daje taki cień na mojej działce zimą, że nie mam szans jeszcze na prace ogrodowe. Przez położenie działki, u mnie wszystko się opóźnia. Zazdroszczę szczęśliwym posiadaczkom przydomowych ogrodów. Dopiero będzie mnie teraz ściskać że Wy już w ogrodzie a ja przed kompem siedzę. Jak patrzę na prognozy, to jeszcze ma padać u mnie na działce śnieg. Także i tak wiele bym nie zrobiła.
A do zrobienia mam tyle, że nie wiem od czego zacznę. Chyba jakiś plan sobie muszę stworzyć
.
A do zrobienia mam tyle, że nie wiem od czego zacznę. Chyba jakiś plan sobie muszę stworzyć

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
U mnie też jeszcze za wcześnie na prace w ogrodzie,ale ja w tym czasie próbuję zgłębić wiedzę na temat ziół.
W poprzednim roku miałyśmy z mamcią sporo ziół,na całą zimę starczyło,ale znów nabrałam takiej ochoty na te dobrodziejstwa,że już bym je siała
Rozmaryn wczoraj wpadł do koszyka w doniczce,dzisiaj przesadzę go do większej doniczki i byle do wiosny 
W poprzednim roku miałyśmy z mamcią sporo ziół,na całą zimę starczyło,ale znów nabrałam takiej ochoty na te dobrodziejstwa,że już bym je siała

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrze ,że mój ogród jest w oddali bo jak nic pewnie siedziałabym w nim cały rok a zimą zamiast szpadla używała kilofa
W połowie lutego mam wycinkę więc jak pogoda dopisze to w pierwszej kolejności powycinam zeszłoroczne badyle ,no i może przytnę winorośl.Na poprawę humoru wybiorę się w niedzielę na rekonesans po marketach i jak siebie znam to na pusto nie wrócę 

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Monika
Fajna wiadomość o prezentacji twojego ogrodu - jak najbardziej zasłużonej !!!
Ja już często myślę o porządkach w ogrodzie i o tym, jak róże będą cięte wiosną. W tej chwili nie wyglądają najlepiej. Oczywiście nie wszystkie, ale jednak sporo.
W ogóle ogród jest taki jakiś nieporządny o tej porze roku...
Zrobiłam w tym miesiącu do końca swój spis - ewidencję roślin. W końcu wszystko wiem, a nie domyślam się, w końcu wiem jaki jest charakter mojego ogrodu
Coraz bliżej mi do Anglików 

Fajna wiadomość o prezentacji twojego ogrodu - jak najbardziej zasłużonej !!!

Ja już często myślę o porządkach w ogrodzie i o tym, jak róże będą cięte wiosną. W tej chwili nie wyglądają najlepiej. Oczywiście nie wszystkie, ale jednak sporo.
W ogóle ogród jest taki jakiś nieporządny o tej porze roku...
Zrobiłam w tym miesiącu do końca swój spis - ewidencję roślin. W końcu wszystko wiem, a nie domyślam się, w końcu wiem jaki jest charakter mojego ogrodu

Pozdrawiam
-
- 200p
- Od: 24 lut 2015, o 09:34
Po raz kolejny wpadłam "tylko" na chwilę, po raz kolejny spędziłam na przeglądaniu Twojego wątku kilkadziesiąt minut, po raz kolejny jestem zachwycona.
Ogród jest magiczny, przepiękny. Można go podziwiać i podziwiać,
Ogród jest magiczny, przepiękny. Można go podziwiać i podziwiać,
Pozdrawiam Paulina
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja już zaczęłam tydzień temu
Dzisiaj kontynuowałam. Zaczęłam od przycinania drzew. Zimy raczej już nie będzie, a jeśli to bardzo krótka
Tak przynajmniej zapowiadają
Ja już widziałam klucze ptactwa i zastanawiałam się, że one do nas czy od nas?

Dzisiaj kontynuowałam. Zaczęłam od przycinania drzew. Zimy raczej już nie będzie, a jeśli to bardzo krótka
Tak przynajmniej zapowiadają
Ja już widziałam klucze ptactwa i zastanawiałam się, że one do nas czy od nas?