Działka na Kaszubach - 2015
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2015
Oj kusisz tymi maczkami, kusisz...
Widzę, że rośnie Ci konkurencja. Gratulacje dla Zosi!
Widzę, że rośnie Ci konkurencja. Gratulacje dla Zosi!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne maki!
Takie zwiewne, delikatne i ... różnobarwne.
Widzę, że Zosieńka z zacięciem fotografowaniem się zajmuje. Może kiedyś zostanie słynnym fotografikiem ...
Tak zaczynał jeden z moich synów i teraz wprawdzie fotografikiem nie został, ale zaopatrzony w bardzo profesjonalny aparat robi naprawdę dobre zdjęcia.
Wiele z nich oprawia w antyramy i dekoruje nimi ściany swoich pokoi.
Ciebie i Zosię.

Widzę, że Zosieńka z zacięciem fotografowaniem się zajmuje. Może kiedyś zostanie słynnym fotografikiem ...
Tak zaczynał jeden z moich synów i teraz wprawdzie fotografikiem nie został, ale zaopatrzony w bardzo profesjonalny aparat robi naprawdę dobre zdjęcia.
Wiele z nich oprawia w antyramy i dekoruje nimi ściany swoich pokoi.

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Kochani - ogłaszam rozpoczęcie sezonu ogrodowego w wątku Działka na Kaszubach
Dzisiaj zrobiłam sadzonki z moich zeszłorocznych pelargonii zwisających. Wyszło mi - 25 sadzonek z czerwonych kaskadowych i 16 sadzonek z bluszczolistnej w kolorze wrzosowym (z ubiegłorocznego wysiewu)
==============================
Ewelinko - jak wyżej napisałam - moje pelargonie obskubane
Teraz trzeba poczekać i zobaczyć co z tego wyjdzie - ukorzenią się czy padną...Ale wreszcie mam coś zielonego na parapecie

Lisico - Twoja pochlebna opinia chyba troszkę na wyrost
Ten kot Fidel jest wielką miłością obu moich wnuczek...od zawsze!
Moje ulubione zdjęcie całej trójki z 2011 roku

Dorotko - ten mak jest różowy w takim majtkowym odcieniu. Jedyne miejsce w którym toleruję taki kolor to...ogród. Lubię róż na przykład taki...

Izo- lubię maki...i to chyba z wzajemnością, one nieźle u mnie rosną i kwitną.
Sukcesy wnuczek rozgrzewają moje serce

Lucynko - ta kępa maków orientalnych to chyba najbardziej spektakularnie kwitnąca roślina na mojej działce. Wiem, że niektórzy sąsiedzi przychodzą, zaglądają za płot i patrzą czy one już zakwitły...A one dają istny popis. A dostałam je od koleżanki z naszego forum.
Fotografia to fajne hobby, przy dzisiejszej technice dostępne dosłownie dla wszystkich. Pamiętam dawne czasy kiedy wywoływało się zdjęcia w ciemni. To było kosztowne - sprzęt, odczynniki, papier...Trochę się tym bawiłam podczas studiów. W akademiku była ciemnia z wyposażeniem z której można było korzystać. Teraz robimy zdjęcie, zgrywamy na komputer, wstawiamy na forum...i już
Wiesz ja też kiedyś miałam taki pomysł, żeby zrobić papierowe odbitki moich ulubionych zdjęć...tylko nie mam koncepcji gdzie bym mogła je powiesić.

=====================================

Dzisiaj zrobiłam sadzonki z moich zeszłorocznych pelargonii zwisających. Wyszło mi - 25 sadzonek z czerwonych kaskadowych i 16 sadzonek z bluszczolistnej w kolorze wrzosowym (z ubiegłorocznego wysiewu)
==============================
Ewelinko - jak wyżej napisałam - moje pelargonie obskubane

Lisico - Twoja pochlebna opinia chyba troszkę na wyrost

Moje ulubione zdjęcie całej trójki z 2011 roku

Dorotko - ten mak jest różowy w takim majtkowym odcieniu. Jedyne miejsce w którym toleruję taki kolor to...ogród. Lubię róż na przykład taki...

Izo- lubię maki...i to chyba z wzajemnością, one nieźle u mnie rosną i kwitną.
Sukcesy wnuczek rozgrzewają moje serce

Lucynko - ta kępa maków orientalnych to chyba najbardziej spektakularnie kwitnąca roślina na mojej działce. Wiem, że niektórzy sąsiedzi przychodzą, zaglądają za płot i patrzą czy one już zakwitły...A one dają istny popis. A dostałam je od koleżanki z naszego forum.
Fotografia to fajne hobby, przy dzisiejszej technice dostępne dosłownie dla wszystkich. Pamiętam dawne czasy kiedy wywoływało się zdjęcia w ciemni. To było kosztowne - sprzęt, odczynniki, papier...Trochę się tym bawiłam podczas studiów. W akademiku była ciemnia z wyposażeniem z której można było korzystać. Teraz robimy zdjęcie, zgrywamy na komputer, wstawiamy na forum...i już

Wiesz ja też kiedyś miałam taki pomysł, żeby zrobić papierowe odbitki moich ulubionych zdjęć...tylko nie mam koncepcji gdzie bym mogła je powiesić.

