Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Ania dziękuję ? ;:196 zawilce tak mi się podobają, że muszę je kupić i to właśnie te białe wielkokwiatowe? Też je posadzę przy oczku?. mam w tym miejscu zrobione zmiany, więc mogę poszaleć.
Co do ostróżek, tak dopiero będę widziała ich kolor w tym sezonie. A, dlaczego wzięłam właśnie te, bo na ?zieleń to życie? zobaczyłam te odmiany i żeby je zdobyć dzwoniłam do szkółki. Podano mi nazwy. One są podobne do tych, które ma Monika.
Piękne zdjęcie Cardinala de Richelieu z The Weedgwood Rose ;:215
Nasion floksów dalej szukam? ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie od rana sypie śnieg,biało wkoło znów się zrobiło...wczoraj pojechałam najpierw do Netto w poszukiwaniu gąbki pochłaniającej wilgoć do auta.Niestety wszystkie akcesoria były,ale ani jednej gąbki.Ok zatem kierujemy się do Tesco,chyba wcześniej ją tam widziałam?
A czemu nie kupiłam? Zrozum tu kobietę ;:124 Najpierw musiałam zajść na stoisko z nasionami w poszukiwaniu nasion płomyka drummonda.
Długo wodziłam wzrokiem po kolorowych torebkach,mając nadzieję,że dostanę je w swoje łapki.Na ostatnim regale wisiały nieznane mi dotąd torebki nasion i mam je :heja Nie muszę zamawiać w necie,zgarnęłam 4 torebki jak na początek.Kto wie,czy uda mi się je wyhodować?
Czytałam,ze nie są łatwe w uprawie,jednak ja jak zwykle muszę się przekonać na własnej skórze ;:224

Dorotko dzięki za namiary,na szczęście mam nasiona i będę siała,jaka satysfakcja mnie ogarnie,kiedy sama dochowam się płomyczków:)

Madziu na małym terenie szybciej i łatwiej osiągnąć zakątki,gdzie szukasz się z domownikami ;:108
Mamy na działce altankę murowaną,która wymaga remontu.Jest to spory koszt dla nas,na razie musi poczekać.Marzę o tym,by ją wyremontować i pokazać na forum z pomalowanymi ścianami w kolorze wrzosowym ach marzenie...kiedyś na pewno to zrobimy:)
Iglaki,które mają po 20 lat i więcej też robią swoje,a u Ciebie wszystko od samego początku małe,więc na efekty musisz spokojnie zaczekać:)
U Ciebie kochana jest luksus ....plany masz ciekawe basen z drewnianym podestem wow ;:170
Moja Pashmina ma fotki z kropkami i bez,bo ją lubię i podziwiam,toż to modelka na forum okrzyczana ;:333
Ciekawa jestem Twojego liliowca Cheese And Wine,będę się o niego dopytywać ...

Dzidziu mam nasiona i teraz jestem już spokojna,ja jak sobie coś ubzduram to nie spocznę,muszę to mieć :oops:
Lilie i jeżówki też lubię,ale coś te drugie słabiej mi kwitły w tym roku,zrzucam to na bark suszy...
Jak mi nie wyjdzie z floksami to będę ich poszukiwała na bazarku lub giełdzie...

Milenko kupiłam kilka sadzonek szałwii własnie dla towarzystwa dla róż i ona mi się sieje,że trzeba pielić,bo by zarosła wszystko wkoło...tak samo z czarnuszką się dzieje...
Ciesze się,że chwalisz Rosomane Janon,bardzo mi się podoba na fotkach,a jak jeszcze zdrowa,to dopiero radość:)
Hot Chocolate nie ma dwubarwnych kwiatów,ona jest bardzo zmienna,codziennie inaczej wygląda...

