Tulapowisko
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tulapowisko
Tulap gdzie te rośliny upchniesz ? 

Iwono,tak,jak to wszystko przyjdzie to mnie całego na nich powieszą
Bea,taka strategia to jednak jest dobra
A specjały często wypadają...Póki co niech się inni męczą
Malvy,ja tam zamiast wypełniaczy wolę zapychacze,czyli cebulowe
Ale iglaki ciekawe też są,wystarczy poszukać
Marto,aj kto gdzie...Na rabatach...
Jak zabraknie to dorobię
Ale zamysł jest taki że to ma już zapełnić rabaty żebym miał już spokój z gołą ziemią
No cóż,ja ostatnio skrytoczytacz,zdjęć też nie będę dodawać bo ten śnieg to jest nienormalny,pojawia się i znika
Póki co to jeszcze dwa dni do szkoły,potem zielsko zamówić i próbować przeży.ć
Depresja zimowa mnie trochę dopada,był piękny dzień odwilży to mnie zasypało
Wspominek dość,zaraz wiosna,także odstęp musi być.
Ale chciałem Wam coś powiedzieć.
Na polskim dzisiaj była rozmowa jakie lektury będą po feriach
Oprócz dwóch co pani dała,trzecią pozwoliła nam wybrać.A raczej chciała nam dać młodzieżową i zaproponowała Robinsona Cruzoe,co mój głośny szept stanowczo zabronił,gdyż mordem było czytanie tego i drugi raz nie zamierzam
Spytała się mnie więc polonistka,cóż to ja czytam.Mówię że fantasy.
A,to czyli Sapkowski,Wiedźmin?
No cóż,nikt nie wpadł na pomysł żeby Harrego Pottera wymienić i będziemy czytać wiedźmina
Chyba go nie czytała [nauczycielka] bo potem stwierdziłem,że przecież te treści to 18+

Bea,taka strategia to jednak jest dobra

A specjały często wypadają...Póki co niech się inni męczą

Malvy,ja tam zamiast wypełniaczy wolę zapychacze,czyli cebulowe

Ale iglaki ciekawe też są,wystarczy poszukać

Marto,aj kto gdzie...Na rabatach...
Jak zabraknie to dorobię

Ale zamysł jest taki że to ma już zapełnić rabaty żebym miał już spokój z gołą ziemią

No cóż,ja ostatnio skrytoczytacz,zdjęć też nie będę dodawać bo ten śnieg to jest nienormalny,pojawia się i znika

Póki co to jeszcze dwa dni do szkoły,potem zielsko zamówić i próbować przeży.ć
Depresja zimowa mnie trochę dopada,był piękny dzień odwilży to mnie zasypało

Wspominek dość,zaraz wiosna,także odstęp musi być.
Ale chciałem Wam coś powiedzieć.
Na polskim dzisiaj była rozmowa jakie lektury będą po feriach

Oprócz dwóch co pani dała,trzecią pozwoliła nam wybrać.A raczej chciała nam dać młodzieżową i zaproponowała Robinsona Cruzoe,co mój głośny szept stanowczo zabronił,gdyż mordem było czytanie tego i drugi raz nie zamierzam

Spytała się mnie więc polonistka,cóż to ja czytam.Mówię że fantasy.
A,to czyli Sapkowski,Wiedźmin?
No cóż,nikt nie wpadł na pomysł żeby Harrego Pottera wymienić i będziemy czytać wiedźmina

Chyba go nie czytała [nauczycielka] bo potem stwierdziłem,że przecież te treści to 18+

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U sąsiada posadzisz . 

Dość pola wkoło domu w razie c o mam,jak nie pole to las lub łąka 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tulapku ale plany zakupowe
. Lilak Primose podobno wcale nie jest taki żółty jak bym chciała żeby był. Ale też mam na niego chrapkę. I właśnie na wersję na pniu.

Wiecie co,mamie się chciało drobnych zmian w ogrodzie i skalniak taki piętrowy mały,co się dzieje
Pomogę,a jak
(Radą oczywiście
)
Mam kilka zdjęć jak był śnieg świeży i ładny,teraz mamy cykl-roztop,mróz,śnieg.Dlatego w sumie śnieżny lód.Nic ciekawego ani ładnego.

