Chałaputkowo-dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Chałaputkowo-dwa

Post »

Moniko, współczuję, to straszne przeżycie, dla wszystkich Was, szczególnie dla dziecka :(
Uwielbiam psy i na szczęście w życiu zaatakował mnie tylko jeden - właśnie owczarek niemiecki. Usprawiedliwiam go, bo był na swoim terenie, natomiast nie usprawiedliwiam właściciela, który dla takiego psa po prostu się nie nadawał ;:185
Jak udało Ci się rozdzielić w końcu psy? To szalenie trudne i niebezpieczne... Podziwiam ;:180
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia Synka i Chałaputka ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Moniu czytałam Adasiowi, no jest to nie do odpuszczenia, no i oczywiście choć to nie wina psa, że nie ma go kto pilnować, to nie zmienia, że cierpicie wszyscy, wiesz, może zakupić taki paralizator na ryneczku, wiem, że on odstrasza skutecznie, bo taki posiadamy, niestety, mieszkamy gdzie mieszkamy i w takiej sytuacji paralizator jest dobrym odstraszaczem, na szczęście jeszcze nie używałam, bo nie musiałam, ale widok i dźwięk odstrasza ;:108
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie kochani ;:196
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za wsparcie , mam nadzieję iż ten przykry incydent niedługo pozostanie tylko smutnym wspomnieniem .
Muszę przyznać że właściciele wilczura zachowali się naprawdę w porządku , bez jakichkolwiek sugestii z naszej strony zobowiązali się pokryć wszelkie koszty leczenia jak i poniesionych strat , mimo iż pies był szczepiony , zgłosili zajście do sanepidu i owczarek został poddany kwarantannie , kilkukrotnie nas przeprosili za całe zajście i oferowali pomoc . Jestem , naprawdę bardzo pozytywnie zaskoczona - jednak bardzo martwię się o Chałaputka . Krzyś ma ślad po psich kłach na udzie , czuje się dobrze , przyjmuje antybiotyk - bo wiadomo w psim pysku różne bakterie grasują , mamy na wszelki wypadek skierowanie na Arkońską do szpitala do poradni chorób zakaźnych wystawiony przez SOR . Nie czuje lęku przed psami , może dlatego iż o tym że został ugryziony dowiedział się dopiero w domu , jak tata spytał o podarte spodnie , rana ładnie się zasklepiła , nie boli . Ale moja psiucha ;:185 , łzy mi same płyną do oczu gdy na niego patrzę
brakowało milimetrów do tętnicy szyjnej a i kark rozorany , co kilka godzin trzeba otwierać te rany i przemywać solą fizjologiczną , siadam na podłodze on kładzie mi pyszczek na udzie i tak na mnie patrzy , boli mnie razem z nim .
Kiedyś jako dziecko sama byłam pogryziona przez psa , wujek uratował mi życie , psa nie znaleziono , seria w brzuch przeciw wściekliźnie i uraz po dzień dzisiejszy - i te smutne czarne oczy , i to cierpienie i .... trudno wyrazić słowami co teraz czuję . Mój psiucha ;:98 ;:98 ;:98
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Moniko,
będzie dobrze, trzymam kciuki.
Dobrze,że trafiłaś na normalnych ludzi - ja mam gorsze doświadczenia.
Wielu ludzi jest nieświadomych faktu, ze pies jest psem, a co za tym idzie - przejawia zachowania charakterystyczne dla psów.
Właśnie ta ignorancja jest przyczyną późniejszych nieszczęść.
Dlatego wybierając się w teren powinnaś mieć coś na swoją i swojego stada obronę :)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:168 ;:168 ;:168 bidulek kochany, on jest takim wesołym psiuchem, przytulanką, będzie dobrze Monia ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moni jakże mi przykro z powodu pogryzienia. Mam nadzieję, że Synek nie będzie miał urazu na całe życie. I mam nadzieję, że Chałaputek się z tego wyliże i wiosną będzie hasał po ogrodzie jakby nigdy nic mu nie dolegało.
;:168 ;:168 ;:168
Daj znać jak się czuje psinka.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Moniś, to straszne, co spotkało Twojego syna i Chałaputka :( ;:168
Wiem jak przykro patrzeć na cierpienie ukochanego przyjaciela, ale wierzę, że wszystko dobrze się skończy. Będę trzymała kciuki ;:215
W całej tej sprawie dobre przynajmniej to, że właściciele poczuli się w obowiązku pokryć koszty leczenia i przepraszali. Mogło być różnie, jak to z ludźmi.
Kilka lat temu jak owczarek sąsiadów pogryzł mojego syna, to niestety jego właściciele nie poczuli się do niczego. Ucierpiało dziecko, a oni stwierdzili, że nic się takiego nie stało, oni tego nie widzieli i może to wcale nie był ich pies :evil: Sąsiadka widziała, że to był ich pies, bo oni go wypuszczali i biegał luzem po okolicy, a dziecko bawiło się z innymi dziećmi i przyszło na tę ulicę do kolegi i tam pies go zaatakował. No cóż, po kilku miesiącach ci ludzie się wyprowadzili i zabrali ze sobą swojego psa...Całe szczęście!
A takich nieprzyjemnych sytuacji z psami sąsiadów mieliśmy kilka, ale nie chcę przywoływać złych wspomnień, bo po co się denerwować i jeszcze raz przeżywać wszystko od początku? Ja też mam dwa psy, ale na spacerach jestem bardzo ostrożna. Mój owczarek nie jest spuszczany ze smyczy, bo wiem, że to tylko pies i nigdy nie wiadomo co mu do łba strzeli. Może się wybiegać na naszym terenie i nie ma potrzeby puszczać go luzem.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Po niemal dwóch tygodniach , pierwszy raz usiadłam i mam chwilkę dla siebie .......uffffffff ;:219 Witajcie ;:138
Z Krzysztofem wszystko w parządeczku , mam wrażenie ze jakoś nie szczególnie się przejął , wczoraj szalał na studniówce , dawał popis swoim bit-boxem , odebraliśmy go o 4tej nad ranem ;:223 , on szczęśliwy jeszcze ;:19 . Wciąż czekamy na wynik obserwacji sąsiadowego wilczura , weterynarz i sanepid trzymają teraz rękę na pulsie ( mam nadzieję ) niby wszystko jest ok - lecz mnie wciąż trzyma ta niepewność . Sąsiad połatał wszystkie dziury w ogrodzeniu , ale dla takiego psiska - łatane ogrodzenie żadna przeszkoda , mam nadzieję jednak że historia się więcej nie powtórzy . ;:185
Dużo gorzej było z Chałaputkiem , po operacji wyglądał strasznie , szanse miał minimalne , ale wylizał się dzięki jego chęci do życia i naszemu uporowi , co dwie godziny - nie ważne dzień- czy noc woziłam go do weterynarza na płukanie ran . Już jest dobrze , znów psoci , macha ogonkiem . Ale co było najcudowniejsze w tym wszystkim , myślałam że odejdzie , siedziałam na podłodzie i płakałam , a on bidulek nie mógł chodzić , ale przyczołgał się do mnie z zabawką w pyszczku i on mnie pocieszał , patrzył tymi swoimi czarnymi ślepkami , jakby chciał powiedzieć - nie martw się - nie zostawię cię ;:168
Dziękuję Wam za wsparcie

