Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3
Kiedyś brzydziłabym się zjeść gołębia. Ale teraz... sama nie wiem. Mam chyba ochotę. Jak smakuje mięso? Bardzo ładne kolorki tych dali.. Która Twoja ulubiona?
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Lucynko nie nadążam za Twoim wątkiem. Tyle się tutaj tutaj dzieje- tłoczno i gwarno
A eustoma i mi również bardzo się spodobała 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
- jacekopole71

- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko,patrzę i myślę.Pewnie sobie zaraz nabrechtam u miłośników róż tym co napiszę,ale uważam,że dalie mogą z nimi śmiało konkurować gdyż są równie bajecznie piękne 
~Muszę Cię poprawić Jacku - nie konkurować - to dalie są królowymi lata i róże nawet nie mają co z nimi do konkurencji stawać 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Soniu - bywa, że czasami biorę łopatę, staję obok rośliny, z której jestem niezadowolona i straszę, że jeśli się nie poprawi, to ją wykopię i wyrzucę. Niekiedy pomaga, ale nie zawsze, niestety.
Kasiu [vimen] - tak. Wszystkie dalie, które dotąd pokazałam pochodzą z mojego wysiewu.
Madziu - ja nie zjem gołąbka tylko dlatego, że chodzą przy mnie, często je karmię, robię zdjęcia..... Ale rosołek wsuwam, bo jest pyszny.
Spośród pokazanych dalii najbardziej lubiłam tę całkowicie pełną za kolor i układ płatków. Miała też najładniej rozrośnięte karpy, mam więc nadzieję, że przetrwają do końca marca. Wówczas wsadzę do donicy i pozwolę rosnąć.
Aniu - bardzo jestem ciekawa, czy uda mi się wyhodować nowe egzemplarze. Póki co próbuję.
Jacku - może sobie razem nabrechtamy, ale ja początkowo w ogóle nie chciałam mieć róż. Miałam dużo dalii. Ale minął jakiś czas i zaczęłam sprowadzać na działkę róże. W związku z tym mam coraz mniej miejsca na dalie. A są piękne, masz rację.
O!!! Kasia dobrze prawi. A ona wie, co mówi.

Kasiu [vimen] - tak. Wszystkie dalie, które dotąd pokazałam pochodzą z mojego wysiewu.
Madziu - ja nie zjem gołąbka tylko dlatego, że chodzą przy mnie, często je karmię, robię zdjęcia..... Ale rosołek wsuwam, bo jest pyszny.
Spośród pokazanych dalii najbardziej lubiłam tę całkowicie pełną za kolor i układ płatków. Miała też najładniej rozrośnięte karpy, mam więc nadzieję, że przetrwają do końca marca. Wówczas wsadzę do donicy i pozwolę rosnąć.
Aniu - bardzo jestem ciekawa, czy uda mi się wyhodować nowe egzemplarze. Póki co próbuję.
Jacku - może sobie razem nabrechtamy, ale ja początkowo w ogóle nie chciałam mieć róż. Miałam dużo dalii. Ale minął jakiś czas i zaczęłam sprowadzać na działkę róże. W związku z tym mam coraz mniej miejsca na dalie. A są piękne, masz rację.
O!!! Kasia dobrze prawi. A ona wie, co mówi.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Oj Lucynko!
No gołąbek to gołąbek symbol pokoju i niewinności, a tu go tak
i do rosołu
Miłka to mi chyba dałaś w nasionach? a już się pogubiłam...chyba go mam
wszystko przez te Twoje rosołki
A ja lubię wszystkie kwiaty i te maluśkie na parę cm i duże, dalie bardzo lubię ale róże kocham i nie będę robić rankingów
Dobrej nocy
No gołąbek to gołąbek symbol pokoju i niewinności, a tu go tak
Miłka to mi chyba dałaś w nasionach? a już się pogubiłam...chyba go mam
A ja lubię wszystkie kwiaty i te maluśkie na parę cm i duże, dalie bardzo lubię ale róże kocham i nie będę robić rankingów
Dobrej nocy
-
plocczanka

Oooo! Marysia [Maska] idzie spać.
Nie wierzę.
Przecież Ty jesteś nocny marek. Czyż nie?
No ale skoro dzisiaj postanowiłaś wcześniej udać się na łono, to śpij dobrze.
Przecież Ty jesteś nocny marek. Czyż nie?
No ale skoro dzisiaj postanowiłaś wcześniej udać się na łono, to śpij dobrze.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Eee nie śpię tylko Ciebie układam do snu
ja TT i FB