Nie wiem jak dla Was,ale dla mnie najpiękniejsze zimowe zdjęcia to taki właśnie mech

A potem śniegu dosypie,zmarźnie i brzydko

A tutaj miłorzęba w centrum posadzę,rabata jedyna ogarnięta,trawy+liliowce+astiboidles+korona cersarska.Obwódka z kamieni,zaścielić mają floksy i macierzanka(chyba).Także japońsko się zrobi

Teraz tutaj będę zdjęcia parapetowców rzucać,bo parapetowy zawsze stoi i stoi i tak nikt nie patrzy
Szybko pisząc-mam oplątwy,dwa fikusy z czego jeden,ginsengd,to niezniszczalny i przeżył wszystko co możliwe,gardenia którą chyba wyrzucę bo rosochaty potwór i nie kwitnie,stefanotis który ma schemat-rosnę,gubię kilka liści,kwitnę.I tak 4-5 razy w roku kwiaty ma.A i róża zimuje na strychu miniaturkowa.
Wiadomości o oplątwach:jedna mi dzisiaj zginęła.Ta najbardziej wilgociolubna zgniła od środka

Ale w przyrodzie nic nie ginie...O czym zaraz się przekonacie.
Kto widział,kto pamięta...

No,więc ona jednak ma dzieciaka już,gdyby nie to że pokazywałem babci to bym nie ujrzał

Fasciculata też się dobrze ma.

Pomogę,a jak

(Radą oczywiście

Mam kilka zdjęć jak był śnieg świeży i ładny,teraz mamy cykl-roztop,mróz,śnieg.Dlatego w sumie śnieżny lód.Nic ciekawego ani ładnego.

Nie wiem jak dla Was,ale dla mnie najpiękniejsze zimowe zdjęcia to taki właśnie mech

A potem śniegu dosypie,zmarźnie i brzydko

A tutaj miłorzęba w centrum posadzę,rabata jedyna ogarnięta,trawy+liliowce+astiboidles+korona cersarska.Obwódka z kamieni,zaścielić mają floksy i macierzanka(chyba).Także japońsko się zrobi

Teraz tutaj będę zdjęcia parapetowców rzucać,bo parapetowy zawsze stoi i stoi i tak nikt nie patrzy

Szybko pisząc-mam oplątwy,dwa fikusy z czego jeden,ginsengd,to niezniszczalny i przeżył wszystko co możliwe,gardenia którą chyba wyrzucę bo rosochaty potwór i nie kwitnie,stefanotis który ma schemat-rosnę,gubię kilka liści,kwitnę.I tak 4-5 razy w roku kwiaty ma.A i róża zimuje na strychu miniaturkowa.
Wiadomości o oplątwach:jedna mi dzisiaj zginęła.Ta najbardziej wilgociolubna zgniła od środka

Ale w przyrodzie nic nie ginie...O czym zaraz się przekonacie.
Kto widział,kto pamięta...

No,więc ona jednak ma dzieciaka już,gdyby nie to że pokazywałem babci to bym nie ujrzał

Fasciculata też się dobrze ma.

-
Tak bardzo lubię wieś, że Twoja zima podoba mi się baaaardzo.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No ale przynajmniej masz biało, a u nas buro, ponuro i białego nie uwidzisz
, oplątwy ciekaawe, no i ładnie kwitną 

Madziu,wieś może ładna,gorzej z mieszkańcami
Iwono,tyle w tym śniegu dobrego że cebulki nie rosną.
Tak sobie patrzę i myślę czy nasionek nie zamówić..Żeby znowu nie wyrosły...Ale w sklepie nie dostanę tych co mi najbardziej zależy..
A jak nawet w sklepie będą to akurat ja już w sklepie będę...A jak już kupię to akurat mi wyrośnie
Ale jak nie kupię to będę znowu myśleć że mogłem mieć...Niech oni już te lilie rzucą,co mi przejdzie jak na nie to 40 zł wydam za nasionka
Ale ogólnie lista nasionkowa:
Czarnuszka,kocanka,maczek kalifornijski(ileż razy za bylicę go wziąłem i wypieliłem...)mieszanka kwiatów letnich i pnących,kosmos,rącznik czerwonolistny(główny powód zakupu),powój trójbarwny,słonecznik na ziarno,szałwia powabna,wiecznik,wilec,chaber bławatek mieszanka kolorów(to taki mój letni tulipan)mieszanka aksamitek i astrów.
To teraz przypominam,ile bylin kupuję dużorozmiarowych i ile nasionek do tego chcę wielkorozmiarowych i ile lilii drzewiastych