=====================================
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zdjęcie wnuczek z kotem rewelacyjne
. Gratuluję ujęcia
. Pozdrawiam .

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, Ty robisz tak dobre zdjęcia, że spokojnie mogłabyś udekorować odpowiednio powiększonymi cały dom.
Miałabyś ogród w domu w okresie bezdziałkowym.
Kosiane dziewuszeczki i kiciulek. Śliczniutka gromadka.
Dobrej nocki.
Miałabyś ogród w domu w okresie bezdziałkowym.
Kosiane dziewuszeczki i kiciulek. Śliczniutka gromadka.

Dobrej nocki.

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Myślę, że dobrym pomysłem jest drukowany album. W dzisiejszych czasach jest tyle różnych możliwości. Widziałam coś takiego. Moja ciotka notabene z Moreny lubi fotografować owady. Z okazji Dnia Matki jej dzieci sprezentowały Jej album stworzony ze zdjęć wykonanych przez Nią. Świetna sprawa taki album. Swoje ulubione zdjęcia masz wszystkie razem, w papierowej wersji. Można dotykać, kartkować, oglądać...
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Marysiu, tak wiele pięknych zdjęć znowu pokazałaś

Dziewczyneczki z kotkiem i Zosia fotografująca kotka, urocze ! Jak to dobrze, że ma takie wspaniałe hobby. Będzie wspierać babcię, wyręczając ją latem w uwiecznianiu działki

Taka wnuczka to prawdziwy skarb - serdecznie gratuluję pierwszej nagrody - wielkie brawa dla Zosi

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- amba19
Ewelinko - dziękuję! Dzieci i koty to bardzo wdzięczne obiekty do fotografowania
Na przykład zamyślona Mikolina...

Lucynko - no właśnie ja zupełnie nie mam koncepcji gdzie mogłabym takie zdjęcia powiesić...ani w mieszkaniu ani w domku na wsi nie mam takiego pomieszczenia gdzie by pasowały. Co prawda na wsi w pokoju moich wnuczek wiszą portrety moich kotów - ale to tylko dlatego - bo one tak bardzo kochają te zwierzaczki
Dla Ciebie podwójna tęcza ponad moją bramą

Przepraszam ale Cd n później!

Lucynko - no właśnie ja zupełnie nie mam koncepcji gdzie mogłabym takie zdjęcia powiesić...ani w mieszkaniu ani w domku na wsi nie mam takiego pomieszczenia gdzie by pasowały. Co prawda na wsi w pokoju moich wnuczek wiszą portrety moich kotów - ale to tylko dlatego - bo one tak bardzo kochają te zwierzaczki

Dla Ciebie podwójna tęcza ponad moją bramą

Przepraszam ale Cd n później!
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Marysiu mówisz ?? A mój kocurek w ogóle nie chce się fotografować
. Ciężko mi zrobić zdjęcie, które nie będzie rozmazane. A może to nie wina kota tylko moich umiejętności
. Jak tylko uda mi się zrobić sensowne zdjęcie to pokażę mojego . Tęcza śliczna- na takie widoki czekam
. Miłego dnia
.

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Mania!
Zdjęcie Mikoliny fantastyczne
.
Grosik za to, nad czym się zadumała...
.
Jagi
PS. Biblioteka w poniedziałek pasuje?
Zdjęcie Mikoliny fantastyczne

Grosik za to, nad czym się zadumała...

PS. Biblioteka w poniedziałek pasuje?
- Yollanda
- 500p
- Od: 23 maja 2014, o 14:34
O Mikolinie można zaśpiewać:
"Smutne oczy, piękne oczy,
Smutne usta bez uśmiechu ...
Widzę co dzień ją z daleka -
Stoi w oknie aż do zmierzchu... Mikoooooooolina"
Mój Pantuś też cały czarny pasował by do Mikoliny.
Wnuczki na fotce z kotkiem ślicznie wyglądają. To sa wielkie pocieszki , plasterki na serce.
pelargonie mam na balkonie. Tez robię nowe sadzonki ze starych. Mam od lat te same odmiany. Zimą w skrzynkach trzymam na chłodniejszym korytarzu na oknie.
"Smutne oczy, piękne oczy,
Smutne usta bez uśmiechu ...
Widzę co dzień ją z daleka -
Stoi w oknie aż do zmierzchu... Mikoooooooolina"
Mój Pantuś też cały czarny pasował by do Mikoliny.

