Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Margo2 pisze:Monia, współczuję. Teraz moi rodzice opiekują się babcią w podobnym stanie. Najgorsze jest patrzeć na kochanego człowieka, który już nie jest sobą
Ogrod to faktycznie najlepsze dla Ciebie lekarstwo.
I jak pisze Elwi trzeba cieszyć się każdą chwilą.
A twój ogrod jest wyjątkowy. Po prostu daje takiego energetycznego kopa. Przynajmniej dla mnie
Nie czekan na odbudowę bukszpanów. Lepiej kupić nowe. Wszak to niewielki wydatek w porównaniu z innymi ;:306
;:168
Zaczekam aż śnieg stopnieje, wtedy pooglądam i zobaczę, czy warto bukszpanom dać szansę ;:173
Dwa lata temu były już dwa wyłamane w innym miejscu, bo kurier najechał cofając na rondzie ;:124 W tej chwili jeszcze się nie wyrównały, ale nie ma dziury. Myślę, że w tym sezonie już się to ładnie wyrówna. Póki co widać jeszcze dwa wcięcia

Obrazek

-- Pn 25 sty 2016 09:45 --
Filemon24 pisze:Czytałam o tacie :cry: szczerze współczuje, wiem jak wyczerpująca jest opieka nad schorowanym starszym człowiekiem, nie tyle może fizycznie męcząca co psychicznie. Moja prababcia jest po udarze ma 90 lat i w ogóle już nie jest samodzielna, mój wujek razem z ciocią się nią opiekują. Wiem jak jest im ciężko.
Uwielbiam zdjęcia wspominkowe jak masz jeszcze jakieś to wstawiaj ile możesz :wink:
Anitko, ;:196
Wiesz, że już wiosna idzie :?: :tan Właśnie mówili panowie w radio, że pojawił się już pierwszy bocian :shock: ;:138
Dzisiaj wszystko spływa wraz z deszczem, a jeszcze wczoraj było tak
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704 pisze:Moniczko powtórzę za innymi, zdjęcia przepiękne. ;:63 Cisy na tle muru z bażantami, mistrzowskie. ;:oj Fantastycznie podniosłaś nastrój widokami z ogrodu. ;:180 Aspirin na rondzie wyjątkowo elegancka, ma cudne bukiety, ale będzie widok latem. ;:oj Już nie możemy się doczekać.
Cisy coraz lepiej wyglądają i mam nadzieję, że w tym sezonie lepiej się zagęszczą ;:224 W niektórych miejscach już ładnie się zrosły, ale są jeszcze miejsca z prześwitami :D Cisy jak to cisy rosną w wolnym tempie, zwłaszcza w początkowym okresie.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko cisy wolno rosną, ale i tak je uwielbiam. Mam kilkadziesiąt i młode przyrosty oglądam namiętnie, są cudne jak zwisają lekko. ;:173
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Moniko, zdjęcia przepiękne. Najbardziej podoba mi się to z ławeczką, do której trzeba się przedzierać przez ... i tu nie wiem czy szałwię, a może kocimiętkę :D z tymi hortensjami tak myślałam, ale wolałam się upewnić. Nie mam Anabelle, ale muszę ją kupić mojej mamie :D .
Tak się zastanawiam, na zwykłym rondzie żaden facet nie zawraca, a z kwiatowym mają problem ;:224
Współczuję choroby taty. Wiem jak to trudno patrzeć na osobę, która całe życie była silna, sprawna , pełna życia, jak powoli gaśnie ;:4
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Muszę się wpisac, żeby Cię nie zgubić. Nie mogłabym sobie darować jakbym nie mogła podziwiać widoków Twojego magicznego ogrodu.
Czy wysiewasz sobie sama jakieś jednoroczne, żeby donice obsadzać?
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Witaj ;:196 Moniko,