- Malvy
- 500p

- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Lucynko, piękne dalie, ja chciałam na rabaty białe pełne, ale raczej nie osiągnę tego z siewu, bo czytałam, że pełne nie wytwarzają zazwyczaj nasion, tylko pojedyncze 
Malwinko - z kłączy trzeba. W tym roku nie wiem czy będę miała. Jak nie to za rok.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
[quote="plocczanka"]Marysiu [Maska] - gołąbków nie jadam, jem tylko rosołek, ale dawniej zjadałam i mięsko. Wówczas jednak nie zwracałam uwagi na ptaszki.
Czy to znaczy, że wieprzowiny, drobiu, wołowiny albo... o, cielęciny czy jagnięciny też nie jadasz?
Przecież one, te zwierzęta i ptactwo także ktoś hoduje, a potem je uś........, byśmy sobie np. bitki czy schabowe bądź inne pasztety robili i ze smakiem jedli...
Widzisz Lucynko, u mnie była podobna sytuacja ale z kogucikami, kurki miały dożywocie, a że same wysiadywały mi jajka to miałam też i kogucików, koguciki były uśmiercane i bywał z nich rosołek, którego dzieci nie chciały bo to z naszych kogutków, o mięsie nie wspomnę, więc sprzedawałam kogutki żywe, a kupowałam w sklepie i te jedli, dziwnie tak, ale u nas wszystkie zwierzęta miały zawsze dożywocie, dzieci nie pozwalały zabijać, bo prawie wszystkie miały imiona, no właśnie oprócz młodych kogutków, stare też były z imionami, w większości to było ptactwo ozdobne raczej, gołąbki też
Miłek śliczny, tak z daleka to jak koperkowa dalia 
Czy to znaczy, że wieprzowiny, drobiu, wołowiny albo... o, cielęciny czy jagnięciny też nie jadasz?
Przecież one, te zwierzęta i ptactwo także ktoś hoduje, a potem je uś........, byśmy sobie np. bitki czy schabowe bądź inne pasztety robili i ze smakiem jedli...
Widzisz Lucynko, u mnie była podobna sytuacja ale z kogucikami, kurki miały dożywocie, a że same wysiadywały mi jajka to miałam też i kogucików, koguciki były uśmiercane i bywał z nich rosołek, którego dzieci nie chciały bo to z naszych kogutków, o mięsie nie wspomnę, więc sprzedawałam kogutki żywe, a kupowałam w sklepie i te jedli, dziwnie tak, ale u nas wszystkie zwierzęta miały zawsze dożywocie, dzieci nie pozwalały zabijać, bo prawie wszystkie miały imiona, no właśnie oprócz młodych kogutków, stare też były z imionami, w większości to było ptactwo ozdobne raczej, gołąbki też
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Ja gołąbki też mam ale tylko na gów...o.
U mnie nikt tego by nie zjadł jakbym powiedziała co to jest.
Lucynko a powiedz mi te dalie to masz z nasion? Przechowujesz je jakoś później czy traktujesz jako jednoroczne?
Lucynko a powiedz mi te dalie to masz z nasion? Przechowujesz je jakoś później czy traktujesz jako jednoroczne?
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Witaj Lucunko , jetem już po po przejściach które mnie dręczyły,wymiana rur gazowych, awaria z prądem i na koniec wizyta kontrolna u ginekologa.
Wszytko jest ok, zaraz idę na działkę nakarmić kotki i może posieje w namiocie jak ziemia będzie miękka
Energia mnie rozpiera i muszę coś z tym zrobić
Wszytko jest ok, zaraz idę na działkę nakarmić kotki i może posieje w namiocie jak ziemia będzie miękka
Energia mnie rozpiera i muszę coś z tym zrobić
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Lucynko Twój ogródek ziołowy i warzywnik jest wzorcowy. Nie zauważyłam w nich ani jednego chwaścika a warzywa i zioła są wyjątkowo dorodne.
Róże i dalie
Za Waszym przykładem posiałam kobeę i heliotrop. Na razie mam bardzo mizerne wschody, bo tylko jeden heliotrop pokazał główkę.
Róże i dalie
Za Waszym przykładem posiałam kobeę i heliotrop. Na razie mam bardzo mizerne wschody, bo tylko jeden heliotrop pokazał główkę.
Pozdrawiam Hala
-
plocczanka

Kolejny dzień zatopiony w szarościach właśnie mija.
Nic na parapecie nie przybyło. Czekam dalej cierpliwie.
Może nie tak całkiem cierpliwie, bo z tęsknoty za wiosną po raz n-ty poprzekładałam torebki i pojemniczki z nasionami.
Tylko że nic z tego nie wynika ...
Marysiu [Maska] - też jakiś czas buszowałam tam, gdzie Ty. Tak dla poprawy humoru.

Malwinko - z siewu takich dużych pełnych dalii nie uzyskasz. Takie tylko z karp.
Kasia ma rację.

Iwonko [00..] - dlatego ja nie nadaję gołębiom żadnych imion.
Wychowana na wsi od zawsze wiedziałam, że zwierzęta i drób hoduje się po to, żeby je zjeść. Tak mi zostało.

Dorotko - mogę wiedzieć, co robicie z przyrostem naturalnym wśród gołębi?
Dalie pokazane wcześniej wyrosły z nasion. Dzisiaj pokazuję te, które wyrosły z karp.

Irenko - cieszę się, że nie masz już żadnych problemów.
Już siejesz w tunelu? Nie za wcześnie?
Nigdy jeszcze nie siałam w ani w styczniu, ani w lutym na działce. Nawet w tunelu...

Halinko -
Heliotrop Ci się pokazał?!
Mój jeszcze śpi, łobuz jeden.

Nic na parapecie nie przybyło. Czekam dalej cierpliwie.
Może nie tak całkiem cierpliwie, bo z tęsknoty za wiosną po raz n-ty poprzekładałam torebki i pojemniczki z nasionami.
Tylko że nic z tego nie wynika ...
Marysiu [Maska] - też jakiś czas buszowałam tam, gdzie Ty. Tak dla poprawy humoru.

Malwinko - z siewu takich dużych pełnych dalii nie uzyskasz. Takie tylko z karp.

Iwonko [00..] - dlatego ja nie nadaję gołębiom żadnych imion.
Wychowana na wsi od zawsze wiedziałam, że zwierzęta i drób hoduje się po to, żeby je zjeść. Tak mi zostało.

Dorotko - mogę wiedzieć, co robicie z przyrostem naturalnym wśród gołębi?
Dalie pokazane wcześniej wyrosły z nasion. Dzisiaj pokazuję te, które wyrosły z karp.

Irenko - cieszę się, że nie masz już żadnych problemów.
Już siejesz w tunelu? Nie za wcześnie?
Nigdy jeszcze nie siałam w ani w styczniu, ani w lutym na działce. Nawet w tunelu...

Halinko -
Heliotrop Ci się pokazał?!