Witam w piękny słoneczny poranek, ale niestety też mroźny (-12)
Iwonko to mamy kolejne dobra do wymiany chyba muszę zacząć notować
Lucynko na parapecie cisza i chyba tylko jeden groszek pachnący wystartował...chyba

bo może to być chwast
Reszta wygląda wręcz niesympatycznie, Heliotrop na noc stawiam na grzejniku ale też postanowił nie wyjść, to samo petunie, koleusy i kobea z dwóch źródeł

No to już wiesz co czuję
Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, której mąż i wszyscy inni z domu wyjechali i sprzedała mi świetne powiedzonko, że
huśta się na lampie, to powiedzenie jej mamy a ja kupuję tylko że mój M nigdzie już nie wyjeżdża, ale czasem do K. na 2-3 godz. to też się czasem pohuśtam
Mam koleżankę na wsi, która w tym samym roku co my sprowadziła się tutaj z Krakowa i gramy na tej samej nucie, więc czasem sobie pogadamy

Miłego haftowania i

bo wtedy nawet haftuje się lepiej. Buziole
Agnieszko dziękuję w imieniu zdjęć, ręki, oka ...

Aparat lustrzanka Canon ale bez cudów, obiektyw trochę lepszy bo to prezent od kolegi zza oceanu

Ptaszki jak ziemia zamarzła to dobijają się do karmników, a najwięcej ciekawych przylatuje jak stoję przy oknie bez aparatu

Uwielbiam kowaliki jak suną po pniu drzewa z góry na dół i odwrotnie
Martusiu Ty bliżej gór to i mrozu masz więcej, śniegu chyba też bo u nas jeszcze nie odgarniali z podjazdu. Trochę więcej jest go jedynie koło tunelu, bo jak słońce przygrzeje to tak fajnie zjeżdża i to wszystko wnoszę do tunelu
Już nie okrywam więcej roślin przecież nawet róże mam powyżej -25 st to powinny sobie poradzić, a kopczyki mają wszystkie. Żywokost ładnie się prezentuje a nie pamiętam czy dawałam Ci tego z niebieskimi kwiatkami? a może masz takiego. Trzymaj się cieplutko u całuję
Iwonko rok temu siałam siarkowego onętka i wyszedł mi jeden niezbyt wysoki, ale rok temu wszystko siane do gleby marniało z braku wody. Podlać taki areał niemożliwe

Jeżeli masz ochotę na inne żywokosty to na wiosnę Ci poślę, dosadzisz zwykły i nie dość, że będzie kolekcja to jeszcze nie wyglądająca na chwast

Kosmos muszelkowy mam zamówiony i jeżeli nie kupisz to podzielę się chętnie tylko chociaż raz powiedz że chcesz
Miłej soboty odwiedzającym!