Jestem pod wrażeniem pięknych zimowych fotek ;:180 , szczególnie tych z bażantami i sarenkami. Niezmiennie podziwiam Twoja bezgraniczną do nich miłość, ja niestety po stratach które mi zrobiły w ogrodzie kocham je bardzo, ale za ogrodzeniem.
Bukszpanów szkoda i to bardzo, ale chyba faktycznie może lepiej kupić nowe i nie stresować się patrząc na dziury...
Bardzo intrygujące co też wymyślisz na wiosnę, skoro dostałaś teraz takiego pozytywnego i w pełni zasłużonego "kopa" :heja
Pozdrawiam serdecznie
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Miejmy nadzieje, ze panowie z radia mieli rację i zima nie wróci :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704 pisze:Moniko cisy wolno rosną, ale i tak je uwielbiam. Mam kilkadziesiąt i młode przyrosty oglądam namiętnie, są cudne jak zwisają lekko. ;:173
Tak, ja też uważam, że warto je mieć mimo początkowo wolnego wzrostu. Z biegiem czasu ładnie się zagęszczają i są piękne ;:333

nena08 pisze:Moniko, zdjęcia przepiękne. Najbardziej podoba mi się to z ławeczką, do której trzeba się przedzierać przez ... i tu nie wiem czy szałwię, a może kocimiętkę :D z tymi hortensjami tak myślałam, ale wolałam się upewnić. Nie mam Anabelle, ale muszę ją kupić mojej mamie :D .
Tak się zastanawiam, na zwykłym rondzie żaden facet nie zawraca, a z kwiatowym mają problem ;:224
Współczuję choroby taty. Wiem jak to trudno patrzeć na osobę, która całe życie była silna, sprawna , pełna życia, jak powoli gaśnie ;:4
Dzisiaj wszystko wygląda ponuro, pada cały czas deszcz, zmyło śnieg i wyszły na wierzch suche i zbrązowiałe badyle. Ziemia jest nadal zmrożona i woda nie wsiąka - wszędzie stoją jeziorka. Jest brzydko ;:222
Oby do wiosny ;:3 Tęskno mi już do zieleni ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sosenki4 pisze:Muszę się wpisac, żeby Cię nie zgubić. Nie mogłabym sobie darować jakbym nie mogła podziwiać widoków Twojego magicznego ogrodu.
Czy wysiewasz sobie sama jakieś jednoroczne, żeby donice obsadzać?
:wit ;:196
Nic nie wysiewam, bo siewy mi się słabo udają. Jedyne udane to kobea, ale jeszcze nie wysiewałam w tym roku ;:173
Wszystkie jednoroczne zawsze kupuję. Siałam kilka razy lobelię, ale była taka sobie i trochę mnie to zniechęciło ;:131

daffodil pisze:Witaj ;:196 Moniko,

Jestem pod wrażeniem pięknych zimowych fotek ;:180 , szczególnie tych z bażantami i sarenkami. Niezmiennie podziwiam Twoja bezgraniczną do nich miłość, ja niestety po stratach które mi zrobiły w ogrodzie kocham je bardzo, ale za ogrodzeniem.
Bukszpanów szkoda i to bardzo, ale chyba faktycznie może lepiej kupić nowe i nie stresować się patrząc na dziury...
Bardzo intrygujące co też wymyślisz na wiosnę, skoro dostałaś teraz takiego pozytywnego i w pełni zasłużonego "kopa" :heja
Pozdrawiam serdecznie
U mnie też dużo strat, ale nie odbieram tego jako tragedii. Trudno się mówi i kocham te zwierzaki nadal. Czasami mi żal, że w okresie najpiękniejszego kwitnienia potrafią o poranku zjeść wszystkie pąki róż, teraz aktualnie mamy obgryzione wszystkie drzewka owocowe, na rabatach też zjedzone wszystko, nawet szafirki :shock: , ale przecież ta zwierzyna jakoś tez musi sobie radzić. Zabraliśmy (ludzie) im zielone tereny, gdzie żyły swobodnie, to trzeba im jakoś zrekompensować te straty ;:306
Na wiosnę sporo do zrobienia w ogrodzie i już się z tego cieszę :tan