Iwono,tyle w tym śniegu dobrego że cebulki nie rosną.
Tak sobie patrzę i myślę czy nasionek nie zamówić..Żeby znowu nie wyrosły...Ale w sklepie nie dostanę tych co mi najbardziej zależy..
A jak nawet w sklepie będą to akurat ja już w sklepie będę...A jak już kupię to akurat mi wyrośnie

Ale ogólnie lista nasionkowa:
Czarnuszka,kocanka,maczek kalifornijski(ileż razy za bylicę go wziąłem i wypieliłem...)mieszanka kwiatów letnich i pnących,kosmos,rącznik czerwonolistny(główny powód zakupu),powój trójbarwny,słonecznik na ziarno,szałwia powabna,wiecznik,wilec,chaber bławatek mieszanka kolorów(to taki mój letni tulipan)mieszanka aksamitek i astrów.
To teraz przypominam,ile bylin kupuję dużorozmiarowych i ile nasionek do tego chcę wielkorozmiarowych i ile lilii drzewiastych

-
Oj no nie przesadzaj... takie złe towarzystwo w Twojej wsi?
Sporą listę nasionkową sobie wymyśliłeś. Mnie nasiona nie wciągają. O dziwo forum nie zmieniło mnie aż do tego stopnia. Chociaż to i tak cud że pomidory zaczęłam sama wysiewać.
Sporą listę nasionkową sobie wymyśliłeś. Mnie nasiona nie wciągają. O dziwo forum nie zmieniło mnie aż do tego stopnia. Chociaż to i tak cud że pomidory zaczęłam sama wysiewać.
Jest tylko wojna jak takiej jednej zachce się zrobić dramę,wtedy się dwa fronty robią i wesoło jest
Nasionkowa lista długa ale i tak nie kupię.Mi nigdy nie wyrasta.Wolę pojechać do wioski i kupić sobie od pani znajomej
Odbiegając od tematu,mam duże deja vu poprzedniego deja vu
Tj. kiedyś miałem taki przebłysk Twojego posta i mojej odpowiedzi a potem kiedyś sen aż w końcu to piszę

Nasionkowa lista długa ale i tak nie kupię.Mi nigdy nie wyrasta.Wolę pojechać do wioski i kupić sobie od pani znajomej

Odbiegając od tematu,mam duże deja vu poprzedniego deja vu

Tj. kiedyś miałem taki przebłysk Twojego posta i mojej odpowiedzi a potem kiedyś sen aż w końcu to piszę

Dzisiejszy dzień to totalna porażka, upłynął pod znakiem białej flagi
Zaczęło się od oczekiwania na ściągnięcie gry.
Ogólnie myślenie wyłączone i jakby na wpół śpiący.
O nauce mowy nie było (a mam ferie jakby co
Finalnie...Po 4-5 godzinach się ściągnęła.Rodzice pojechali-wstaw ziemniaki.
No to najpierw trochę wykipiało..Potem się przypaliły.No cóż,pierwszy raz.
Następnie po pomocy tacie mama mówi,że ciocia dzwoniła jak z liliami.
Miałem więc jej za 100zł wybrać.
No to poszło.Ale jeszcze rodzice.
,,Takie jakie były" ,,No jakieś bordowe i do koloru"
No to czekam,aż znajdą chwilę,coby potem nie było na mnie że złe...
I się okazało że mi lilia wyszła
No to po godzinie czas znaleźli...
To wyszła biała pełna
(Przyznać się,kto kupił 18 sztuk w godzinę
)
W końcu udało się mało wiele ustawić i zdenerwowany zamówiłem:
purple prince
anastasia
SCHEHERAZADE
friso
robert swanson
fusion
flore pleno
bellsong
A że potem kolory się powtarzały,a liliowce w tym kolorze są ładne a nie mam takiego,to wziąłem liliowca ENTRAMPMENT.
Ogólnie paczka wyszła 200zł,także darmowa wysyłka za pobraniem.
Ale...nigdy więcej zakupów rodzinnych!
A w ogrodzie białooooo,no proszę Was,śnieg niby pada a nie przybywa ani nie ubywa,tak samo wygląda,koszmar!
W dodatku na wierzchu lód a pod spodem sypki,także nawet ulepić niczego nie można
Ogólnie mam w ostatnie dni troszku podupadłą psychikę

