Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Dzięki bardzo za rekomendację! W takim razie kupuję Hot'y zamiast China Girl.
Swoje Novalisy przeniosłam do półcienia, bo na słońcu wyglądały koszmarnie przypieczone :(
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko no właśnie też się zachwyciłam u majeczki i teraz mam zagwozdkę,gdzie je dorwać.Piszesz,że wysiałaś i nic z tego?
To niedobra wiadomość ;:222

Wandziu mam nadzieję,że się nie zawiedziesz ;:108 To chyba Dorotka rozstawiała parasol nad swoim Novalisem?
Mój ma z boku wieloletnią aronię,co po południu daje cień na krzaczek,może dlatego tak nie przypala ;:224
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

W ubiegłym roku w jakimś markecie kupiłam
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Nie masz może opakowania ? To był gwiaździsty tak jak wspomniały dziewczyny?

Takie znalazłam...

https://e-ogrodniczy.pl/sklep/produkt/380
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

http://allegro.pl/floks-plomyk-letni-gw ... 65128.html

tego miałam to też floks drumonda
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Zdjęcia Aniu mówią same za siebie. Wszędzie masz pięknie i tajemniczo. Nawet jak nie wszystko idzie zgodnie z planem to tego nie widać. Ostatecznej wersji nigdy nie będzie. Moi rodzice co roku coś zmieniali na swojej działce. Coś co najpierw robili i mega się im podobało, za kilka lat burzyli i robili coś innego. I nigdy nie było tak, że jadą i odpoczywają. Ciągle coś. Ale według mnie w Twoim ogrodzie i tych które wymieniłam wcześniej, naprawdę jest idealnie.
Jak się okazało i mnie ograniczenie terenowe dopadło. Wczoraj brat podesłał mi zdjęcie basenu. Wkoło basenu zrobiony taras z drewna. Na podeście. Tak podest zaczyna się na wysokości jakiej kończy się drabinka od basenu. Mniej więcej. Strasznie mi się to spodobało. Postawić tam dwa leżaki i stolik na kawkę. Wchodzi się tam po drewnianych schodach. No cudo. Dokupiłabym drugi leżak i byłoby idealnie. Miejsca na to nie mam. Mogłabym postawić basen w innej części działki a tu zasiać trawę i tyle. No ale tam gdzie pasuje to za daleko by było do napompowania wody. Jakieś 90 metrów od studni. Teraz basen leży jakieś 15 - 20 metrów i napełnia się min. 8 godzin. To na takiej odległości albo albo spaliłabym pompę albo płaciła niezłą kasę za prąd. Ogromna szkoda, bo pomysł mi się strasznie podoba. Gdybym nie zrobiła kratek koło basenu i rabaty różanej w zeszłym roku, to mogłabym taką ideę zrealizować. Ale już nie będę tego teraz burzyć. Kratki stoją, 10 powojników posadzone, róż chyba też 10 czy więcej. Rabata zrobiona. Szkoda. A z drugiej strony tego podestu nie zrobię, bo zastawię sobie pół podwórka. Gdy przyjeżdżamy na urlop dłuższy to i bagaży jest sporo. Muszę mieć dojazd autem do domku.
Pomysł mi się strasznie podoba. Wychodzisz z basenu i od razu jesteś przy leżaczku i kawusi. Czy zimnych napojach. Teraz niby nie mam źle. Leżak mogę podstawić pod basen a po napoje iść do altany obok. Ale ten podest... taki superowy.
Cheese and Wine mam, kupiłam w zeszłym roku ale nie zakwitł jeszcze. Albo zakwitł tylko mnie nie było. Nie pamiętam.
Z tym pieleniem to mnie załamałaś. Inaczej to sobie wymyśliłam.
U mnie też jest sporo do zrobienia. Ale ciepłych miesięcy w roku brakuje. Zeszły sezon był mało pracowity. Ochoty nie mieliśmy i praktycznie cały urlop zmarnowaliśmy na leniuchowanie. Ani nastrój nie był ani nic... kiepskie to lato było. Oby w tym roku było dobrze.
Cardinal cudowny ma kolorek. Bardzo go lubię. A u Ciebie z TWE idealnie się prezentuje.