Marlenko różane rondo to moja uczta dla oczu.Kiedy siedzimy na ławeczce pijąc kawkę właśnie mam je na wprost,rosną tam tez jeżówki i lilie,taki miszmasz,ale ja tak lubię,bo ciągle coś się tam dzieje i ono żyje:) W środku rośnie róża na pniu Rosarium Uetersen,z tyłu Artemis z ostróżkami...och jak ja tęsknię za tym widoczkiem.Dlatego zdjęcia mnie ratują i można jakoś dotrwać do wiosny:)

Soniu milo mi czytać takie słowa od dziewczyny,która ma tak uporządkowany ogród ;:108
Róże to mój konik,staram się podsadzać je innymi bylinami,by oddały ich piękną urodę i czar.
Szałwie w późniejszym okresie tez lekko się pokładają,ale może to też zależy od odmiany?

Tolinko dziękuję za info:)

Aniu jeśli lilie dobrze rosną to czemu ich nie dokupować? Fajnie,że zrobiłaś zamówienie.
Jakie dalie wrzuciłaś do koszyka oprócz tej co wymieniłaś? Masz u siebie inne?
Sorki,ale od dawna kojarzysz mi się głownie z cudnymi różami,które są oryginalne i nietuzinkowe ;:167
CPM niestety i u mnie się pokłada,choć kwiaty i zapach wygrywają.Może jakiś balkonik dla niej wymyślę?

Aniu a jakbyś miała się na jakąś skusić to jaka wleciałaby do koszyka?

Jadziu a mi lepiej wychodzi sianie,więc znów kilka torebek wysieję w domu na parapecie i tak dotrwam do wiosny ;:108
Troszkę zazdroszczę Ci wiedzy,że potrafisz z patyka wyczarować różę,to wcale nie jest łatwe ;:224
W tym roku znów podejmę próbę...

Aneczkochyba troszkę się pospieszyłam z napisaniem,że jestem już całkiem gotowa.Raczej miałam na myśli to,że zamówienia kwiatów poczynione to jakby już sukces był.Nawozy,ziemia i kilka bylin pewnie na targu będę dokupywała.
Pewnie znów pojadę do szkółki w Przytoku i przytacham ze sobą trawę.Będzie rosła z prawej strony oczka w miejsce wykarczowanej wierzby,która strasznie śmieciła listkami i czyszczenia było co niemiara.

Majeczko ostóżki ze zdjęć wyglądają na wypasione,mam nadzieję,że takie urosną,byłabym wniebowzięta ;:167

Regał w Bricomarche...tyle dobra,ale to co chciałam nie mieli...

Obrazek

Dziewczyny to jest ten floks poszukiwany,nasiona są w Tesco

Obrazek

Obrazek

Roogouchi co roku szaleje i odrasta z poziomu gleby...

Obrazek

Miłej soboty ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu to kamień z serca, bo już myślałam, że Ty naprawdę gotowa a ja taka gapa. :wink:
Mnie czeka zakup donic na balkonowe róże, podstawek z kółkami. Clematisy nadal nie kupione. Czaję się jeszcze na kilka ozdób ogrodowych. Nie mówiąc już o kolejnych worach z ziemią do posadzenia róż i clematisów, worów kory, nawozach. Jeszcze kratkę na pnącza muszę nabyć. O matko! Sama jestem przerażona. ;:202

Zdjęcie Rooguchiego jak marzenie. Nie mam go, bo skutecznie odstraszyła mnie jego podatność na mączniaka. Wiem też, że jednak nie we wszystkich ogrodach choruje. A jednak ryzykować nie będę. Jednak z miłą chęcią będę podziwiać go u Ciebie. ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu no co Ty,przede mną jeszcze sporo zakupów tych nieroślinnych,dopiero się zacznie jak np.wióry rogowe w Lidlu,nawozy,Asahi i preparaty na mszyce,potem balsam dla róz czyli wyciąg z grejfruta,no i wory ziemi,bo znika corocznie w głąb i jest coraz mniej.
Marzą mi się maty wiklinowe,które corocznie planuję zakupić,ale schodzą na dalszy plan,kiedy wakacje się zbliżają ;:224
No i tak w kółko ;:303
Roogouchi tylko raz u mnie złapał mączniaka w mokre lato,a tak daje radę ;:215

