Danusiu co będziesz siała pod koniec stycznia? Ja wcześniej wysieję paprykę bo mam zamiar wysadzić do gruntu a dziewczyny piszą że później wtedy owocuje, więc ja wysieją wcześniej to powinna i zaowocować wcześniej?
Nigdy nie miałam akupunktury na to będzie na kręgosłup?
Marysiu, będę siała papryki i pomidory, inne poczekają na koniec lutego. Akupunkturę będę miała pierwszy raz na kręgosłup. Iwonko, ciągle na to samo, jakoś tak się dorobiłam bólu że za nic nie mogę się go pozbyć. Mysia, ja myślałam i myślałam i nie mogłam się zdecydować, a teraz jestem trochę bez wyjścia to idę, może będzie lepiej, ból trochę ustąpi. Odpisałam na PW.
Danusiu, zgubiłam Ciebie , ale już odnalazłam nadrobiłam zaległości i wyczytałam ciekawe informacje. Świetnie wygląda rabatka różana ze skalnicą u ich stópek. Tak ciekawa,ze zamierzam też od Ciebie odgapić
Ooo, będziesz miała zabiegi akupunktury, ciekawa jestem jaki będzie efekt- życzę dużo zdrówka.
Daria, dziękuję, mam nadzieję że zabiegi pomogą. Ionko Tereniu, oczywiście masz rację czasu niewiele pozostało do wiosny. Bogusiu, no właśnie gdzieś się pogubiłyśmy. Zgapiaj kochana. Cieszę się że jest co ode mnie zgapiać. Też jestem ciekawa akupunktury. Będę miała te zabiegi pierwszy raz.
Mysia, na PW odpowiedziałam.
U mnie już całkowita odwilż. Śnieg już całkowicie zniknął, za to jeszcze jest sporo wody. Nasionka trzymam w pojemniku w lodówce. Ptaszki dokarmiałam do wczoraj. Mają jeszcze troszkę ziarna w karmiku i słoninkę. Posiałam rozmaryn, zaczął już kiełkować i na wacikach papryki pikantne w trzech odmianach po kilka sztuk. Z resztą siewów poczekam jeszcze kilka dni.
Danusiu jak przebiega akupunktura? Moje papryczki na wacikach jeszcze milczą, a na parapecie wychodzi stanowczo za mało i nie to na co liczyłam ale nowe nasiona nadciągają i sezon zapowiada się obficie W ogrodzie coraz więcej wody, bo ziemia jak beton Dobrego dnia
Dziewczyny, jestem po pierwszym zabiegu. Jechałam strasznie obolała, wróciłam w odrobinę lepszym stanie, ale nie wiem czy ból lekko odpuścił sam z siebie czy po zabiegu. Zabiegi będą robione raz w tygodniu . łącznie będzie 10 zabiegów. Pani dr. wkuła mi 10 igieł od kostki do krzyża. leżałam, sama już nie wiem ale chyba 15 - 20 minut. Nakłucia są całkowicie bezbolesne. Igły mogłam policzyć bo czułam bardzo delikatne ukłucie jak lekki dotyk dotyk skóry paznokciem. Kobieta ma podobno 20 letnie doświadczenie, zabiegi robi na NFZ. Czy zabiegi będą skuteczne? Zobaczymy. Marysiu, u mnie woda pomału wsiąka, jeszcze dwa - trzy dni i będzie fajnie. Ja pierwsze wykiełkowane papryczki zaniedbałam i wyrzuciłam. Posiałam trzy dni temu nowe i chyba kiełki jutro powinny się pokazać. Są już grubiutkie. Moje miseczki z wacikami stoją na bardzo ciepłej półce na kominku. Jutro przymierzam się do wysiania papryki słodkiej. Już czas, dziś zauważyłam że o godz. 17 zaczyna robić się ciemno. Czyli, dnia sporo przybyło. Po południu 1 godzina, muszę popatrzeć jutro o której widno się robi.
Świetny pomysł z kieliszkami, bo ja mam w nakrętkach od słoików i po pierwsze parę mi wypłynęło a poza tym co rano muszę lać wodę. Nakrętki stoją w pojemniku plastikowym na kaloryferze, który grzeje okresowo.