Czekoladkę bardzo ładnie prezentujesz. Fajnie, że masz zdjęcie gdzie Pashmina nie ma plam. Ja chyba też takie gdzieś mam ale część mi się pousuwała.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Aniu floks d kupowałam u mnie na bazarku,śliczne maleństwo w kolorze różu ;:108
widzę,że poszukiwania nasion dalej trwają :tan ja w tym roku zamówiłam parę jeżówek jako towarzystwo dla naszych panien :D i oczywiście parę lili ;:oj ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aniu, przybywam mocno spóźniona ;:131 :wit
Czytam, że wysiewa Ci się szałwia - czy to omszona? Moja nie dość, że się nie wysiewa, to z roku na rok coraz biedniejsza. Ciekawe, czy wiosną w ogóle się pokaże. Szkoda, bo świetnie się komponuje z różami. Czytam, że zamówiłaś Rosomane Janon. Mam ją od zeszłej wiosny (a raczej jesieni 2014) i już się w niej zakochałam. Cudne, zmienne w zależności od pogody kwiaty, zdrowa, nawet ładnie powtarzała. Twoja Hot Chocolate to istne cudeńko, a jeszcze kwiaty w grudniu ;:215 Moja miała dorodny pączek i ścięłam ją do wazonu naiwnie myśląc, że w domu się rozwinie ;:124 Choć jak tak patrzę na Twoją, to wydaje się trochę inna niż moja. Jest jakby dwubarwna, czego nie pamiętam u siebie. Może to kwestia stanowiska. W każdym razie tak samo jak GdF mam ją właśnie dzięki Tobie :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, ja jakoś nie skusiłam się na lilie, choć pod Waszymi wpisami, przejrzałam oferty w lili... doszłam do wniosku, ze będę je podziwiać u Was :D
Twoje różane rondo zwaliło mnie z nóg - przepiękne ;:138
Przez tą zimę (choć nie narzekam na nią :)) człowiekowi brakuje takich kwiecistych widoków ...
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu róże w twoim ogrodzie są dla mnie jak nieziemskie zjawisko. ;:108 Nie udaje mi się pochwalić jednej, każda w pięknej kompozycji i sfotografowana doskonale. ;:180 Jak oglądam sztywno trzymającą się szałwię, to się zastanawiam, dlaczego moje są takie pokładające się. :?: Za zawilce dziękuję. ;:196 Też je mam, ale musiałam przenieść w nowe miejsce, bo wsiały się w obwódkę bukszpanową i parę innych bylin, nie mogę ich wypielić. ;:223
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Aniu, zmobilizowałaś mnie i zrobiłam liliowe zamówienie. :D Wpadły mi do koszyczka częściowo podobne do Twoich.
Zatrzymałam się na dłużej przy daliach i wybrałam cztery. Za pierwszym podejściem ALAUNA CLAIR była niedostępna, ale w końcu udało mi się ją zakupić.
CPM ;:167 tylko jak ją zmusić do trzymania się prosto.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
.Twoje róże wszystkie sa piękne.
A ty zawsze je tak ładnie zaprezentujesz,że jeszcze jakąś chiałoby się mieć ;:108
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

W domu niczego już nie wysiewam zresztą do zasiewów nie mam ręki ;:174 .Wolę ukorzeniać niż siać ;:224 Pokazujesz Aniu cudne kwitnienia i Novalis wciąż mnie czaruje lecz spasowałam . Oby tegoroczne róże były również tak zdrowe jak w ubiegłym sezonie .Miałam kiedyś Floksy gwiaździste mają cudne kolorki tylko ,że musiałam je podwiązywać, bo wyrosły zbyt wysokie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu mówisz, że na moim miejscu brałabyś ze sześć ostróżek od razu... A myślisz, że co ja zrobiłam? :lol: ;:215
Dziękuję Ci za zdjęcia Garden of Roses. Posadziłam jesienią i czekam na tę morelkę. ;:65 Długo nawet żałowałam, że nie wzięłam dwóch krzaczków, bo nie dość że ślicznie wygląda to jeszcze ten ADR. ;:224
Mówisz, że jesteś gotowa do sezonu 2016. Zazdroszczę. Jak pomyślę ile ja jeszcze muszę kupić... ;:224 No ale nic to, toż to sama przyjemność. ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”