Zaczęło się od oczekiwania na ściągnięcie gry.
Ogólnie myślenie wyłączone i jakby na wpół śpiący.
O nauce mowy nie było (a mam ferie jakby co

Finalnie...Po 4-5 godzinach się ściągnęła.Rodzice pojechali-wstaw ziemniaki.
No to najpierw trochę wykipiało..Potem się przypaliły.No cóż,pierwszy raz.
Następnie po pomocy tacie mama mówi,że ciocia dzwoniła jak z liliami.
Miałem więc jej za 100zł wybrać.
No to poszło.Ale jeszcze rodzice.
,,Takie jakie były" ,,No jakieś bordowe i do koloru"
No to czekam,aż znajdą chwilę,coby potem nie było na mnie że złe...
I się okazało że mi lilia wyszła

No to po godzinie czas znaleźli...
To wyszła biała pełna

(Przyznać się,kto kupił 18 sztuk w godzinę

W końcu udało się mało wiele ustawić i zdenerwowany zamówiłem:
purple prince
anastasia
SCHEHERAZADE
friso
robert swanson
fusion
flore pleno
bellsong
A że potem kolory się powtarzały,a liliowce w tym kolorze są ładne a nie mam takiego,to wziąłem liliowca ENTRAMPMENT.
Ogólnie paczka wyszła 200zł,także darmowa wysyłka za pobraniem.
Ale...nigdy więcej zakupów rodzinnych!
A w ogrodzie białooooo,no proszę Was,śnieg niby pada a nie przybywa ani nie ubywa,tak samo wygląda,koszmar!
W dodatku na wierzchu lód a pod spodem sypki,także nawet ulepić niczego nie można

Ogólnie mam w ostatnie dni troszku podupadłą psychikę

Dobra,przeszło
Moje życie według motta ,,żeby się wspiąć trzeba się stoczyć" kręci się.
Także teraz foty.
A więc...Jak jeszcze śnieg się lepił...
Miały być dwa bałwany,ale potem już nie dało rady kul ruszyć..
To siostra sobie wymyśliła

Tradycyjnie różowe zachody..

Widok na wiochę z górki,czyli czego oczów Tulapa z ogródka nie razi a za górką jest widoczne
To jest wschód,czyli tam gdzie te krzaki i dęby.Z ogródka nie widać,jest tylko droga

Sprzątaliśmy przed feriami w szkole ozdoby...
To że one typowo świątecznie nie wyglądają to powiesiłem na werandzie
Na wiosnę będą latarenki z puszek/kręciołki z papieru jak się da zrobić/takie same kulki ale żółte i zielone.

Moje życie według motta ,,żeby się wspiąć trzeba się stoczyć" kręci się.
Także teraz foty.
A więc...Jak jeszcze śnieg się lepił...
Miały być dwa bałwany,ale potem już nie dało rady kul ruszyć..
To siostra sobie wymyśliła

Tradycyjnie różowe zachody..

Widok na wiochę z górki,czyli czego oczów Tulapa z ogródka nie razi a za górką jest widoczne

To jest wschód,czyli tam gdzie te krzaki i dęby.Z ogródka nie widać,jest tylko droga

Sprzątaliśmy przed feriami w szkole ozdoby...
To że one typowo świątecznie nie wyglądają to powiesiłem na werandzie

Na wiosnę będą latarenki z puszek/kręciołki z papieru jak się da zrobić/takie same kulki ale żółte i zielone.

-
No to sądny dzień miałeś. Nie pamiętam już, czy twoje zakupy w lil są pierwsze. Jeśli tak to przygotuj się na taką ewentualność, że nie dostaniesz wszystkiego co zamówiłeś. Nie wiem, czy dalej takie coś funkcjonuje. Ale wiele forumek biorąc opcję za pobraniem, dostawało niekompletne zamówienie. Bo pierwszeństwo mieli Ci, którzy zapłacili z góry.