Danusia. Mój ogród cz 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Danusia. Mój ogród cz 5

Post »

Danusiu co będziesz siała pod koniec stycznia? Ja wcześniej wysieję paprykę bo mam zamiar wysadzić do gruntu a dziewczyny piszą że później wtedy owocuje, więc ja wysieją wcześniej to powinna i zaowocować wcześniej?
Nigdy nie miałam akupunktury ;:oj na to będzie na kręgosłup?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Na co to będzie zabieg Danusiu?
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

DANUSIU myślałam o akupunkturze , ale też mam cykora , a skoro Ty już masz termin to trzymam kciuki na odwagę ;:196

odnośnie roślinek mam pytanko -jakiego koloru masz zawciąg , czy róża stulistna to ta z której robi się marmoladkę ,?

czy róża Excelsa powtarza kwitnienie , bo nie pamiętam które ;:185 powtarzają

Danusiu odbierz PW :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu, będę siała papryki i pomidory, inne poczekają na koniec lutego. Akupunkturę będę miała pierwszy raz na kręgosłup.
Iwonko, ciągle na to samo, jakoś tak się dorobiłam bólu że za nic nie mogę się go pozbyć.
Mysia, ja myślałam i myślałam i nie mogłam się zdecydować, a teraz jestem trochę bez wyjścia to idę, może będzie lepiej, ból trochę ustąpi. Odpisałam na PW.
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Danusiu, życzę Ci, żeby te zabiegi Ci przyniosły ulgę, żebyś wreszcie ten ból wyleczyła.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to kuruj się Danusiu, kuruj ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Danusiu i ja przyszłam życzyć zdrówka i dobrych efektów po kuracji akupunkturą ;:196
Wiosna blisko - musisz być w formie :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Danusiu, zgubiłam Ciebie , ale już odnalazłam ;:108 nadrobiłam zaległości i wyczytałam ciekawe informacje. Świetnie wygląda rabatka różana ze skalnicą u ich stópek. Tak ciekawa,ze zamierzam też od Ciebie odgapić ;:108
Ooo, będziesz miała zabiegi akupunktury, ciekawa jestem jaki będzie efekt- życzę dużo zdrówka. ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Daria, dziękuję, mam nadzieję że zabiegi pomogą.
Ionko ;:196
Tereniu, oczywiście masz rację czasu niewiele pozostało do wiosny.
Bogusiu, no właśnie gdzieś się pogubiłyśmy. Zgapiaj kochana. Cieszę się że jest co ode mnie zgapiać. Też jestem ciekawa akupunktury. Będę miała te zabiegi pierwszy raz.
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37

Post »

Witaj Danusiu[/b- zima nie chce nam odpuścić , nasionek żadnych jeszcze nie siałam ;:185 , tylko ptaszki dokarmiam ;:108

mówisz że wyciągasz nasionka z lodówki - Ty je mrozisz ,czy tylko chłodzisz , bo moje wiszą na tarasie -oprócz pomidorów

życzę dobrej drogi na zabiegi :wit Danusiu mam pytanie na pw
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mysia, na PW odpowiedziałam.
U mnie już całkowita odwilż. Śnieg już całkowicie zniknął, za to jeszcze jest sporo wody. Nasionka trzymam w pojemniku w lodówce. Ptaszki dokarmiałam do wczoraj. Mają jeszcze troszkę ziarna w karmiku i słoninkę. Posiałam rozmaryn, zaczął już kiełkować i na wacikach papryki pikantne w trzech odmianach po kilka sztuk. Z resztą siewów poczekam jeszcze kilka dni.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu jak przebiega akupunktura? Moje papryczki na wacikach jeszcze milczą, a na parapecie wychodzi stanowczo za mało i nie to na co liczyłam ;:223 ale nowe nasiona nadciągają i sezon zapowiada się obficie :;230 W ogrodzie coraz więcej wody, bo ziemia jak beton ;:222 Dobrego dnia :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczyny, jestem po pierwszym zabiegu. Jechałam strasznie obolała, wróciłam w odrobinę lepszym stanie, ale nie wiem czy ból lekko odpuścił sam z siebie czy po zabiegu. Zabiegi będą robione raz w tygodniu . łącznie będzie 10 zabiegów. Pani dr. wkuła mi 10 igieł od kostki do krzyża. leżałam, sama już nie wiem ale chyba 15 - 20 minut. Nakłucia są całkowicie bezbolesne. Igły mogłam policzyć bo czułam bardzo delikatne ukłucie jak lekki dotyk dotyk skóry paznokciem. Kobieta ma podobno 20 letnie doświadczenie, zabiegi robi na NFZ. Czy zabiegi będą skuteczne? Zobaczymy.
Marysiu, u mnie woda pomału wsiąka, jeszcze dwa - trzy dni i będzie fajnie. Ja pierwsze wykiełkowane papryczki zaniedbałam i wyrzuciłam. Posiałam trzy dni temu nowe i chyba kiełki jutro powinny się pokazać. Są już grubiutkie. Moje miseczki z wacikami stoją na bardzo ciepłej półce na kominku. Jutro przymierzam się do wysiania papryki słodkiej. Już czas, dziś zauważyłam że o godz. 17 zaczyna robić się ciemno. Czyli, dnia sporo przybyło. Po południu 1 godzina, muszę popatrzeć jutro o której widno się robi.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zmobilizowałam się wreszcie posiałam słodkie papryki. Przydały się stare lampki do wina.

Obrazek

Papryka ostra właśnie się wykluła.

Obrazek
Z kilku nasion kalikarpy wykiełkowały dwie , z tego jedna ma już listek. Jutro wyląduje w doniczce z ziemią.

Obrazek

Wysiałam też kilka dni temu gaulterie i poziomki ale na razie nic się nie dzieje.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Świetny pomysł z kieliszkami, bo ja mam w nakrętkach od słoików i po pierwsze parę mi wypłynęło a poza tym co rano muszę lać wodę. Nakrętki stoją w pojemniku plastikowym na kaloryferze, który grzeje okresowo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”