Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Post »

Kiedyś brzydziłabym się zjeść gołębia. Ale teraz... sama nie wiem. Mam chyba ochotę. Jak smakuje mięso? Bardzo ładne kolorki tych dali.. Która Twoja ulubiona?
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Lucynko nie nadążam za Twoim wątkiem. Tyle się tutaj tutaj dzieje- tłoczno i gwarno :) A eustoma i mi również bardzo się spodobała ;:108
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko,patrzę i myślę.Pewnie sobie zaraz nabrechtam u miłośników róż tym co napiszę,ale uważam,że dalie mogą z nimi śmiało konkurować gdyż są równie bajecznie piękne ;:333
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

~Muszę Cię poprawić Jacku - nie konkurować - to dalie są królowymi lata i róże nawet nie mają co z nimi do konkurencji stawać :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu - bywa, że czasami biorę łopatę, staję obok rośliny, z której jestem niezadowolona i straszę, że jeśli się nie poprawi, to ją wykopię i wyrzucę. Niekiedy pomaga, ale nie zawsze, niestety. ;:222

Kasiu [vimen] - tak. Wszystkie dalie, które dotąd pokazałam pochodzą z mojego wysiewu. ;:108

Madziu - ja nie zjem gołąbka tylko dlatego, że chodzą przy mnie, często je karmię, robię zdjęcia..... Ale rosołek wsuwam, bo jest pyszny. ;:138
Spośród pokazanych dalii najbardziej lubiłam tę całkowicie pełną za kolor i układ płatków. Miała też najładniej rozrośnięte karpy, mam więc nadzieję, że przetrwają do końca marca. Wówczas wsadzę do donicy i pozwolę rosnąć. ;:32

Aniu - bardzo jestem ciekawa, czy uda mi się wyhodować nowe egzemplarze. Póki co próbuję. ;:224

Jacku - może sobie razem nabrechtamy, ale ja początkowo w ogóle nie chciałam mieć róż. Miałam dużo dalii. Ale minął jakiś czas i zaczęłam sprowadzać na działkę róże. W związku z tym mam coraz mniej miejsca na dalie. A są piękne, masz rację. ;:333
O!!! Kasia dobrze prawi. A ona wie, co mówi. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj Lucynko!
No gołąbek to gołąbek symbol pokoju i niewinności, a tu go tak ;:14 i do rosołu ;:185
Miłka to mi chyba dałaś w nasionach? a już się pogubiłam...chyba go mam :wink: wszystko przez te Twoje rosołki ;:224
A ja lubię wszystkie kwiaty i te maluśkie na parę cm i duże, dalie bardzo lubię ale róże kocham i nie będę robić rankingów ;:185
Dobrej nocy ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Oooo! Marysia [Maska] idzie spać. ;:185 ;:185 Nie wierzę. ;:185 ;:185
Przecież Ty jesteś nocny marek. Czyż nie? ;:218
No ale skoro dzisiaj postanowiłaś wcześniej udać się na łono, to śpij dobrze. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Eee nie śpię tylko Ciebie układam do snu :;230 ja TT i FB :wit ;:196
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Lucynko, piękne dalie, ja chciałam na rabaty białe pełne, ale raczej nie osiągnę tego z siewu, bo czytałam, że pełne nie wytwarzają zazwyczaj nasion, tylko pojedyncze ;:131
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Malwinko - z kłączy trzeba. W tym roku nie wiem czy będę miała. Jak nie to za rok.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

[quote="plocczanka"]Marysiu [Maska] - gołąbków nie jadam, jem tylko rosołek, ale dawniej zjadałam i mięsko. Wówczas jednak nie zwracałam uwagi na ptaszki.
Czy to znaczy, że wieprzowiny, drobiu, wołowiny albo... o, cielęciny czy jagnięciny też nie jadasz?
Przecież one, te zwierzęta i ptactwo także ktoś hoduje, a potem je uś........, byśmy sobie np. bitki czy schabowe bądź inne pasztety robili i ze smakiem jedli... ;:224 ;:224
Widzisz Lucynko, u mnie była podobna sytuacja ale z kogucikami, kurki miały dożywocie, a że same wysiadywały mi jajka to miałam też i kogucików, koguciki były uśmiercane i bywał z nich rosołek, którego dzieci nie chciały bo to z naszych kogutków, o mięsie nie wspomnę, więc sprzedawałam kogutki żywe, a kupowałam w sklepie i te jedli, dziwnie tak, ale u nas wszystkie zwierzęta miały zawsze dożywocie, dzieci nie pozwalały zabijać, bo prawie wszystkie miały imiona, no właśnie oprócz młodych kogutków, stare też były z imionami, w większości to było ptactwo ozdobne raczej, gołąbki też ;:108 Miłek śliczny, tak z daleka to jak koperkowa dalia :wit
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ja gołąbki też mam ale tylko na gów...o. :tan U mnie nikt tego by nie zjadł jakbym powiedziała co to jest. ;:224
Lucynko a powiedz mi te dalie to masz z nasion? Przechowujesz je jakoś później czy traktujesz jako jednoroczne?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witaj Lucunko , jetem już po po przejściach które mnie dręczyły,wymiana rur gazowych, awaria z prądem i na koniec wizyta kontrolna u ginekologa. ;:145
Wszytko jest ok, zaraz idę na działkę nakarmić kotki i może posieje w namiocie jak ziemia będzie miękka ;:108

Energia mnie rozpiera i muszę coś z tym zrobić :tan
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Lucynko Twój ogródek ziołowy i warzywnik jest wzorcowy. Nie zauważyłam w nich ani jednego chwaścika a warzywa i zioła są wyjątkowo dorodne.
Róże i dalie ;:333

Za Waszym przykładem posiałam kobeę i heliotrop. Na razie mam bardzo mizerne wschody, bo tylko jeden heliotrop pokazał główkę.
Pozdrawiam Hala
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kolejny dzień zatopiony w szarościach właśnie mija.
Nic na parapecie nie przybyło. Czekam dalej cierpliwie.
Może nie tak całkiem cierpliwie, bo z tęsknoty za wiosną po raz n-ty poprzekładałam torebki i pojemniczki z nasionami.
Tylko że nic z tego nie wynika ... ;:223

Marysiu [Maska] - też jakiś czas buszowałam tam, gdzie Ty. Tak dla poprawy humoru. ;:224

Obrazek

Malwinko - z siewu takich dużych pełnych dalii nie uzyskasz. Takie tylko z karp. ;:108 Kasia ma rację.

Obrazek

Iwonko [00..] - dlatego ja nie nadaję gołębiom żadnych imion. :;230
Wychowana na wsi od zawsze wiedziałam, że zwierzęta i drób hoduje się po to, żeby je zjeść. Tak mi zostało. ;:333

Obrazek

Dorotko - mogę wiedzieć, co robicie z przyrostem naturalnym wśród gołębi?
Dalie pokazane wcześniej wyrosły z nasion. Dzisiaj pokazuję te, które wyrosły z karp. :)

Obrazek

Irenko - cieszę się, że nie masz już żadnych problemów. :tan
Już siejesz w tunelu? Nie za wcześnie?
Nigdy jeszcze nie siałam w ani w styczniu, ani w lutym na działce. Nawet w tunelu... ;:185

Obrazek

Halinko - ;:180 ;:196
Heliotrop Ci się pokazał?! ;:138 Mój jeszcze śpi, łobuz jeden. ;:134

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”