Filemon24 pisze:Miejmy nadzieje, ze panowie z radia mieli rację i zima nie wróci :D
;:304 byle do wiosny ;:168
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Moniczko ;:196
Czy do Magnolii tekst sama pisałaś.... tak mi się wydaje, bo to Twój syl. ;:180
Jesteś odważna.... i świetnie to pokazałaś. Zdjęcia na papierze jeszcze lepiej oddają charakter ogrodu ;:333
Ostróżki w słońcu wyszły bardziej różowe, a w cieniu fioletowe .. ., który odcień jest bardziej
zbliżony do rzeczywistego?
Pokazywałam znajomym są zachwyceni. ;:170
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze:Witaj Moniczko ;:196
Czy do Magnolii tekst sama pisałaś.... tak mi się wydaje, bo to Twój syl. ;:180
Jesteś odważna.... i świetnie to pokazałaś. Zdjęcia na papierze jeszcze lepiej oddają charakter ogrodu ;:333
Ostróżki w słońcu wyszły bardziej różowe, a w cieniu fioletowe .. ., który odcień jest bardziej
zbliżony do rzeczywistego?
Pokazywałam znajomym są zachwyceni. ;:170
Ostróżki na żywo mają kolor lawendowy, nie mają w sobie nic z różowego.
Tekst pisałam sama, bo tak należy zrobić i przesłać. A czemu pytasz, Majeczko? Coś nie tak? Czemu piszesz, że jestem odważna?
Zaskoczyły mnie Twoje słowa ;:218
Wiesz, mój syn stwierdził, że wybrałam słabe zdjęcia, że mogły być lepsze ;:173 Niestety wszystkie zdjęcia straciłam ostatnio i nie mogłam wysłać lepszych ani bardziej letnich, stąd rabaty już typowo jesienne w większości, bo tylko te zdjęcia mi pozostały w dużym rozmiarze.
Pierwotna wersja była ładniejsza, ale jak doszło do finalizacji, to okazało się, że nie mogę przesłać tamtych zdjęć, bo już ich nie miałam w dużym rozmiarze.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Uważam, że jesteś odważna, bo jednak po takim wystąpieniu przestajesz być osobą bezimienną.
To Moniczko miałam na myśli. Tekst jest bardzo ładnie napisany dlatego domyślałam się, że Twój ;:215
Znam twoje zdjęcia z forum, ale te, co są publikowane wcale do złych nie należą. Dla mnie super to wszystko wyszło. ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze:Uważam, że jesteś odważna, bo jednak po takim wystąpieniu przestajesz być osobą bezimienną.
...
Czy to coś złego?
Ja nie ukrywam się tutaj na forum i dla wielu nie jestem osobą anonimową, bo wiele osób tutaj z forum ma ze mną kontakt poprzez Facebook, a niektórzy osobisty ;:4 .
Myślę, że do czasopisma zajrzą głównie osoby z kręgów ogrodniczych, ewentualnie moi bliscy, a chyba to nie jest powód do wstydu, że pojawił się taki artykuł :roll: . Ani nie jest to prasa najwyższych lotów ani nakład jakiś ogromny, więc jakoś przeżyję tę popularność ;:306 ;:224 ;:306 Osoby, które wiedzą o artykule, odebrały go pozytywnie (przynajmniej tak okazywały) i to było miłe. Artykuł nie zdradza żadnych szczegółów dotyczących prywatności, a ogród ;:24 ... każdy z moich bliższych i dalszych znajomych wie, że mam na jego punkcie bzika ;:131
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monika, ja myślę, że dzięki temu, że umieściłaś swój ogród w Magnolii, wzrosła im sprzedaż czasopism ;:215
Ula
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rikkuu pisze:Monika, ja myślę, że dzięki temu, że umieściłaś swój ogród w Magnolii, wzrosła im sprzedaż czasopism ;:215
;:196
Myślę, że temu służy ta prezentacja ogrodów, żeby sobie zrobić reklamę jako czasopismo, bo jakby nie było jest wciąż mało znane ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”