Wnuczki na fotce z kotkiem ślicznie wyglądają. To sa wielkie pocieszki , plasterki na serce.
pelargonie mam na balkonie. Tez robię nowe sadzonki ze starych. Mam od lat te same odmiany. Zimą w skrzynkach trzymam na chłodniejszym korytarzu na oknie.
- amba19
Najpierw zaległe odpowiedzi...
Izo - widzisz, ja mam taki album z papierowymi zdjęciami dokumentujący nasze dokonania na działce od pierwszego przyjazdu wiosną 1994 roku. Niestety fotki mam tylko do 2007 roku....no i właśnie od kilku dni wybieram z folderów zdjęcia do uzupełnienia albumu. Jestem już na etapie 2011 roku
A taki album o którym piszesz to naprawdę wyjątkowo fajny prezent.

Marysiu - ja zawsze powtarzam, że wnuki - to najpiękniejsze co przydarza się nam na tym etapie życia. Ale Ty o tym wiesz, prawda

I bieżące...
Ewelinko - Twój kocurek to może młody, aktywny zwierzak, dlatego ciągle w ruchu. Moje koty to już weterani, mają 10-12 lat i są zdecydowanie mniej ruchliwe niż jeszcze kilka lat temu. Łatwiej zrobić im zdjęcie bo najlepiej lubią sobie poleżeć...

Betinko - mnie też się wydaje, że jesteś u mnie pierwszy raz
Mak w kolorze majtkowym - faktycznie jest orientalny. Już Cię dopisałam do listy nasiennych obiecanek. Mak wytwarza makówki i nasionka są w nich na pewno.

Jaguś - Mikolina to bardzo inteligentny i wrażliwy kotek, założę się z Tobą, że ma bogate życie wewnętrzne. A o czy myśli na tym zdjęciu...cóż to tylko koty mogą wiedzieć
Dla rośliny kwitnące w jedynie słusznym kolorze

Jolu - jak Ci mam dziękować za te strofy o Mikolinie....To wyjątkowy kotek, trzykilogramowe maleństwo o walecznym serduszku. Żebyś widziała jak biegnie ratować Bubka czy Fidela - gdy któryś miauczy żałośnie...
Nikt jeszcze nigdy tak nie docenił mojej ukochanej koteczki

=======================
Kilka zdjęć z czerwca 2015

Izo - widzisz, ja mam taki album z papierowymi zdjęciami dokumentujący nasze dokonania na działce od pierwszego przyjazdu wiosną 1994 roku. Niestety fotki mam tylko do 2007 roku....no i właśnie od kilku dni wybieram z folderów zdjęcia do uzupełnienia albumu. Jestem już na etapie 2011 roku

A taki album o którym piszesz to naprawdę wyjątkowo fajny prezent.

Marysiu - ja zawsze powtarzam, że wnuki - to najpiękniejsze co przydarza się nam na tym etapie życia. Ale Ty o tym wiesz, prawda

I bieżące...
Ewelinko - Twój kocurek to może młody, aktywny zwierzak, dlatego ciągle w ruchu. Moje koty to już weterani, mają 10-12 lat i są zdecydowanie mniej ruchliwe niż jeszcze kilka lat temu. Łatwiej zrobić im zdjęcie bo najlepiej lubią sobie poleżeć...

Betinko - mnie też się wydaje, że jesteś u mnie pierwszy raz

Mak w kolorze majtkowym - faktycznie jest orientalny. Już Cię dopisałam do listy nasiennych obiecanek. Mak wytwarza makówki i nasionka są w nich na pewno.

Jaguś - Mikolina to bardzo inteligentny i wrażliwy kotek, założę się z Tobą, że ma bogate życie wewnętrzne. A o czy myśli na tym zdjęciu...cóż to tylko koty mogą wiedzieć

Dla rośliny kwitnące w jedynie słusznym kolorze

Jolu - jak Ci mam dziękować za te strofy o Mikolinie....To wyjątkowy kotek, trzykilogramowe maleństwo o walecznym serduszku. Żebyś widziała jak biegnie ratować Bubka czy Fidela - gdy któryś miauczy żałośnie...
Nikt jeszcze nigdy tak nie docenił mojej ukochanej koteczki

=======================
Kilka zdjęć z czerwca 2015

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu
ale piękny portrecik zamyślonej Mikoliny
wygląda jak zamyślony człowieczek
Pozostałe portreciki jak zwykle perfekcyjne

Pozostałe portreciki jak zwykle perfekcyjne

- amba19
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
I kolejna porcja przecudownych zdjęć.
A z tym albumem to faktycznie świetny pomysł!

A z tym albumem to faktycznie świetny pomysł!