Gosia o tak, lodowisko. Wszystko już popłynęło, została wielka pływająca kra.......ale też fajna. Dziewczyny patykami ją przesuwają to na jeden to drugi brzeg.
Widzę, że oczko dostarcza trochę rozrywki, nawet zimą. A swoje plany obsadzania i formowania muszę odłożyć jak dzieciaki urosną, bo jak po lodowisku z mostkiem przez środek przechodzącym jeździć?
Grażynko mam taką nadzieję, wiesz na razie płaczą , jęczą że im się nudzi, ale kiedyś docenią takie formy zabawy, na pewno lepsze niż kulki w marketach. Kiedyś o tym rozmawiałyśmy.

Niestety śniegu już tego nie ma, popłynęło wszystko, tulipanki , krokusy, piwonie wychylają nosy.
Marysiu

, dzieciaki dopiero teraz zaczęły ferie, jaki wiosna się zaczęła

, po śniegu śladu nie ma. Wyjechały do babci, a ja mam chwilkę na pisanie. Może wreszcie i u mnie jakieś wspominki ruszą

.
Aniu

,szkoda , że ta zima taka krótka śniegu nam żałuje

.
Mati trafne spostrzeżenie

. Mam nadzieję, że folia będzie cała

. Co tam o pozwolenie się prosić, dzieciaki wybiegane , wymrożone i to najważniejsze. W każdym razie rybek na pewno tam nie będzie, chyba że pogłębimy.
Ewuś, dziękuję. Co do bobrów mam nadzieję, że nie przejdą. Choć powiem Ci, że w sobotę znalazłam w starym korzeniu drzewa, wielką wygryzioną zębami dziurę i strasznie mnie zastanawia co tam mieszka

.
Justynko

, plany, plany w ogrodzie w łeb wzięło. Teraz będziemy robić podłogi w salonie, a taką sakiewkę już miałam pełną na sadzonki , , oczko:;230 .
Także Ty nie będziesz miała warzywniaka ja nowych roślinek i nieskończone oczko. Jeszcze sezon się nie zaczął a moje plany już wiem że i w tym sezonie nie wyjdą.
To może w przyszłym

.
Gosia właśnie Justynie pisałam , że już nie w tym sezonie

. Nie wiem już czy się śmiać czy płakać, czy cieszyć z nowej podłogi w salonie. Twój sposób coś w sobie ma. Też zaczynam tak myśleć, jakiś zarys mam rabat , ogrodu, więc teraz skupię się chyba na udoskonalaniu po kolei . Jednak skupię się na tych najbardziej oddalonych od domu, bo przy domu ciągle coś się robi , w sensie remontuje.
Gosia różany plan mam duży, coś na pewno muszę kupić, bo przecież nie wytrzymam. Może pomożecie mi wybrać. Lista w większości a może w całości powstała przez Majeczkę, już jej dziękowałam
Heidi Klum Rose
Henriette Barnett
Cream Abundance
Dicevy
Minerva
Lavender Ice
Herzogin Cristine
Soeur Emmanuelle Dieter Muller
Dolce Vita
Julia Renaissance
Stephanie Baronin zu Guttenberg
Ventilo
Celebrating Life
Jubilee Celebration
Olivia Rose
Heathcliff
Mary Ann
Crocus Rose
James Galway
Louis Odier
Schackenborg Castle
Dieter Müller
Schone Maid
St. Swithun
Spirit of Freedom
Munstead Wood
gartentraume
Mają zostać tylko trzy, no może cztery.
Majeczko po raz kolejny dziękuję

za pokazanie księżniczek, a teraz proszę koleżankę o pomoc w wybraniu tych naj z listy powyżej

Próbuję coś wybrać, ale z żadnej nie chcę rezygnować, tym bardziej , że środek został bez brzozy i to jest świetne miejsce na różankę słoneczną.
Co do wiosny , dziś o 7 rano było pełno śniegu, chyba przez noc napadało, bo wieczorem wyjeżdżałam to nic nie było.