Z moich pięciu ziarenek pelargonii bluszczolistnej , wyrosło trzy i mają się jak na razie całkiem dobrze , puściły już po jednej parze właściwych liści . Dziś posadziłam begonie , w zeszłym roku miałam je pierwszy raz i zakochałam się w nich , mam 4 rodzaje , niestety dwie z nich , pomarańczowa strzępiasta i pomarańczowo-czerwona nie do czekały się zdjęć ale dwie pozostałe zaraz Wam pokarzę

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Muszę poczytać jak je rozmnożyć i muszę ale to muszę kupić białą

Pędzę do Was - bo mnie strasznie dawno nie było , zastanawiam się , bo w sumie pogoda sprzyja , no może prócz deszczu , czy nie zrobić pierwszego oprysku z miedzianu ? ;:224 , Łapki mnie swędzą ;:145
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia czytam, że idzie ku lepszemu, będzie dobrze ;:196 , oprysk mówisz, chyba nie w deszcz, poczekaj, ale chyba jeszcze za wcześnie, choć do końca nie wiem ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni ale się cieszę,że Chałaputek ma się lepiej ;:108 Na szczęście wszystko dobrze się skończyło ;:333 Dzielny piesek :D
Begonie co roku siedzą w donicach porozstawiane w kilku miejscach na działce i mają się świetnie,bardzo fajne roślinki ;:215
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Moniko,
cieszę się, że kryzys został już zażegnany.
Przy pogryzieniach standardowo obserwuje się zwierzęta, które się tego dopuściły.
Nie martw się, szanse na to, że pies sąsiadów w najbliższym czasie zdechnie na wściekliznę są na szczęście minimalne.
Co do oprysku miedzianem - jak tylko trafi się bezdeszczowy dzień, a temperatura przekroczy (+) 7 zrób pierwszy oprysk.
Kolejne opryski należy robić po upływie około 7 dni (2 razy).
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Moniś, no to kamień z serca :) Dobrze, że Chałaputek wyszedł z tego i ma się już dobrze. Wymiziaj go ode mnie. Dzielny piesek i ma kochającą Panią, która tak się biedaczyskiem zaopiekowała ;:215
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Również się wzruszyłam jak o tym czytałam.
Monika ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moni bardzo się cieszę, że Chałaputek "wraca do siebie". I że synuś aktywnie wyszalał się na studniówce. ;:215
Kamień z serca...
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Monia bardzo się cieszę, że idzie ku lepszemu. Chałaput w roli pocieszyciela rozłożył mnie na łopatki. Wymiziaj go ode mnie.

Begonie cudne, coraz bardziej mi się podobają. Mam niestety problem z ich przechowywaniem.
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”