To jeszcze muszę dokupić

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nawóz do róż zakupiony w Lidlu. Mam nadzieję, że jest dobry jak i inne preparaty z tego sklepu. Musze go zużyć. Aniu rozumiem, że polecasz tego Substrala? I rzeczywiście jak go zastosujesz to i nawieziesz i szkodniki zwalczysz? ;:oj To nie jest pic na wodę? ;:oj Skusiłabym się! Bo u mnie i mszyca i skoczek różany a i minułkę widziałam. ;:145
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dogadały byśmy się kolorystycznie. U mnie w mieszkaniu dużo odcieni lila i mocnego fioletu. Dobrze że masz już ten domek murowany. Ja muszę coś dostawić. Także plany mam już na kilka sezonów. Przydałaby się wygrana w totka. Tylko najpierw chyba trzeba zacząć grać.
Podest z basenem u mnie nie jest w planach, nie ma miejsca.
Zdjęcie Rooguchi i lili w tle- cudne.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu udało się z floksem. ;:215 Ja dziś postałam przed regałem i wyszłam. Jestem z siebie dumna. ;:306 Choć szałwie niskie już wykupione, a miałam w marcu zamówić, ;:145 a powojniki nie wybrane, znowu mojego wypatrzonego zabraknie. ;:223
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu,zaintrygowałaś mnie mocno tym stwierdzeniem:
Marzą mi się maty wiklinowe
Do czego Ci maty wiklinowe?
Gratuluję zdobyczy w postaci floksów, będę Ci kibicować, żeby się hodowla udała ;:215
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Aniu fajnie, że dostałaś swoje upragnione nasionka mam dzieję ,że dobrze ci wzejdą i będą cieszyły Twoje jak i nasze oczy ;:138 ;:138 Ja w B też zakupiłam prymulkę niebieską a dzisiaj były ciemierniki białe i tez się skusiłam :D pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Aniu, Rooguchi też mnie zachwyca. Pięknie połączyłaś go z różową lilią ;:333
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu, zauważyłam, że masz różę Eyes For You ;:196 Napisz proszę co o niej sądzisz, właśnie ją sobie zarezerwowałam ;:63 Na zdjęciu wygląda cudnie, bardzo jestem jej ciekawa ;:65
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kompleksowa ochrona z Substrala też muszę kupić bo używałam go w ubiegłym sezonie i róże były zdrowiutkie do samej zimy .Czasem warto trochę kasy wydać ,żeby być w pełni zadowolonym .Może też ,że ubiegły rok był takim dobrym rokiem, bo było mało deszczu i sporo słonka i to zaważyło na zdrowotności róż i minimalnej ilości owadów ssących.W każdym razie wiosną zaraz rozwieszam żółte tablice przeciw skoczkom .Aniu ukorzenianie róż to żaden problem .Moje doniczki z patyczkami stoją w szeregu pod murem i mam nadzieję ,że wszystkie przeżyją
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, a u mnie Rooguchi złapał mączniaka w te gorące lato :roll:
Ale i tak jestem nim zachwycona
Co do Minervy to u Ani An wydaje się być przepiękna różą. To właśnie u niej zwróciłam na nią uwagę. I kupiłam
Zapytaj ją o opinię
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania kiedy startujesz z kobeą?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, również szukałam tego floksa.. Niestety do tesco mam za daleko, ale dorwałam gwieździstego w LM i też wygląda obiecująco :D
Czy ten Substral to oprysk jest? ;:204 A czy pomagał coś na mszyce. Co jak co, ale mszyc to u mnie było tak dużo, że opryski musiałam co dwa tygodnie robić, dopiero po kupieniu Substrala Długo Działający Polysect miałam spokój, a okazało się, że ten sam środek zwalcza zmorę siejących - ziemiórkę..

Anczka, mam ambitne plany jutro wysiać kobeę.. podobne plany miałam na miniony weekend ;:306 tak więc wiesz... :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”